به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری ریاست جمهوری افغانستان، محمداشرف غنی طی سخنانی در نشست مجازی که توسط سازمان ملل متحد در باره تغییرات اقلیمی برگزار شده بود، این جلسه را که به منظور بررسی تغییرات اقلیمی برنامه ریزی شده یک گام بسیار مهم برای تحقق جهان عاری از کربن خواند و یادآور شد که افغانستان یکی از آسیبپذیرترین کشورها از لحاظ تغییرات اقلیمی است.
وی افزود: چرخه خشکسالی در افغانستان به صورت قابلملاحظه ای کوتاهتر شده و از ۳۳ سال یکبار به پنج سال یکبار کاهش یافته است. در حال حاضر بارانهای فصلی به جای زمستان در فصل بهار می بارد که پیامد آن سیلابهای مرگبار و فرسایش شدید خاک است.
رئیس جمهوری افغانستان گفت: طی ۴۰ سال اخیر، مناطق جنوب شرقی افغانستان یک و نیم درجه نسبت به گذشته گرمتر شده است.
وی با اشاره به اینکه از بین بردن بیرویه جنگلها یکی دیگر از عواقب جنگ چهار دهه گذشته این کشور بوده است، افزود: افغانستان ظرفیت بزرگی برای تولید انرژی پاک و ایجاد صنعت سبز دارد. ما دارای منابع فراوان آفتاب، آب و باد هستیم که در صورت مدیریت درست، ظرفیت ۳۰۰ تولید هزار مگاوات برق رادارد.
اشرف غنی اضافه کرد: انرژی سبز میتواند موجب تحرک صنعت سبز در افغانستان شود و کار در این راستا جریان دارد. پروژههای منطقهای انرژی مانند پایپ لاین گاز تاپی و خط انتقال انرژی کاسا- یکهزار در حال انجام است.
رئیس جمهوری افغانستان گفت: ما در حال ساخت ایستگاههای برق- آبی در سراسر کشور هستیم و ظرفیتهای افغانستان در عرصه منابع آفتاب و باد را مورد سنجش و بررسی قرار میدهیم. علاوه بر آن، امضا موافقتنامه اخیر با «شرکت زیمنس انرژی» به ما امکان می بخشد که به مرکز تولید انرژی قابلاتکا و پایدار با قیمت مناسب در منطقه مبدل شویم.
این نشست به میزبانی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه و دو کشور دیگر عضو توافقنامه پاریس برگزار شد.
نظر شما