به گزارش ایرنا، مهدی جمال روز چهارشنبه به رسانه ها افزود: ساماندهی محوطه تاریخی هفت هزار ساله تپهحصار دامغان با هدف ثبت این اثر تاریخی در فهرست سازمان جهانی یونسکو انجام میشود.
وی تاکید کرد: شهرداری دامغان میتواند نقش موثری در جلب رضایت مالکان و رفع مشکل معارضان اطراف تپهحصار داشته باشد.
جمال بیان کرد: اجرای طرح مرمت تپهحصار دامغان نیاز به مشارکت شهرداری، مردم و سایر مسئولان مرتبط دارد.
وی گفت: ساماندهی محوطه تاریخی هفت هزار ساله تپهحصار دامغان با هدف ثبت این اثر تاریخی در فهرست سازمان جهانی یونسکو انجام میشود و نیاز به مشارکت مالکان زمینهای اطراف دارد و با انجام فعالیتهای مرمتی، مالکیت مالکان زیر سوال نمیرود.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: این اعتبار برای اجرای طرح ساماندهی این تپه تاریخی شامل محوطهسازی، نصب تابلو، احداث سایت موزه، و حصار بندی، اختصاص یافته است و پایگاه باستانشناسی استان سمنان نیز از محل این اعتبار در مجموعه تپهحصار ساخته میشود.
وی گفت: لازمه اجرای طرح ساماندهی محوطه این تپه تاریخی، امضای تفاهمنامه با معارضان و کشاورزان حاشیه این مجموعه برای آزاد سازی زمینها است.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان با قدردانی از حمایتهای شهرداری دامغان گفت: طرح ساماندهی محوطه هفت هزارساله تپهحصار به یاری نهادهای دولتی و عمومی نیازمند است.
تپهحصار دامغان در ردیف پنج تپه عصر آهن دنیا قرار دارد و در حاشیه جنوبی شهر دامغان واقع است. این تپه باستانی یکی از مهمترین محوطههای دوران پیش از تاریخ در فلات ایران محسوب می شود.
قدمت این محوطه باستانی به هفت هزار و ۵۰۰ سال قبل بازمیگردد و سه دوره اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ را در خود نهان دارد.
تپهحصار دامغان در سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۰ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
نظر شما