از عوارض جانبی واکسن کرونا چه می‌دانید؟

تهران - ایرنا - این روزها با وجود این که هزاران نفر آماده دریافت واکسن جدید کرونا هستند و هزاران نفر دیگر هم با مشارکت در انجام آزمایش های بالینی واکسن‌های در دست تولید، در تلاش برای کمک به همنوعان خود هستند، هنوز اطلاعات زیادی درباره عوارض جانبی احتمالی واکسن‌ها در دست نیست.

شرکت فایزر فاز سوم آزمایش های بالینی واکسن خود را با کمک ۴۴ هزار داوطلب انجام داد و فهرستی از عوارض جانبی احتمالی شامل خستگی، لرز، از دست دادن اشتها، دردهای عضلانی و تعریق را در اختیار این افراد قرار داد.

از بین این داوطلبان ۳.۸ درصد پس از دریافت واکسن دچار گیجی و ۲ درصد دچار سردرد شده‌اند. با وجود این، برخی داوطلبان عوارض دیگری را تجربه کرده‌اند، برای مثال بازوی یکی از داوطلبان پس از تزریق واکسن زخم شده و روز بعد را کاملا با گیجی سپری کرده البته این وضعیت تنها به مدت یک روز ادامه داشته و پس از آن به وضعیت عادی بازگشته است.
به گفته دکتر پیتر چین هونگ یکی از متخصصان بیماری‌های عفونی در دانشگاه کالیفرنیا - سن فرانسیسکو، ۲۵ تا ۵۰ درصد از ۷۵ هزار داوطلب که واکسن‌های مدرنا و فایزر را دریافت کرده، دچار عوارض جانبی شده‌اند. ۱۵ درصد از این افراد دچار عوارض شدید شده و به بیش از یک روز زمان برای بهبود نیاز داشتند.

وی این عوارض جانبی را در اثر فعال‌شدن سیستم ایمنی بدن و تلاش آن برای مقابله با یک عامل خارجی دانست و گفت: این عوارض به علت ورود ویروس به بدن نیست؛ زیرا اساسا در این واکسن‌ها ویروسی وجود ندارد.
این در حالی است که در پی ابتلای یکی از داوطلبان آزمایش واکسن آسترازنکا به التهاب ستون فقرات، آزمایشات بالینی این واکسن متوقف شد البته این موضوع به طور کامل توسط متخصصان مورد بررسی قرار گرفت و آزمایشات از سر گرفته شد، اما درباره این عارضه جانبی تقریبا هیچ اطلاعاتی در دست نیست.
در خصوص واکسن مدرنا هم بیشترین عوارض جانبی پس از تزریق دومین واحد از واکسن گزارش شده و شامل گیجی (در ۹.۷ درصد از داوطلبان)، درد عضلات (در ۸.۹ رصد از داوطلبان)، درد مفاصل (در ۵.۲ درصد از داوطلبان)، سردرد (در ۴.۱درصد از داوطلبان) و سرخی محل تزریق (در ۲ درصد از داوطلبان) بوده است. کمتر از ۲ درصد از داوطلبان نیز دچار تب شدید شده‌اند.
جان سوارزبرگ یکی از متخصصان بیماری‌های عفونی دانشگاه کالیفرنیا- برکلی، معتقد است که عوارض جانبی واکسن‌ها معمولا ظرف ۶ هفته پس از واکسیناسیون بروز می‌کنند بنابر این اگر در طول ۶ هفته پس از دریافت واکسن تغییرات قابل توجهی در وضعیت سلامت دریافت‌کننده آن رخ ندهد، تقریبا می‌توان مطمئن بود که قرار نیست واکسن عوارضی برای شخص داشته باشد.
منابع :
پایگاه خبری نیویورک تایمز
پایگاه خبری ان‌بی‌سی
پایگاه خبری یواس‌ای تودی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha