اروپا گرم ترین پاییز تاریخ خود را تجربه کرد

تهران – ایرنا – سازمان نظارت ماهواره ای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که این قاره نوامبر گذشته (نیمه آبان تا نیمه آذر) گرم ترین دوره زمانی خود در مدت مشابه را تجربه کرده و امسال گرم ترین فصل پاییز برای اروپا بوده است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه؛تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده نشان می دهند که قاره اروپا گرم ترین پائیز تاریخ خود را میگذراند.

با اینکه دمای اقلیم کره زمین تاکنون تنها حدود یک درجه سانتیگراد گرم شده، با پدیده های نابود کننده بیشتر و نیرومندتر مانند آتش سوزی در جنگل ها و طوفان های استوایی ناشی از تغییرات آب و هوایی روبه رو شده است.

بر اساس تجزیه و تحلیل سازمان بررسی تغییرات اقلیمی و دمای هوای کوپرنیک (سی۳اس) وابسته به اتحادیه اروپا، دمای هوای این قاره در نوامبر سال جاری، ۰.۸ درجه از میانگین ۳۰ ساله دمای هوا در همین دوره زمانی که در میانه سال های ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ اندازه گیری شده و بیش از ۰.۱ درجه سانتیگراد از آخرین پیشینه ثبت شده، بالاتر بوده است.

دمای هوا دوره پائیز (سپتامبر تا نوامبر) سال جاری در اروپا، ۱.۹ درجه سانتیگراد بالاتر از دوره استاندارد مرجع و ۰.۴ درجه بالاتر از دمای میانگین سال ۲۰۰۶ بوده است که گرم ترین دوره مشابه ثبت شده پیشین بوده است.

کارلو بائونتمپو مدیر س۳اس گفت: این آمار و ارقام با روند گرمایش دراز مدت آب و هوای کره زمین هماهنگی دارد. همه سیاستمدارانی که مهار و محدود کردن خطرات اقلیمی را در اولویت دارند، باید با تلقی این آمار به عنوان هشدار، بهترین راه اجرای تعهدات بین المللی قید در توافقنامه ۲۰۱۵ پاریس را جدی تر از همیشه بررسی کنند.

این توافقنامه اساسی که در ماه جاری (دسامبر) پنج ساله می شود، کشورها را به محدود کردن میزان گرمایش زمین تا سطح کمتر از ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از دمای زمین پیش از دوره صنعتی شدن، متعهد می کند.

سازمان جهانی هواشناسی چند روز پیش اعلام کرد که سال ۲۰۲۰ در میان گرم ترین سال های ثبت شده تاکنون بوده است.

سی۳اس نیز در همین زمینه اعلام کرد: با توجه به باقی ماندن تنها یک ماه از سال جاری، گرمای آب و هوای کره زمین در ۲۰۲۰ معادل ۲۰۱۶ خواهد بود که تاکنون در این زمینه رکورددار بوده است.

تحلیل تصاویر ماهواره ای همچنین نشان می دهد که گستره یخ دریای قطب شمال در نوامبر به پائین ترین میزان ثبت شده از سال ۱۹۷۹ در پایگاه داده ها رسیده است.

سی۳اس افزود: دمای هوای قطب شمال و بیشتر مناطق سیبری در ماه گذشته بالاتر از میزان عادی و دمای ایالات متحده، آمریکای جنوبی، جنوب آفریقا و بیشتر بخش های استرالیا بالاتر از میانگین بوده است.

همچنین سالهای پس از ۲۰۱۵، گرم ترین دوره های زمانی شناسایی و ثبت شده تاکنون بوده اند.

اخبار مرتبط