ششمین نشست برخوان تاریخ و فرزانگی برگزار شد

مشهد- ایرنا-  ششمین نشست برخوان تاریخ و فرزانگی به مناسبت سالروز درگذشت پروفسور سید محمد تقی فاطمی به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا استاد گروه ریاضی محض دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد سه‌شنبه شب در این نشست گفت: پروفسور فاطمی به واسطه علاقه‌ای که به امام رضا (ع) داشت در سال ۱۳۴۷ و پس از بازنشسته شدن از دانشگاه تهران، عازم شهر مشهد شد و مدیریت گروه ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد را به عهده گرفت.

دکتر محمد صال مصلحیان افزود: او به واسطه این که دوره آگرژه در رشته مکانیک از دانشگاه سوربن پاریس را با موفقیت طی کرد به درجهٔ پروفسوری نائل آمد.

وی ادامه داد: پروفسور فاطمی در سال ۱۳۵۰ به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران انتخاب شد و در بیست و دومین کنفرانس ریاضی کشور در سال ۱۳۶۹ به عنوان استاد پیشکسوت ریاضیات ایران در قرن معاصر مورد تجلیل قرار گرفت.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به فعالیتهای علمی دکتر فاطمی گفت: تاثیر گذاری او در امر آموزش به حدی بود که از سال ۱۳۱۸ به تالیف کتاب‌های درسی رشته ریاضی پرداخت و با همکاری او نزدیک به ۲۶ جلد کتاب درسی برای دوران دبیرستان منتشر شد.

مصلحیان افزود: می توان ادعا کرد که ۹۰ درصد استادان ریاضی در ایران یا شاگرد مستقیم او بوده‌اند و یا شاگرد دانشجویان دکتر فاطمی بوده‌اند.

در ادامه این نشست یکی از مدرسان پیشکسوت ریاضی مرکز تربیت معلم مشهد نیز گفت: پروفسور فاطمی دارای شخصیت و ویژگی خاص معلمی بود و بسیاری از افراد او را الگوی خود در تدریس ذکر کرده‌اند.

محمد جواد جوامع افزود: نظم ریاضی در زندگی او جاری بود و در کلاس درس با جدیت مثال زدنی، شمرده و آرام صحبت می‌کرد اما در خارج از کلاس درس و در جامعه کسی او را نمی‌شناخت.

وی با اشاره به این که او اعتقاد داشت دانشجو باید سواد لازم را داشته باشد و مسائل حاشیه‌ای برای دانشجو اصل نیست بلکه وظیفه دانشجو درس خواندن است ادامه داد : دکتر فاطمی مانع حضور دیگر دانشجویان در کلاس خود نمی‌شد و آنچه که داشت در اختیار دانشجویان قرار می‌داد تا دانشجویان بتوانند درس خود را به خوبی بفهمند.

او اضافه کرد: دکتر فاطمی معتقد بود اگر دانش آموزان به خوبی آموزش بپذیرند در دانشگاه بسیار موفق عمل خواهند کرد و به همین دلیل در تدوین کتابهای دوره دبیرستان همکاری کرد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha