استاندار: فوتی‌های کرونا در استان مرکزی ۵۴ درصد کاهش یافت

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در این استان در هفته سوم آذرماه نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه با کاهش حدود ۵۴ درصدی همراه شد.

سید « علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی افزود: این موفقیت به طور قطع با همکاری خوب مردم، اصناف، بسیج، سپاه، نیروی انتظامی، فرمانداران، مدیران، تشکل‌های مردم نهاد و در مجموع تک تک افراد این استان به دست آمده است و امید است در هفته‌های آتی به وضعیت بهتری دست پیدا کنیم.

وی بیان کرد: این شرایط در حالی برای ایران و استان مرکزی ایجاد شده که بیشتر کشورهای پیشرفته از جمله آلمان که در کنترل بیماری کرونا در هشت ماه گذشته با توفیقات خوبی همراه بود، به ثبت رکورد ۵۲۰ کشته در روز رسیده و در ترکیه نیز تعدا مبتلایان روزانه به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده است.

استاندار مرکزی ادامه داد: سه شهر استان مرکزی هم اکنون در وضعیت زرد هستند که باید محدودیت‌های آن از نارنجی به زرد تدبیل شود و ۹ شهر دیگر این استان همچنان در وضعیت نارنجی است.

آقازاده اظهار داشت: در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آتی ( ۲۹ و ۳۰ اذرماه جاری) فعالیت تمام ادارات با یک سوم نیرو است.

وی ضمن تبریک شب یلدا گفت: یکی از تهدیدهای مهم پیش رو در مقابل وضعیت کنترل شده کرونا در کشور و استان مرکزی، شب یلدا است که محدودیت‌های سختگیرانه‌ای در این خصوص اعمال می‌شود و انتظار است مردم خود همکاری خوبی داشته باشند و علاوه بر حفظ جان و سلامت خود و عزیزانشان، زحمت و خستگی بیش از پیش برای کارکنان بهداشت و درمان ایجاد نکنند.

استاندار مرکزی عنوان کرد: ممنوعیت تردد شبانه همچنان در اراک و ساوه از ساعت ۲۱ شب تا چهار بامداد وجود دارد و این محدودیت با جدیت و قاطعیت بیشتر در روزهای ۲۷ تا ۳۰ آذرماه در تمام شهرهای استان اعمال شود.

آقازاده اظهار داشت: بحث کاهش فعالیت اصناف از ۲۸ تا ۳۰ آذرماه نیز باید در استان اعمال شود و ساعت فعالیت اصناف در این روزها پس از برگزاری نشست ویژه در روزهای آتی اعلام و اطلاع رسانی می‌شود.

وی گفت: دورهمی‌های شب یلدای امسال باید به صورت مجازی باشد و مردم این شب را در کنار خانواده خود و نه به صورت چند خانوادگی جشن بگیرند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان در زمینه استفاده دانش آموزان از شبکه شاد با ۹۱ و هفت دهم درصد دسترسی به این شبکه و برخط بودن ۹۰ و ۶ دهم درصد دانش‌آموزان، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و باید از این ظرفیت بزرگ در استان برای مقابله بیشتر با ویروس کرونا و پرهیز از دورهمی‌های خانوادگی در شب یلدا بهره‌گیری کرد.

«بهروز اکرمی» افزود: در راستای بهره‌گیری بیشتر از شبکه شاد در این استان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با سرپرست اداره کل آموزش و پرورش، نشستی را در اسرع وقت برگزار کنند و تصمیمات لازم را اتخاذ و اجرایی کنند.

وی بیان کرد: در برخی از مناطق روستایی این استان امکان استفاده از شبکه شاد برای دانش آموزان نیست که بر اساس تصمیم ستاد مدیریت مقابله با ویروس کرونا استان مرکزی این مناطق می‌توانند بر اساس نظر کمیته سه نفره شبکه بهداشت، فرمانداری و رئیس آموزش و پروش آن منطقه با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی فعالیت حضوری داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: بر اساس تقسیم بندی جدید، سه شهر تفرش، خنداب و زرندیه در استان مرکزی در وضعیت زرد قرار دارند و ۹ شهر دیگر این استان در وضعیت نارنجی به سر می‌برند.

اکرمی اظهار داشت: باید مشکلات در شهرهای نارنجی استان شناسایی شود تا هرچه زودتر وضعیت این شهرها نیز به زرد تدبیل شود و محدودیت‌ها در آن کاهش یابد.

وی عنوان کرد: طرح شهید سلیمانی یکی از طرح‌ها خوب در راستای کمک به آسیب دیدگان از کرونا است و باید اثرات اجرایی این طرح در استان مرکزی احصا شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: بیماری کرونا تمام مراسم مذهبی دنیا از جمله حج بزرگترین آیین مذهبی مسلمان جهان را لغو کرد و جای تاسف دارد که امروز دغدغه کادر بهداشت و درمان و مسئولن کشور و استان مرکزی برگزاری شب یلدا باشد.

اکرمی گفت: چند ساعت دورهمی خانوادگی به عنوان ارزش پر شدن مراکز درمانی، فشار مضاعف بر کارکنان بهداشت و درمان و داغدار شدن شمار زیادی از مردم را ندارد.

وی اظهار داشت: تجمعات و تشکیل برخی صف‌ها در شهرهای استان مرکزی نقطه آسیب در مقابل بیماری کرونا است که نیاز است به این موضوع توجه ویژه شود و از هرگونه تجمع و صف خودداری شود.

معاون هماهنگ کننده سپاه روح‌الله استان مرکزی در ادامه این نشست گفت: طرح شهید سلیمانی به صورت محله محور و خانواده محور با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و جلوگیری از انتشار بیشتر آن در کشور و این استان آغاز شده و با توفیقات خوبی همراه است.

سرهنگ پاسدار «محمد گودرزی» افزود: در راستای اجرای این طرح، ۵۴۰ پایگاه مقاومت در استان مرکزی فعال است، ۱۳۶ پایگاه سلامت راه‌اندازی شده که در قالب آن ۹۲۴ تیم سازماندهی شده و یک‌هزار و ۹۵۷ نفر نیز آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.

وی بیان کرد: ۵۱۶ نفر به عنوان همیار بیمار با بیمارستان‌های این استان همکاری دارند که ۴۱۶ نفر از آنها طلاب هستند و ۶۴ نفر در امور مربوط به متوفیان همکاری دارند و ۹ تیم در قالب ۱۰۰ نفر نیروی پرستاری نیز در مراکز درمانی فعالیت دارند.

جانشین فرماندهی انتظامی استان مرکزی هم گفت: ۳۶۲ مورد اعمال جریمه ۲ میلیون ریالی از طریق دوربین و ۲ هزار و ۸۸۷ مورد جریمه دستی در ساعات منع تردد در این استان صورت گرفته است.

سرهنگ «یوسف سپهوند» افزود: پنج هزار و ۹۸۰ خودروی غیربومی از مسیرهای مختلف این استان برگشت داده شده و در راستای اجرای محدودیت‌های کرونایی، ۱۵ هزار و ۶۱۴ مورد بازرسی از اصناف مختلف استان مرکزی صورت گرفته و ۷۵۵ مورد مهر و موم نیز از صنوف متخلف انجام شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: موارد مثبت ویروس کرونا استان مرکزی در هفته سوم آذرماه جاری به ۸۶۲ نفر رسیده که ۵۳۷ مورد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۲۸۷ مورد مربوط به دانشکده علوم پزشکی ساوه و ۳۸ مورد مربوط به دانشکده علوم پزشکی خمین است.
دکتر « علی علی‌محمدی» افزود: موارد مثبت ویروس کرونا در اراک نسبت به هفته دوم آذرماه ۲۴ درصد، در ساوه ۳۷ درصد و در همین ۳۰ درصد کاهش داشته است.
وی بیان کرد: موارد مثبت شناسایی شده ویروس کرونا در زیرمجموع دانشگاه علوم پزشکی اراک نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه با کاهش ۴۶ درصدی، در دانشکده ساوه با کاهش ۶۶ درصدی و در دانشکده خمین با کاهش ۳۹ درصدی همراه شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد:  موارد بستری ویروس کرونا نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه ۵۴ درصد و نسبت به هفته دوم آذرماه ۲۹ درصد کاهش داشته که موارد بستری اراک از ۱۷۰ مورد در هفته دوم به ۱۲۴ مورد در هفته سوم رسیده و کاهش ۲۷ موردی را نشان می‌دهد.
علیمحمدی اظهار داشت: موارد بستری زیرمجموع دانشکده علوم پزشکی اراک نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه که ۲۰۶ مورد بوده، ۴۰ درصد کاهش دارد.
وی عنوان کرد: موارد بستری هفته سوم آذرماه در ساوه، ۳۵ مورد ثبت گزارش شده که این تعداد در هفته دوم آذرماه ۶۴ مورد و در هفته چهارم آبان‌ماه ۱۲۵ مورد بوده که تعداد موارد بستری شده در هفته سوم آذرماه نسبت به هفته دوم آذرماه ۴۵ درصد و نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه ۷۲ درصد کاهش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: موارد بستری دانشکده خمین در هفته سوم آذرماه جاری ۱۰ مورد گزارش شده که این تعداد در هفته دوم آذرماه جاری به ۲۷ نفر و در هفته چهارم آبان ماه به ۲۹ نفر رسیده بوده که تعداد بستری‌ها نسبت به قبل از اجرای محدودیت‌های شدید کرونایی با کاهش ۶۳ درصدی همراه شده است.

علی‌محمدی اظهار داشت: در مجموع استان مرکزی در آمار بستری‌های ناشی از ویروس کرونا در هفته سوم آذرماه جاری نسبت به هفته دوم آذرماه جاری با کاهش ۳۵ درصدی و در نسبت به قبل از اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی با کاهش ۵۳ درصدی همراه شده است.

وی گفت: آمار فوت شدگان ناشی از این ویروس در هفته چهارم آبان ماه در استان مرکزی به ۸۳ نفر، در هفته دوم آذرماه به ۶۴ نفر و در هفته سوم آذرماه جاری به ۳۹ نفر رسیده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: از ۳۹ مورد فوتی هفته سوم آذرماه جاری، ۲۳ مرود مربوط به شهرهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۱۲ مورد مربوط به دانشکده ساوه و چهار مورد مربوط به دانشکده علوم پزشکی خمین است.

دکتر علی‌محمدی بیان کرد: بیشترین سنین مبتللا به ویروس کرونا در هفته سوم آذرماه جاری در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک در سنین ۳۰ تا ۳۹ سال، در ساوه ۴۰ تا ۴۹ سال و در خمین نیز ۳۰ تا ۳۹ سال گزارش شده است.

وی بیان کرد: بیشترین گروه‌های سنی فوت شده در تمام شهرهای استان در هفته سوم آذرماه جاری در سنین ۸۰ تا ۸۹ سال گزارش شده است.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است و نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در این استان، اول اسفندماه پارسال در اراک، پس از قم به ثبت رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha