مرتضی سعیدی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاص با خبرنگار ایرنا ظرفیت سدها و بندها خاکی ابرکوه را ۱۵.۷ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: سیلابهای جریان یافته در شهرستان ابرکوه در سدها مهار شده و بند خاکی تل گرد ابرکوه با ظرفیت ۴۰۰ هزار متر مکعب نیز بر اثر جاری شدن سیلاب های مناطق شمال فارس به سمت استان یزد و سد کاسه رود با ظرفیت پنج میلیون مترمکعب نیز آبگیری و سرریز شده است .
وی بابیان اینکه شهرستان ابرکوه تحت تاثیر تداوم ۲۵ سال خشکسالی، با افت سطح آبهای زیر زمینی روبرو بوده، خاطرنشان کرد: آبگیری سدها و بندها ، نقش تاثیر گذاری در تقویت آب سفره های زیر زمینی دارد.
وی تصریح کرد: در مجموع ۲۳ سد و بند بتنی و خاکی درحوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و اداره منابع آب ابرکوه با بیش از ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب ظرفیت برای ذخیره سازی و مهار روان آب و سیلابها درسال های اخیر ساخته شده است.
وی اضافه کرد: سد و بندها در روستاهای اسفندآباد، هارونی، بداف، احمدآباد ، فیروز آباد ، رحیم آباد و مناطق «پوزه سیاه و پوزه سفید» ، غرب و شرق ابرکوه ایجاد شده است.
مهار سیلاب و روان آب نقش موثری در پیشگیری از تخریب زیرساخت ها از جمله پل ها، آبراهه ها، راه های بین مزارع ، مسیرهای ارتباطی، اراضی زراعی ، باغی و گلخانه ها دارد و سبب تقویت منابع آب های زیرزمینی از جمله چاه ها ، چشمه ها و قنات می شود.
بر اثر تداوم ۲ دهه خشکسالی و افت ۲۱ متر سطح سفره های آب زیرزمینی، حدود ۴۰ فروچاله در شهرستان ابرکوه به وجود آمده و کشاورزان با خاموش کردن چاه های کشاورزی در فصل زمستان برداشت آب را از چند سال گذشته مدیریت می کنند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما