به گزارش ایرنا، دفتر هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل (اوچا) ۲ روز قبل از تخریب ۵۲ باب خانه متعلق به فلسطینیان توسط ارتش رژیم صهیونیستی به بهانه عدم دریافت مجوز ساخت خبر داد.
بر اساس این گزارش، ۴۹ خانه در کرانه باختری و ۳ خانه هم در قدس اشغالی تخریب شده است.
اوچا تاکید کرد که در پی تخریب این خانهها، ۶۷ فلسطینی آواره و بیسرپناه شدند و ۸۶۰ نفر دیگر نیز متضرر شدند.
لازم به ذکر است که رژیم صهیونیستی به فلسطینیان ساکن کرانه باختری و قدس اشغالی حتی در زمینهای خود نیز مجوز ساخت نمیدهد. رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا با مصادره این زمینها اقدام به توسعه شهرکسازی در آن برای اسرائیلیها کند.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا هشدار داد که ۲۰۰ خانواده فلسطینی ساکن بیت المقدس در معرض خطر تخلیه اجباری خانههایشان جهت ساخت و ساز شهرکهای صهیونیستنشین قرار دارند.
اقدامهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها به عنوان مالکان اصلی سرزمینهای اشغالی در حالی ادامه دارد که برخی نهادهای حقوقی فلسطینی و بینالمللی و حتی صهیونیستی اعلام کردند که تل آویو به صورت عامدانه تعداد صدور مجوزهای ساخت و ساز برای فلسطینیان ساکن قدس و کرانه باختری را کاهش داده است.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و بیت المقدس را غیرقانونی می دانند زیرا رژیم صهیونیستی در جنگ سال ۱۹۶۷ این سرزمین ها را اشغال کرد.
بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساخت و ساز از سوی رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغالی ممنوع است.
بر اساس اعلام منابع خبری، رژیم صهیونیستی در ادامه نقض تمامی قوانین بین المللی و قطعنامههای سازمان ملل با تداوم پاکسازی نژادی علیه فلسطینیان و در راستای اجرای طرح معامله قرن از ابتدای امسال بیش از ۹۰۰خانه متعلق به فلسطینیان در کرانه باختری را تخریب و هزاران فلسطینی را آواره کرده است.
معامله قرن طرحی است که از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در راستای روند صلح بین دولت فلسطین و رژیم صهیونیستی مطرح شد که بر اساس آن رژیم اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادیبخش فلسطین و قطعنامههای شورای امنیت، و الحاق بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند.
بر اساس این طرح بخشهای دیگری از فلسطین شامل نیمی از کرانه باختری و بخشی از بیتالمقدس شرقی که از نظر جامعه جهانی به دولت فلسطین تعلق دارد، به رژیم صهیونیستی واگذار میشودو در عوض رژیم اسرائیل با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمه دیگر کرانه باختری و تمام نوار غزه و تنها چند محله از بیتالمقدس شرقی موافقت میکند. بر اساس این طرح شهر ابودیس به جای بیتالمقدس به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. ضمن آنکه فلسطینیها باید از حق بازگشت به سرزمین خود که در طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت به رسمیت شناخت شده، صرف نظر کنند.
سازش امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، تسهیل کننده شهرکسازی رژیم صهیونیستی
پس از اعلام سازش امارات و بحرین که با مخالفت گسترده جامعه جهانی و احزاب و مردم فلسطین روبرو شد، رژیم صهیونیستی ساخت حدود پنج هزار واحد مسکونی در کرانه باختری را در دستور کار خود قرار داد و شورای عالی برنامه ریزی این رژیم ساخت ۲ هزار و ۱۶۶ واحد مسکونی صهیونیست نشین جدید در این منطقه را تصویب کرد.
این تصمیم شورای عالی برنامه ریزی (اداره مدنی) رژیم صهیونیستی پس از امضای توافق نامههای عادیسازی روابط با امارات و بحرین و امارات انجام شد و در واقع توافق عادیسازی روابط رژیمهای سازشکار عربی با رژیم صهیونیستی که بنا به توصیه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انجام شد، برخلاف ادعاهای مقامات امارات و بحرین مبنی بر اینکه توافق عادیسازی از شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین جلوگیری میکند، کار صهیونیستها را برای ادامه تجاوز و شهرکسازی در این مناطق تسهیل کرد و روند ساخت شهرکهای صهیونیست نشین را پس از هشت ماه توقف، دوباره به جریان انجام انداخت.
در همین حال «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد ۱۲ آذر امسال در روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین، شهرکسازی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد و گفت: این فعالیتها در چهار سال گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است.
دبیرکل سازمان ملل در بیانیهای گفت: گسترش شهرکسازی و طرحهای ساخت و ساز هنوز ادامه دارد و عملیات تخریب خانههای فلسطینیان و تسلط بر آنها از سوی مقامهای اسرائیلی در کرانه باختری و قدس شرقی در ۴ سال گذشته به بالاترین میزان خود رسیده است.
گوترش در ادامه تصریح کرد که این اقدامها با قوانین بینالمللی مغایرت دارد و چشمانداز ایجاد کشور فلسطین که قابل زندگی باشد را از بین میبرد.
«جیمی مک گولدرک» هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در فلسطین اشغالی نیز درباره افزایش عملیات تخریب خانههای فلسطینیان همزمان با شیوع کرونا هشدار داد و از رژیم اسرائیل خواست به قطعنامه ها، قوانین بین المللی و حقوق بشر و حقوق فلسطینی ها که مورد اشغالگری قرار گرفتهاند، احترام بگذارد.
به اعتقاد ناظران سیاسی منطقه، دولت «دونالد ترامپ» علاقه بسیاری به رژیم صهیونیستی دارد و طی چهار سال گذشته با اعطای امتیازهای زیاد به رژیم صهیونیستی و اتخاذ سیاستهایی علیه جبهه مقاومت و مردم فلسطین با همکاری برخی رژیمهای دست نشانده و وابسته منطقه، ارادت خود را به این رژیم نشان داد و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی این دوره را بهترین فرصت برای پیشبرد اهداف خود برای عملی کردن توسعه طلبیهای خود و الحاق دره اردن و کرانه باختری دانست.
به اعتقاد آنها، تصمیم رژیم صهیونیستی به ادامه تخریب خانههای فلسطینیها و ساخت واحدهای صهیونیست نشین در سرزمینهای اشغال شده به رغم مخالفتها و هشدارهای سازمان ملل متحد، سیلی دیگری از سوی این رژیم به صورت جامعه جهانی است و اعتبار این نهادهای بین المللی در افکار عمومی مردم جهان را از بین خواهد برد.
«واصل ابو یوسف» عضو کمیته اجرای سازمان آزادی بخش فلسطین در گفت وگو با خبرگزاری فلسطین (وفا) با اشاره به اینکه برنامه رژیم صهیونیستی، سلطه بر مساحتهای بیشتری از اراضی فلسطینی به منظور شهرکسازی و یهودیسازی به ویژه در قدس اشغالی است، هدف از تخریب منازل فلسطینیهای ساکن این مناطق و عدم صدور مجوز ساخت خانه برای فلسطینیها را در همین راستا دانست.
او گفت: رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا تمام قطنامههای بین المللی مرتبط با حقوق فلسطینیان را زیر پا میگذارد و عملیات تخریب و شهرکسازی را برای اجرای معامله قرن افزایش داده است و مردم را در تنگنا قرار داده است تا مهاجرت کنند و حقوق آنان را سلب کند.
این عضو سازمان آزادی بخش فلسطین خواستار حمایت بین المللی فوری از مردم فلسطین در مقابل جنایتهای اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در تخریب خانههای فلسطینیها و یهودیسازی در سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری شد.
«بسام الصالحی» دبیرکل حزب مردم فلسطین نیز با اشاره به اینکه عملیات تخریب خانههای فلسطینیها و بازداشت ساکنان آن از سوی ارتش رژیم صهیونیستی افزایش یافته است، از جامعه جهانی به دلیل بیتوجهی به این موضوع انتقاد کرد و گفت: نظاره گر بودن جامعه جهانی به این جنایات، نکبت دیگر است.
نظر شما