به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در نشست ستاد مقابله با پیشگیری کرونا افزود: لازم است در این مورد طرح جامع بازسازی و تقویت زیرساخت های نرم افزار و سخت افزار حوزه بهداشت و درمان شهرستان تهیه و مورد بررسی قرار گیرد .
رییس حوزه های علمیه کشور در ادامه با اشاره به تکمیل طرح های در دست اجرای بیمارستان میبد اظهار کرد: زحمت زیادی کشیده شد و با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز افراد خیر طرح ها و طرح توسعه بیمارستان پیگیری شد و باید با اندیشیدن تدابیر، همت و تلاش همه طرحها تا پایان سال تکمیل و بهرهبرداری شود.
اعرافی تصریح کرد: باید در سالی که اولویت آن بهداشت و درمان مردم است ، اجرای طرحها مورد توجه قرار گیرد تا بتوان حرفی برای گفتن به مردم ارایه شود.
امام جمعه میبد در ادامه پاسداشت خدمات پرستاران را مورد تاکید قرار داد و خواست برای تکریم مقام آنها به صورت نمادین برنامهریزی شود.
وی همچنین فعالیتهای ارزشمند قرارگاه شهید قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس را ستود و به تلاش برای حمایت از مردم و جلوگیری از آسیب اقتصادی و ورشکسته شدن آنها را مورد تاکید قرار داد .
امام جمعه میبد گفت: باید رویکرد قرارگاه رواج فرهنگ مراقبت و پیشگیری و آگاهی بخشی و همچنین مورد توجه قرار دادن مشکلات و مسایل روحی و روانی ، فرهنگی و خانوادگی و اجتماعی مردم باشد و تامین نیروی متخصص و فوق تخصص برای بیمارستان را هم مورد تاکید قرار داد.
فرماندار میبد هم در این نشست با اشاره به طرحهای در دست اجرای بیمارستان و پیگیری های انجام شده برای جذب اعتبار دولتی و ارایه آماری از کمکهای خیری در حوزه بهداشت و درمان ، مجموع مساعدتهای مالی و غیر نقدی اخیر جمعآوری شده را هفت میلیارد و ۸۹۵ میلیون تومان عنوان کرد.
حسین فلاح تصریح کرد: این کمکها با همکاری همه شامل قرارگاه شهید سلیمانی ، شورای تعاون اجتماعی با محوریت امام جمعه و مردم پیگیری و جمع آوری شد.
همچنین سرهنگ دوم پاسدار مصطفی بهشتی فرمانده بسیج میبد گزارشی از فعالیتها و هم اندیشیهای قرارگاه شهید سلیمانی ارایه کرد و گفت: با حضور بانوان ۵۲ پایگاه حوزه بسیج خواهران تبدیل به ۶۴ پایگاه شد و یک هزار و ۹۰۰ بسته معیشتی نیز در محله توزیع شد.
محمد هادی فرحزادی رییس بیمارستان میبد هم با ارایه آماری از مراجعه افراد مبتلا و مشکوک به کرونا گفت : با تدابیر و تمهیدات اندیشیده شده و با بهبود وضعیت ، آمار بستریها کاهش پیدا کرده ، بخشها به حالت عادی بازگشت و امروز ۲۱ نفر در بخش افراد کرونایی بستری هستند و در حال حاضر شهرستان وضعیت نارنجی دارد.
ذبیح الله برجسته مدیر بیمارستان امام جعفر صادق (ع) میبد هم با ارایه گزارشی از کمکهای مردمی به موسسه خیریه بیمارستان ، مجموع کمکها از سوی مردم و خیران و بخش صنعت در پیک سوم را پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عنوان کرد .
به گفته وی کمک های نقدی صرف خرید تجهیزات بیمارستان مانند دستگاه اکسیژن ، مخزن اکسیژن مایع ، ۶ باکس ۱۶ تایی کپسول اکسیژن و دستگاه رادیولوژی و سایر تجهیزات شد .
این مسوول همچنین به افزایش تخت های آی. سی .یو اشاره کرد و ادامه داد : قبلا تعداد تخت های مراقبت ویژه ۶ مورد بود و در حال حاضر بیمارستان به ۱۸ تا ۲۰ تخت آی. سی .یو مجهز است.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز( پنجشنبه )گفت: با فوت ۲۸۴ فرد مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار افراد متوفی به بیماری کوید ۱۹ در کشور به ۵۱ هزار و ۴۹۶ نفر رسید.
سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۱۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰ هزار و ۴۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۴۵۸ نفر نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و با این حساب، مجموع بیماران به یک میلیون و ۸۳ هزار نفر رسید.
به گفته وی تاکنون ۷۷۸ هزار و ۱۶۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و پنج هزار و ۷۶۸ نفر از افراد بدحال تحت مراقبت قرار دارند.
لاری افزود: در حال حاضر ۳۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۶۰ شهرستان نارنجی و ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
وزارت بهداشت وضعیت بهداشتی مناطق را در شهرهای « زرد » چهار نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر، در شهرهای « نارنجی » ۶ نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر و در شهرهای وضعیت «قرمز» نیز ۱۰ نفر بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در نظر گرفته است.
شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکههای پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست و این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع میشود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده میشوند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت میگیرد که دچار مشکلات تنفسی میشود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش مییابد.
ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرههای تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه میکند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح میشود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان میدهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمیکند، بگیرید.
برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد
دی ماه سال ۹۸ برای نخستین بار این ویروس در شهر ووهان چین شناسایی شد.
نظر شما