سعدی نقشبندی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۱۷۰ هکتار از جنگلهای روستای نشور دچار آتش سوزی شده و پوشش گیاهی و درختی آن از بین رفت که منابع طبیعی در نظر دارد با استفاده از توان مردمی و جامعه بهرهبرداران بومی نسبت به احیای پوشش جنگلی این منطقه اقدام کند.
وی اضافه کرد: در این راستا همزمان با روز جهانی خاک طرح کاشت دانه گونههای درختی شامل بلوط، بادام کوهی و بذور درختان بومی منطقه زاگرس را تحت عنوان طرح زاگروسانه یا همایش مردمی زاگرس نشینان به مدت یک هفته آغاز شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری کردستان یادآور شد: این گونهها مورد تایید مراکز تحقیقاتی کشور بوده و سعی شده علاوه بر بومی بودن آنها از گونههای اقتصادی نیز به منظور بهرهمندی مردم بومی استفاده شود.
امسال عملیات بیولوژیک توسعه جنگلهای استان کردستان در ۲ هزار هکتار از مناطق و عرصههای طبیعی در دستور کار است که با اجرای ان تاثیر قابل توجهی در توسعه اقتصادی و حفظ آب و خاک منطقه خواهد داشت.
امسال در ۱۴۷ فقره آتشسوزی عرصههای طبیعی یک هزار و ۲۱۶ هکتار از جنگلها و مراتع این استان در آتش سوخت که از این میزان ۲۶۵ هکتار آتش سوزی در جنگلهای طبیعی، ۸۷۳ هکتار در مراتع و ۷۷ هکتار در اراضی جنگلی این استان اتفاق افتاده است.
۴۴ هکتار از عرصههای طبیعی که دچار آتش سوزی شد در بانه، ۳۰۶ هکتار در سنندج، ۷۰ هکتار در سقز، ۱۴۹ هکتار در مریوان، ۳۳۴ هکتار در کامیاران، ۱۰۳ هکتار در بیجار، ۴۰ هکتار در قروه، ۹۷ هکتار در سروآباد، ۲۳ هکتار در دهگلان و ۴۶ هکتار در دیواندره بود.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد.
در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
نظر شما