محمود بنانژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعدادی از اتحادیههای تحت پوشش اتاق اصناف مشهد برای ساماندهی صنوف زیر پوشش خود با استفاده از قانون شهرکهای صنعتی غیردولتی پیگیر اخذ مجوز ساماندهی در قالب شهرک صنعتی غیردولتی به جای شهرک صنفی یا مجتمع صنفی بودند.
وی اضافه کرد: این اتحادیهها شامل آجیل و خشکبار، جعبه سازان، تولید پلاستیک، فرش، آهن آلات و صنایع پروفیل میشود که عملیات ساماندهی آنها در قالب شهرک در اطراف شهر مشهد با تملک زمین و پیگیری اخذ مجوزهای قانونی در دست اقدام است.
او ادامه داد: براساس تبصره ذیل ماده ۱۰ ضوابط و معیارهای محیط زیستی، استقرار واحدهای خدماتی، ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی در محدوده شعاع ۳۰ کیلومتری کلانشهرها منوط به اخذ مصوبه هیات دولت است.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: طبق این تبصره، اگر صنوف متقاضی در قالب مجتمع یا شهرک صنفی در داخل شعاع ۳۰ کیلومتری و در محدوده شهر مستقر شوند هیچ مانعی وجود ندارد اما آنها نمیتوانند با همان ماهیت و کیفیت زیست محیطی در همین شعاع با استفاده از قانون شهرکهای صنعتی غیر دولتی (که دارای مزایای قانونی چشمگیری است) در قالب شهرک صنعتی غیردولتی مستقر شوند و برای استقرار باید مصوبه هیات دولت را اخذ نمایند.
بنانژاد افزود: از سوی دیگر فاصله زیاد خارج از شعاع ۳۰ کیلومتر تا شهر برای کارگران صنوف تولیدی به لحاظ رفت و آمد و همچنین برای واحد تولیدی به لحاظ حمل و نقل کالا توجیه اقتصادی ندارد و صنوف ترجیح میدهند در فاصله نزدیکتری به شهر قرار داشته باشند.
وی ادامه داد: زمانی که صنوف تولیدی در قالب شهرک صنعتی غیردولتی ساماندهی شوند آن شهرک به صورت هیات امنایی مدیریت میشود و صنوف میتوانند از معافیتهای مالیاتی، پروانه و پایانکار رایگان و سایر مزایای مرتبط با استقرار در شهرک صنعتی بهره مند شوند و واحد خود را توسعه دهند.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: زمانی که صنوف تولیدی در قالب مجتمع صنفی مستقر میشوند برای همیشه تابع قوانین مرتبط با بهره مندی از خدمات شهری و پرداخت عوارض و هزینههای مترتب بر آن خواهند بود.
بنا نژاد افزود: تبصره ذیل ماده ۱۰ ضوابط و معیارهای محیط زیستی استقرار واحدهای خدماتی، ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی در محدوده شعاع ۳۰ کیلومتری کلانشهرها مربوط به بخشنامههای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست است که با قانون شهرکهای صنعتی غیر دولتی مصوب سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی تعارض داشته و قابلیت اصلاح دارد.
وی اضافه کرد: در این راستا طی مکاتباتی با رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و سازمان حفاظت محیط زیست کشور از مسوولان خواسته شد تا این بخشنامه را اصلاح کنند زیرا امری غیرمنطقی است که در یک محدوده مکانی مشخص، صنوف فقط مجاز به ساماندهی در قالب "مجتمع یا شهرک صنفی" باشند اما نتوانند با همان ماهیت به صورت "شهرک صنعتی غیردولتی" ساماندهی شوند.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: در نهایت با مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی خراسان رضوی امکان پاسخگویی اداره کل محیط زیست استان به استقرار پنج اتحادیه زیر پوشش این اتاق برای ساماندهی در قالب شهرک صنعتی غیردولتی و امکان تحقق پنج شهرک صنعتی تخصصی فراهم آمد.
در خرداد ماه امسال برای نخستین بار مجوز تشکیل ستاد ویژه تدابیر اقتصادی از سوی رییس جمهوری به استاندار خراسان رضوی داده شد که گامی در جهت تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استانداران بود بر این اساس نخستین ستاد تدابیر ویژه اقتصادی در خراسان رضوی به ریاست استاندار تشکیل شده است.
مشهد ۱۱۴هزار واحد صنفی در قالب ۱۰ اتحادیه دارد.
نظر شما