دکتر «هومن رفیعی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۶۸ نفر شامل ۲۵ زن و ۴۳ مرد است که ۱۱ نفر از آنها دارای مدرک پزشکی و پیراپزشکی و مابقی مدارک تحصیلی غیرمرتبط با حوزه پزشکی و پیراپزشکی دارند.
وی با اشاره به فراخوان جذب اورژانس یار و هم یار اورژانس از اواخر مهرماه امسال، گفت: داوطلبان با مراجعه به پایگاه اورژانس در این طرح ثبت نام کردند.
وی یکی از برنامههای اصلی این طرح را آموزش داوطلبان دانست و گفت: ما میخواهیم این افراد را از طریق آموزش برای مواقع بحرانی آماده کنیم که به اورژانس کمک کنند.
به گفته او، داوطلبان ۵۰ ساعت آموزش مرتبط با حوزه فعالیتهای اورژانس میبینند در شرایط عادی، اضطرار و بحران به اورژانس کمک میکنند.
وی با بیان اینکه این طرح برای اولین بار در استان کرمانشاه اجرا میشود، گفت: در مرحله اول ۶۸ داوطلبی که ثبتنام کردهاند به مدت ۵۰ ساعت آموزش می بینند و سپس گروه دوم مورد آموزش قرار میگیرند.
او همچنین توضیح داد که پزشکان و پیراپزشکان داوطلب حاضر در این طرح به دلیل داشتن رشته تحصیلی مرتبط و یا تجارب و سوابق کاری میتوانند بعد از گذراندن دوره های تخصصی مربوطه و اخذ دوره مربیگیری به داوطلبان آموزش ارایه دهند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: بهرهگیری از نیروهای داوطلب یکی از اهرمهای آشنا و موفق در سازمانهای خدماتی و عام المنفعه به شمار میرود، اهرمی که به ویژه در شرایط بحران و به هنگام بروز حوادث نمود بیشتری پیدا میکند.
رفیعی افزود: در دورانی که نیاز به کمکهای انسان دوستانه هیچگاه بیش از امروز نبوده است، اورژانس پیش بیمارستانی کرمانشاه در نظر دارد از کمک اقشار مختلف جامعه به عنوان همیار اورژانس و دانش آموختگان علوم پزشکی به عنوان اورژانس یار به صورت داوطلبانه در مواقع بحران استفاده کند.
وی اظهار داشت: علاقه مندان پس از ثبت نام، دورههای کمکهای اولیه و تخصصی مرتبط با فوریتهای پزشکی را بصورت رایگان فرا میگیرند و در پایان دوره گواهینامه آموزشی به داوطلبان ارایه خواهد شد.