سیامک صدقی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این تعداد نهال چهار ساله بلوط توسط سمنهای فعال عرصه منابع طبیعی از جمله انجمن "ژینبانان سروشتی بوکان" و "انجمن آبزیان آذربایجانغربی" شعبه بوکان پرورش و تحویل شهرداری شده است.
وی ادامه داد: قرار بود که تعدادی از این نهالهای تولید شده در مناطق کوهستانی منطقه "ایل گورک" که در امتداد زنجیره رشته کوههای زاگرس واقع شده است توسط مردم و انجمنهای مردم نهاد کاشته شود که به دلیل نامناسب بودن شرایط جوی و شیوع ویروس کرونا انجام نشد و این نهالها در حاشیه شهر بوکان توسط مسوولان و انجمنها غرس شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بوکان افزود: هماکنون فصل کشت بلوط است و مردم میتوانند هنگامی که در دامان طبیعت هستند، با کشت بلوطهایی که از درختان بلوط بر روی زمین ریخته میشود از نابودی جنگلهای بلوط جلوگیری کرده و به تکثیر این درختان کمک کنند.
صدقی با بیان اینکه با غرس این تعداد نهال حدود پنج هکتار تحت پوشش قرار میگیرد، افزود: غرس نهالهای تولید شده باعث حفظ وضع موجود و حفاظت ذخایر جنگلی، احیای جنگلها، افزایش کمیت و کیفیت گونههای بومی شده و از فرسایش و کنترل سیلاب در ارتفاعات جلوگیری خواهد شد.
وی بیان کرد: ذخیرهگاههای جنگل به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت آثار مثبت زیادی در وضعیت زیست محیطی مردم دارد بنابراین برای احیا و توسعه جنگلها نباید از هیچ تلاش و کوششی دریغ شود.
وی ادامه داد: در این شهرستان ذخیرهگاه جنگلی "سردکویستان" با ۱۱۰ هکتار وجود دارد که علاوه بر درخت بلوط چندین گونه درخت نیز در آن کاشته شده و پرورش داده میشود.
به گزارش ایرنا، درخت بلوط با نام علمی: Quercus، عمری طولانی دارد که گاهی به ۲ هزار سال نیز میرسد؛ گونههای بسیاری از این نوع درخت در ایران، بومی رشتهکوههای البرز و زاگرس است.
در بوکان ۱۳۲ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۳۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
نظر شما