به گزارش ایرنا، سرهنگ حسین زارع کمالی پنجشنبهشب در جمع هیات امنا و مسوولان پایگاه مقاومت روستای حسنآباد مشیر شهرستان یزد افزود: برای اجرای طرح، تمامی تمهیدات لازم با همکاری فرمانداری و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی فراهم است .
وی به اهداف و اهمیت طرح به خصوص در شرایط خاص که جامعه با شیوع کرونا روبروست اشاره کرد و ادامه داد: غربالگری محله به محله با همکاری مردم، هیات امنای مساجد و پایگاههای مقاومت ببسیج و مشارکت سازمانهای مختلف و تشکلهای مردمی پیگیری میشود.
همچنین سیدمحمد رستگاری فرماندار یزد و محمدحسن لطفی معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی به اهمیت و ضرورت مشارکت مردم و بسیجیان در اجرای طرح شهید سلیمانی در تمامی محلات استان اشاره کرد و همکاری مردمی را عامل موفقیت آن ذکر کردند.
همچنین ۱۹ آذرماه جاری فرمانده سپاه الغدیر یزد به ایرنا گفته بود: در اجرای طرح فرهنگی و اجتماعی شهید قاسم سلیمانی برای مبارزه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ۱۰ هزار نفر از بسیجیان استان با سازماندهی در ۸۲۰ پایگاه مقاومت و مساجد ۱۰ شهرستان فعالیت خود را آغاز کردند.
سرتیپ رضا پورشمسی افزود: این طرح پیرو تاکید مقام معظم رهبری و ابلاغ فرمانده کل سپاه پاسداران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین با محوریت « مراقبت، نظارت و حمایت و شعار معنویت، معیشت و سلامت » پیگیری میشود.
تمرکز طرح شهید سلیمانی بر بحث پیشگیری از کروناست و شامل سه گام اصلی مراقبت، حمایت و نظارت است و هم اکنون با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در ۲۴ شهر استان در حال اجراست.
مرحله اول طرح مراقبت است که طبق تفاهم نامه منعقده با وزارت بهداشت قرار است در پایگاههای سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب اجرا شود.
در این مرحله از اجرای طرح، مراقبان سلامت به در منازل مراجعه و بسته بهداشتی و اطلاعرسانی پیشگیری از کرونا را به خانواده ها ارایه میکنند و اگر فردی مبتلا به کرونا باشد یا مشکلی وجود داشت اسامی آنها را یادداشت و نسبت به اعزام پزشک یا پرستار اقدام می کنند.
استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۲۰ هزار بسیجی سازماندهی شده دارد.
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز( پنجشنبه )گفته بود که با فوت ۲۸۴ فرد مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار افراد متوفی به بیماری کوید ۱۹ در کشور به ۵۱ هزار و ۴۹۶ نفر رسید.
سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۲۰ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰ هزار و ۴۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۴۵۸ نفر نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و با این حساب، مجموع بیماران به یک میلیون و ۸۳ هزار نفر رسید.
به گفته وی تاکنون ۷۷۸ هزار و ۱۶۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و پنج هزار و ۷۶۸ نفر از افراد بدحال تحت مراقبت قرار دارند.
لاری افزود: در حال حاضر ۳۴ شهرستان در وضعیت قرمز(۱۰ نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر )، ۲۶۰ شهرستان نارنجی (۶ نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر) و ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد( چهار نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر) قرار دارد.
شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکههای پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست و این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع میشود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده میشوند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت میگیرد که دچار مشکلات تنفسی میشود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش مییابد.
ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرههای تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه میکند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح میشود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان میدهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمیکند، بگیرید.
برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد
دی ماه سال ۹۸ برای نخستین بار این ویروس در شهر ووهان چین شناسایی شد.
نظر شما