به گزارش ایرنا به نقل از مسوولان محلی پیش از این برگزاری پرشمار مراسم جشن و عروسی و دورهمیهای خانوادگی در گنبدکاووس بویژه در مناطق روستایی آن که همراه با کمتوجهی مردم نسبت به رعایت شیوهنامههای بهداشتی در این مراسمها و تجمعات شده بود، سبب شد تا از اوایل آذر امسال این شهرستان وارد موج سوم شیوع کرونا شود.
افزایش آمار افراد مشکوک و یا مبتلا به ویروس در گنبدکاووس بویژه مناطق روستایی آن سبب شد تا دست اندرکاران ستاد مقابله با کرونا در این شهرستان همگام با دیگر نقاط کشور برخی محدودیتها و اقدامات آموزشی را در دستور کار قرار دادند که حاصل آن پس از سه هفته، روند نزولی بیماری است.
با این حال تداوم کاهش آمار مبتلایان و یا افراد مشکوک به کرونا در گنبدکاووس که حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت آن در ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار سکونت دارند، مستلزم ادامه رعایت هرچه بهتر شیوهنامههای بهداشتی از سوی مردم این شهرستان مرزی است.
دهیار روستای کرند گنبدکاووس در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با کاهش برگزاری مراسم جشن و عزاداری، در یک هفته اخیر موردی از بستری و فوتی به دلیل ابتلا به کرونا از این روستا نداشتیم.
عبدالقادر شکری افزود: ضدعفونی معابر عمومی، افزایش آگاهی بخشی مردم از لزوم رعایت اصول بهداشتی مورد در نظر برای کنترل شیوع کرونا، تشدید نظارت بر فعالیت اصناف، جلوگیری از سفرهای غیر ضروری و تجمعات از مهمترین دلایل کاهش روند ابتلا به کرونا در روستای کرند است.
وی ادامه داد: کمیته سلامت روستا با همکاری مرکز جامع سلامت کرند از طریق بلندگوی مساجد و یا مراجعه خانه به خانه آموزشهای مرتبط با بیماریابی و قرنطینه افراد مشکوک به کرونا را به ساکنان ارائه میدهند.
رجبقلی کشمیری دهیار روستای قرهماخر گنبدکاووس نیز با اشاره به کاهش آمار افراد مشکوک به کرونا این روستا در یک هفته اخیر، گفت: تعداد اندکی بیمار مشکوک به کرونا در این روستا داریم که مهمترین علت ابتلا آنان، حضور در اجتماعات بوده است.
نازمحمد توغدری دهیار روستای نارلی داغ گنبدکاووس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طبق اعلام خانه بهداشت هیچ مورد مبتلا به کرونا در این روستا گزارش نشده که رفت و آمد نداشتن اهالی این روستا به شهر و برگزاری بسیار محدود مراسم عروسی و عزاداری با رعایت شیوه نامه بهداشتی از جمله دلایل آن است.
در این پیوند، رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس با تایید روند نزولی ابتلا به کرونا در مناطق روستایی گفت: آمار روستاییان بستری با علایم کرونا در بیمارستانهای این شهرستان با افزایش رعایت شست و شوی مداوم دستها، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شرکت نکردن در تجمعات و مراسم جشن و عروسی، در مقایسه با اوایل آذر کاهش یافته است.
دکتر عبدالرحیم پالیده افزود: در اوایل موج سوم کرونا از مجموع افراد بستری با علائم بیماری کووید ۱۹ در مراکز درمانی گنبدکاووس ۵۰ درصد ساکن مناطق روستایی بودند که هماینک این آمار به ۴۲ درصد رسیده است.
به گفته وی، کمیته پیشگیری از شیوع کرونا با عضویت دهیاران، بهورزان، اعضای شورای اسلامی و پایگاه بسیج در تمام روستاهای گنبدکاووس تشکیل و آموزشهای لازم با هدف شناسایی افراد مشکوک و قرنطینه کردن آنان توسط این کمیته به خانوادهها داده میشود.
پالیده از ساکن مناطق روستایی خواست همچنان موارد بهداشتی لازم برای مقابله با کرونا را به صورت جدی رعایت کنند چراکه با کوچکترین کم توجهی از سوی آنان و رونق دوباره دورهمیهای خانوادگی، دوباره روند شیوع کرونا صعودی خواهد شد.
طبق گفته فرهاد بدیعی مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس، ۹۵ درصد مردم، کسبه و بازاریان این شهرستان به مصوبات ستاد مقابله با کرونا مانند محدودیت اعمال شده از اول آذر عمل کردند که تداوم این شرایط میتواند موجب تغییر وضعیت قرمز کرونای این شهر به نارنجی شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز روز گذشته با اشاره به شکننده بودن و داشتن فراز و نشیب تعداد افراد بستری ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد افراد بستری مبتلا به کرونا در گلستان بیشتر شد.
به گفته دکتر عبدالرضا فاضل؛ تعداد مبتلایان کرونای امروز گلستان ۵۶۱ نفر و ۱۷ نفر بیشتر از روز قبل است.
گرگان، گنبدکاووس، علیآبادکتول، بندرگز، بندرترکمن، آققلا، مراوه.تپه، کلاله و گمیشان در وضعیت قرمز و شهرستانهای رامیان، گالیکش، مینودشت، آزادشهر و کردکوی در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.
شهرستان گنبدکاووس ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما