به گزارش ایرنا، کابینه ژاپن روز سه شنبه از تصویب یک بسته اقتصادی به ارزش ۷۳.۶ تریلیون ین (۷۰۷ میلیارد دلار) شامل بودجه ای برای بخش های خصوصی خبر داد تا به کاهش تأثیرات همه گیری ویروس کرونا کمک کند.
به گفته مقامات دولتی، این بسته شامل یارانه هایی با هدف ارتقای گردشگری و سفرهای داخلی، تحریک مصرف و کمک به شرکت ها برای حفظ اشتغال و همچنین مشوق هایی برای دیجیتالی شدن و کاهش کربن است.
در همین حال خبرگزاری کیودو به نقل از «سوگا یوشیهیده» نخست وزیر ژاپن آورده است: ما اشتغال خود را حفظ خواهیم کرد، مشاغل را ایجاد و اقتصاد را احیا خواهیم کرد و راهی برای رشد از جمله از طریق فناوری های سبز و دیجیتال باز خواهیم کرد.
او افزود: بسته محرک اقتصادی اولین بسته تهیه شده برای مقابله با بیماری همه گیر پس از روی کار آمدن دولت جدید در اواسط سپتامبر است.
این اتفاق در حالی می افتد که که ژاپن در هفته های اخیر شاهد رکوردهای جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان با وضعیت حاد سلامتی و بالا رفتن شمار فوتی ها بوده است همین مساله نگرانی از فشار روانی بر روی نظام پزشکی کشور را افزایش داده است.
در همین حال دولت یک کارزار برای ترغیب به سفر به راه انداخته است تا بر اساس آن بتدریج سفرها با مراعات تدابیر بهداشتی افزایش یافته و به احیای اقتصاد کشور مساعدت شود. اما بسیاری از این برنامه که باعث افزایش شمار مبتلایان شده است انتقاد کرده اند.
دولت تدابیر ویژه ای را برای تقویت کمک های مالی به شرکت هایی که به دلیل وخیم تر شدن شرایط تجاری در میان همه گیری ، مجبور به اخراج کارمندان شده اند، در نظر گرفته است که این تدابیر تا اواخر بهمن ماه تمدید می شود قرار بود مهلت این برنامه تا پایان سال جاری میلادی باشد.
دولت همچنین یارانه ها را افزایش خواهد داد تا به دولت های محلی کمک کند تا خسارات وارده به مشاغل و مکان های مختلف را به هر شکل ممکن کاهش دهند همچنین پشتیبانی مالی از موسسات پزشکی افزایش خواهد یافت تا بتوانند تخت های بیشتری برای بیماران مبتلا به کرونا تأمین کنند.
بخشی از بسته کمکی نیز شامل در نظر گرفتن ۲ تریلیون ین در قالب صندوقی برای شرکت های توسعه دهنده فناوری های سبز مانند باتری های نسل بعدی، سوخت هیدروژن و بازیافت کربن در دهه آینده است ژاپن قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی عاری از کربن باشد.
حدود یک تریلیون ین برای دیجیتالی شدن اختصاص داده شده است ژاپن قبل از این نزدیک به ۹۰۰ دلار پول نقد در اختیار همه ۱۲۶ میلیون نفر جمعیت کشور قرار داده است و قانونی تصویب کرده است که بر اساس آن در سال آینده میلادی کل مردم این کشور به صورت رایگان در برابر کرونا واکسینه خواهند شد.
آمارهای خبرگزاری کیودو نشان می دهد که بودجه کل ژاپن برای سال مالی ۲۰۲۰ به بیش از ۱۶۰ تریلیون ین رسیده و به نگرانی ها از وضعیت سلامت مالی کشور دامن زده است. بدهی عمومی این کشور در پایان سال مالی ۲۰۱۹ از ۱۱۰۰ تریلیون ین فراتر رفت که بیش از دو برابر تولید ناخالص داخلی است این بدترین وضعیت بدهی مالی برای ژاپن در میان کشورهای بزرگ توسعه یافته است.
اما وزارت بهداشت در کره جنوبی نیز روز سه شنبه اعلام کرد که این کشور به دنبال تامین واکسن برای واکسینه کردن دستکم ۴۴ میلیون نفر از مردم است.
وزارت بهداشت و رفاه این کشور افزوده است که ۶۸ میلیون دوز واکسن توسط چهار دارو ساز - جانسون، فایزر، آسترازینیکا و مادرنا - برای ۳۴ میلیون نفر سفارش داده شده است و بر اساس طرح جهانی واکسن سازمان بهداشت جهانی معروف به کواکس (COVAX)، واکسن فایزر، زینیکا و سانوپی برای ۱۰ میلیون نفر تأمین خواهد شد.
این وزارتخانه می گوید که ۱.۳ تریلیون وون (۱.۲ میلیارد دلار) بودجه را برای خرید واکسن اختصاص داده است.
واکسن های از پیش سفارش شده، برای پوشش ۸۸ درصد از جمعیت کشور، از اوایل ماه فوریه ارسال می شود اما وزارت بهداشت می گوید که هنوز تصمیم نگرفته است که چه زمانی برنامه واکسیناسیون را شروع کند.
«پارک نئون گو» وزیر بهداشت در جلسه توجیهی که خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به آن پرداخته است، گفت: از آنجا که پیشرفت ها در ساخت واکسن ها هنوز ادامه دارد و البته نگرانی در مورد ایمنی و کارایی آنها برطرف نشده است، باید با دقت برای واکسیناسیون عمومی برنامه ریزی کرد.
"لی هوان جونگ"، استاد علوم پزشکی دانشگاه ملی سئول گفت: ما می توانیم واکسن ها را به اندازه کافی ایمن کنیم تا بتوانیم آنها را برای گروه های مختلف سنی مورد استفاده قرار دهیم.
قرار است طبق دستور وزارت بهداشت یک گروه ویژه برای اجرای برنامه واکسینه در سراسر کشور تشکیل شود این تیم ایجاد مراکز تخصصی برای واکسیناسیون را در دستور کار خواهد داشت.
آمارها نشان می دهد که روز سه شنبه در سراسر ژاپن دو هزار و ۵۳ نفر و در کره جنوبی ۵۹۴ نفر به کرونا مبتلا شده اند این آمارها بالاترین میزان ابتلا را از شروع همه گیری در ابتدای سال جاری میلادی در دو کشور نشان می دهد که نشان دهنده حادتر شدن همه گیری در دو کشور است.
نظر شما