به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، « حسن قاسمی» افزود: مبلغ ۱۱ هزار و ۳۵۹ میلیارد تومان مربوط به اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ملی، ردیف های متفرقه و درآمدهای اختصاصی است که نسبت به سال ۹۹ معادل ۶۸.۸ درصد افزایش نشان می دهد.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین از کل اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۱۰ هزار و ۳۶۹ میلیارد تومان برای مجموعه اعتبارات هزینه ای، ردیف های متفرقه، هدفمندی یارانه ها و ردیف درآمدهای اختصاصی لحاظ شده است.
وی، برآورد افزایش نرخ ارز حاصل از منابع صندوق توسعه ملی در تبصره (۴) لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را از عمده ترین دلایل افزایش اعتبارات بخش کشاورزی عنوان کرد.
قاسمی با اشاره به جزییات بیشتر در مورد اعتبارات پیش بینی شده در قالب تملک دارایی های سرمایه ای ملی، گفت: اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای ملی پیوست شماره (۱) لایحه بودجه ۱۴۰۰ در مورد طرح های مستمر بخش کشاورزی در قالب ۵ فصل، ۲۹ برنامه و ۹۶ طرح جانمایی شده که بالغ بر ۳۱۹۷ میلیارد تومان است.
وی افزود: این رقم نسبت به مبلغ ۲۴۵۳ میلیارد تومان قانون بودجه سال ۹۹ بیش از ۳۰ درصد و در مقایسه با متوسط کشوری ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی، اعتبارات مربوط به ردیف های متفرقه (جدول ۷ و ۹) و همچنین درآمدهای اختصاصی در قالب تملک دارایی های سرمایه ای ملی را به ترتیب ۷۹۶۷.۹ میلیارد تومان و ۱۹۴.۱ میلیارد تومان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: برابر بند (ه) تبصره (۴) لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار و نوین ۱۰۰ میلیون یورو، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو، مقابله با اثرات مخرب ریزگردها و تاثیر آن بر شبکه های برق ۲۰ میلیون یورو و طرح های آبرسانی روستایی و عشایری و توسعه شبکه های آن مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو پیش بینی شده است.
قاسمی اضافه کرد: سهم وزارت جهاد کشاورزی از اعتبار ۲۰ میلیون یورویی مقابله با اثرات مخرب ریز گردها توسط ستاد مقابله با گرد و غبار و اعتبار ۱۰۰ میلیون یورویی طرح های آبرسانی روستایی و عشایری توسط سازمان برنامه و بودجه کشور پس از تصویب لایحه بودجه مشخص می شود.
وی با اشاره به اعتبارات آبیاری نوین و زهکشی اراضی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۶۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ملی برای احداث شبکه های آبیاری نوین و زهکشی اراضی کشاورزی پیش بینی شده که نسبت به رقم ۲۴۴.۳ میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۹۹ افزایش ۱۵۸ درصدی را نشان می دهد.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی افزود: در لایحه بودجه سال آینده حمایت های ۸۵ درصدی بلاعوض دولت در اجرای طرح های بهبود بهره وری آب در عرصه های کشاورزی ابقا شده که شامل تمام پروژه های زیربنایی آب و خاک اعم از ملی و استانی می شود.
وی به نکته ای جدید در این نوع حمایت در بخش کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: در سال گذشته سهم ۱۵ درصدی بهره برداران در طرح های بهبود بهره وری آب در عرصه های کشاورزی به صورت نقدی و یا به صورت تامین کارگر، مصالح، کارکرد وسایل راهسازی و نقلیه، نصب کنتور های هوشمند بر روی چاه های آب مجاز، لحاظ شده بود که در لایحه بودجه سال آینده علاوه بر این موارد، تهاتر زمین به عنوان سهم بهره بردار محاسبه می شود.
قاسمی ادامه داد: به رغم تنگناهای مالی دولت، در لایحه بودجه ۱۴۰۰ کمک های فنی و اعتباری در حوزه بازسازی و نوسازی قنوات ۲۱۰ میلیارد تومان پیش بینی شده که در مقایسه با رقم ۱۵۴ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۹ از افزایش ۳۶.۴ درصدی برخوردار است.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تصمیم جدید دولت در مورد اعتبارات طرح تعادل بخشی و بهبود بهره وری آب در لایحه بودجه سال آینده، گفت: در سال ۹۹ وزارت نیرو اجازه داشت برای مصارف مختلف در بخش های شرب، صنعت و کشاورزی از چاه های آب مجاز به ازای برداشت هر متر مکعب آب مبلغ ۲۰۰ ریال از کشاورزان اخذ و در طرح تعادل بخشی و بهبود بهره وری آب مصرف کند، اما در لایحه بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده ۳۰ درصد از این درآمد در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
قاسمی درباره طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتاری اراضی خوزستان و ایلام نیز اذعان داشت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان برای طرح مذکور لحاظ شده است.
وی همچنین اعتبار پیش بینی شده برای بهسازی آب بندان ها و سر دهنه های کشاورزی در استان های گیلان، مازندران و گلستان را ۱۴۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی درباره سایر حمایت های دولت از بخش کشاورزی در قالب اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای به ارتقای ضریب خوداتکایی تولید محصولات استراتژیک اشاره کرد و افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۱۷۷.۲ میلیارد تومان برای ارتقای ضریب خوداتکایی محصولات راهبردی کشاورزی پیش بینی شده که نسبت به سال ۹۹ رشد ۸۲ درصدی را نشان می دهد.
وی در بخش طیور به حمایت چشمگیر دولت از تولید نژاد مرغ ایرانی آرین اشاره کرد و گفت: در لایحه بودجه سال آینده، اعتباری بالغ بر ۱۷۳.۳ میلیارد تومان برای حمایت از تولید نژاد مرغ آرین با رشد ۵۱۶ درصدی نسبت به سال ۹۹ و مبلغ ۱۶۸ میلیارد تومان نیز یارانه سود تسهیلات سرمایه در گردش برای واحدهای پرورش دهنده در جدول مصارف هدفمندی یارانه ها لحاظ شده است.
قاسمی، اعتبار پیش بینی شده در لایحه بودجه سال آینده برای حمایت از توسعه گیاهان دارویی و باغات شیبدار را ۱۶۶.۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این مبلغ در مقایسه با رقم ۶۶.۵ میلیارد تومانی سال ۹۹ افزایش ۱۵۰ درصدی را نشان می دهد.
وی از افزایش ۸۶ درصدی اعتبار تامین تجهیزات یگان حفاظت اطفای حریق در لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: در این لایحه ۸۶.۵ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات یگان حفاظت اطفای حریق پیش بینی شده است.
وی درباره اعتبارات بنادر صیادی گفت: اعتبارات احداث، بهسازی و نوسازی بنادر صیادی در لایحه بودجه سال آینده با ۲۷ درصد افزایش به رقم ۱۱۱ میلیارد تومان رسیده است.
قاسمی درباره اعتبارات بخش تحقیقات کشاورزی اظهارداشت: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و زیر مجموعه های آن به جز موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ رشد ۴۱.۶ درصدی را نشان می دهد.
وی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ملی این سازمان را در لایحه بودجه سال آینده ۱۷۰.۳ میلیارد تومان عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، منابع و مصارف لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس شورای اسلامی بیش از ۲۴ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۷۸ میلیارد و ۹۸۶ میلیون ریال تعیین شده است.
این درحالیست که منابع بودجه سال ۹۹ کل کشور در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس شورای اسلامی حدود ۱۹ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۳۷۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال تعیین شده بود.
نظر شما