۱۸ آذر ۱۳۹۹، ۱۲:۳۸
کد خبرنگار: 2173
کد خبر: 84139593
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کپسول حاوی نمونه‌های سیارک ریگو به ژاپن رسید

۱۸ آذر ۱۳۹۹، ۱۲:۳۸
کد خبر: 84139593
کپسول حاوی نمونه‌های سیارک ریگو به ژاپن رسید

تهران- ایرنا- سازمان اکتشافات هوا و فضا ژاپن اعلام کرد کپسول این سازمان که حاوی نمونه‌های خاک سیارک«ریگو» بود با پروازی از استرالیا وارد ژاپن شد.

به گزارش پایگاه اینترنتی فاینانشیال اکسپرس، مقامات سازمان هوا و فضای ژاپن اعلام کردند کپسول این سازمان که محکم مهر و موم و با دقت در یک جعبه کانتینر ذخیره شده بود روز سه شنبه با هواپیما به همراه گروهی از مقامات سازمان ملی هوا فضای ژاپن، از استرالیا وارد توکیو شد.

این کپسول که حاوی نمونه هایی از سیارک «ریگو» است، روز شنبه  پس از جدا شدن از فضاپیمای«هایابوسا۲» ژاپن، در فاصله  حدود ۲۲۰ هزار کیلومتری (۱۳۶ هزار و ۷۰۰ مایل) از زمین، صحیح و سالم در بیابانی در استرالیا فرود آمد.

«یویچی تسودا»  مدیر مأموریت سیارکی «هایابوسا۲» ژاپن، این ماموریت را «رویدادی نادر در تاریخ بشر» خواند. این دومین بار است که مواد بکر و دست نخورده مستقیم از یک سیارک به زمین برگردانده می شوند.

کاوشگر «هایابوسا۲» ژاپن که تقریباً به اندازه یک یخچال است، دسامبر سال ۲۰۱۴ به فضا پرتاب شد و محققان را هنگام نشستن بر روی سیارک «ریگو» (Ryugu) که به شکل الماس و در فاصله ۲۸۹ میلیون کیلومتری از زمین واقع شده است، هیجان زده کرد. ریگو در زبان ژاپنی به معنی «کاخ اژدها» است.  هدف کاوشگر روباتیک هایابوسا ۲، جمع‌آوری اطلاعاتی در مورد پیشینه‌ منظومه‌ شمسی با مطالعه سیارک ریگو بود.

ریگو از آن دسته سیارک‌هایی است که پر از مولکول‌های کربنی است و به‌عنوان ارگانیک شناخته می‌شود. در این میان، احتمال وجود آمینواسیدها که سازنده پروتئین ‌ها هستند، نیز وجود دارد.

علاوه بر مورد فوق، ماموریت هایابوسا ۲، اطلاعاتی در اختیار محققان قرار می‌دهد که کمک می‌کند از سیاره‌ زمین در آینده دفاع کنند.

ریگو سیارکی به شکل الماس و عرض آن بیش از ۸۰۰ متر است که در مسیر خود به دور خورشید، وارد مدار زمین نیز می‌شود. هرچند قرار نیست این سیارک با زمین برخورد کند؛ اما ممکن است در رابطه با دیگر سیارک ‌های مشابه شاهد چنین سناریویی باشیم.

محققان انتظار دارند این کپسول حاوی مقدار کمی از ماده سیارکی باشد که سال گذشته با هدف کسب اطلاعات بیشتر در مورد منشاء منظومه شمسی و حیات در زمین جمع آوری شده است. محققان معتقدند سنگ های تشکیل دهنده این سیارک حدود چهار میلیارد سال قدمت دارند.

آنها می گویند، این نمونه ها می توانند «چگونگی پراکنده شدن ماده در اطراف منظومه شمسی، دلیل وجود آن در سیارک و ارتباط آن را با زمین» روشن کنند.

این نمونه ها سال گذشته در ۲ فرود جداگانه کاوشگر هایابوسا ۲ در سیارک ریگو جمع آوری شدند.

در جریان فرود اول، این کاوشگر گرد و غبار این سیارک را جمع آوری کرد و سوراخی را در سطح سیارک منفجر کرد تا مواد اضافی در زیر سطح این سیارک پیدا شود. چند ماه بعد، این کاوشگر به دهانه ای که ایجاد کرده بود بازگشت و نمونه های بیشتری را جمع آوری کرد.

اکنون که کپسول به زمین رسیده و به ژاپن منتقل شده است، نمونه های سیارک ریگو در یک اتاق تمیز در تاسیسات Sagamihara قرار می گیرند تا تحت تاثیر اثرات خارجی قرار نگیرند و انتظار می رود که مطالعه بر روی این نمونه ها به زودی آغاز شود.

پس از مطالعات و تدابیر اولیه در ژاپن، برخی از نمونه ها برای مطالعه بیشتر با ناسا و سایر دانشمندان بین المللی به اشتراک گذاشته می شود. همچنین برخی از نمونه ها برای انجام مطالعات در آینده، یعنی زمانی که فناوری پیشرفت بیشتری پیدا کند، کنار گذاشته می شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha