به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد: لاوروف با مولود چاووش اوغلو همتای ترکیهای خود بر ضرورت ادامه هماهنگی اقدامات دو کشور برای تقویت آتش بس در قره باغ در چارچوب مرکز مشترک نظارت بر آتش بس در این منطقه و تثبیت بیشتر اوضاع منطقه قفقاز جنوبی تاکید کردند.
وزیران خارجه روسیه و ترکیه برخی موضوعات دستور کار دو جانبه و بین المللی را بررسی کردند. دو طرف بر اهمیت از سرگیری تماسهای روسیه و ترکیه در سطح عالی با کاهش آهنگ انتشار ویروس کرونا تاکید کردند.
لاوروف روز سه شنبه با جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان هم گفت و گوی تلفنی کرد.
وزیران خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان در این تماس تلفنی، روند اجرای بیانیه مشترک نخست وزیر ارمنستان و روسای جمهوری روسیه و آذربایجان درباره قره باغ و موضوعات مهم همکاریهای دوجانبه و دستور کار بین المللی را بررسی کردند.
درگیریهای نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان ششم مهرماه گذشته در منطقه مورد مناقشه قره باغ آغاز شد و در ۹ نوامبر (۱۹ آبان ماه) گذشته با امضای بیانیه سه جانبه رؤسای جمهوری آذربایجان و روسیه و نخست وزیر ارمنستان پایان یافت.
لاوروف دیروز با وزیر خارجه ارمنستان در مسکو دیدار و اعلام کرد: قفقاز جنوبی از تنش و اختلاف رها و به منطقه ثبات تبدیل میشود.
لاوروف در نشست با آرا آیوازیان وزیر امور خارجه جدید ارمنستان تصریح کرد: بیانیه مشترک سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان که ۹ نوامبر (۱۹ آبان) امضا شد، جنگ را در قره باغ متوقف و شرایط را برای اجرای توافقها فراهم کرد؛ به این ترتیب ما میتوانیم شرایط را برای تبدیل قفقاز جنوبی از حالت اختلافات به منطقه با ثبات و شکوفایی به نفع همه اقوام ساکن آن فراهم کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: ما از هر راه ممکن به پیشرفت در این مسیر کمک خواهیم کرد.
لاوروف با بیان اینکه مساله مبادله اسرا مساله بسیار مهمی است، خاطر نشان کرد: روسیه با کمک صلحبانان خود به مبادله اسرا بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد که مناقشه قره باغ در زمان حاضر فقط از مرحله گرم (زد و خوردهای مسلحانه) خارج شده است.
روز گذشته نیز ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت و گوی تلفنی کردند که محور مذاکرات دو طرف را اوضاع قره باغ تشکیل میداد.
به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: پوتین و مرکل به تفصیل درباره اوضاع پیرامون مساله قره باغ گفت و گو کردند و رئیس جمهوری روسیه، همتای آلمانی را از تلاشهای برای توقف اقدامات نظامی در قره باغ و فعالیت صلحبانان روسی که به درخواست باکو و ایروان در امتداد خطوط حائل و دالان لاچین مستقر شدهاند، مطلع کرد.
در گفت و گوی تلفنی خاطر نشان شد که اجرای مستمر توافقهای قید شده در بیانیه مشترک روسای جمهوری روسیه و آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان (۹ نوامبر) به تثبیت اوضاع منطقه کمک میکند.
در ادامه بیانیه آمده است: در ادامه تماس تلفنی بر اهمیت حل مسائل موجود ساکنان قره باغ که از اقدامات جنگی آسیب دیدهاند، تاکید شد.
در این رابطه بر ضرورت الحاق سازمانهای تخصصی بین المللی به فعالیت مرکز واکنش انسانی در قره باغ که توسط روسیه ایجاد شده است، تاکید شد.
دو طرف بر آمادگی متقابل برای همکاری در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکید کردند.
نظر شما