به گزارش ایرنا ماندانا زنگنه روز پنجشنبه در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: مرز میرجاوه با پاکستان به عنوان یکی از مرزهای استراتژیک کشور به شمار میرود و مرزی صادرات محور است.
وی افزود: به همین دلیل تسریع در راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه اهمیت بسیاری دارد و هرچه سریعتر باید عملیاتی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: میزان صادرات انجام شده از مرز میرجاوه در هشت ماه گذشته امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته یکهزار درصد رشد داشت و این رشد در مرز میلک ٦٠٠ درصد و در پیشین بیش از ٣٠٠ درصد به ثبت رسیده که نشان از رشد صادرات استان آن هم با وجود شرایط حساس ومحدودیتهای کرونایی است.
وی افزود: کارتهای پیلهوری یکی از ظرفیتهایی بوده که در بهبود معیشت مرزنشینان منطقه نقش مهمی ایفا میکند اما به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی، این کارتها غیرفعال شدند.
زنگنه ادامه داد: به منظور رفع تعهدات ارزی از طریق واردات کالاهای موردنیاز کشور، کارتها برای انجام واردات توسط پیلهوران و محقق شدن تعهدات آنان به طور موقت فعال شوند و تحقق این موضوع هم باید ظرف یک هفته بررسی و اعلام شود.
استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای دارای بیشترین مرزهای خاکی و آبی کشور است و سابقه تاریخی این استان در مبادلات تجاری و قرار داشتن در مهمترین مسیر تجاری دنیای قدیم(جاده ابریشم) و نیز مراودات قومی و فرهنگی و اجتماعی مرزنشینان با کشورهای همسایه، این استان پهناور کشورمان را همواره در یک موقعیت صادراتی خاص قرار داده است.
کشورهای همسایه این استان مهمترین بازار برای عرضه تولیدات ایرانی هستند و همین مساله سبب شده تا مبادی مرزی سیستان و بلوچستان بویژه میلک، میرجاوه و پیشین صادرات محور باشند.
نظر شما