برگزاری یلدا و دورهمی خانوادگی، سنت پسندیدهای است که از سالیان دور تا کنون پابرجا مانده است، اما همه توصیهها و اندرزها از سوی کارشناسان و کارگزاران بهداشت در سال جاری، برگزاری مجازی دورهمی یلداست و اینکه نباید با دعوت از خویشاوندان و بستگان در دورهمی امسال، جان پدربزرگها و مادر بزرگها و حتی جان فرزندان و پدرها و مادرها را به خطر انداخت.
پویش یلدای مجازی، امسال در بین بسیاری از فعالان فضای مجازی در استان فارس شکل گرفته است، بسیاری از خانوادهها با تجهیز گوشیهای خود به نرم افزارهای ارتباط تصویری از راه دور آمادگی دارند تا یلدا را به صورت مجازی برگزار کنند.
دورهمیهای خانوادگی، بیشترین عامل افزایش موارد ابتلاء به کروناویروس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در نشست روز یکشنبه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید ۱۹، دورهمیهای خانوادگی را بیشترین عامل افزایش موارد ابتلاء به کروناویروس عنوان کرد.
دکتر مهرزاد لطفی گفت: طبق بررسیهای انجام شده، دورهمیهای خانوادگی در برخی از شهرستانها، بیشترین عامل در افزایش موارد ابتلاء به ویروس کروناست.
وی، با اشاره به دستاوردهای مطلوب در اعمال محدودیتهای ۲ هفتهای اظهار داشت: با اعمال محدودیتهای کرونایی در استان، شاهد کاهش چشمگیر میزان موارد ابتلاء و بستری بیماران در بیمارستانهای استان هستیم و رسیدن به این دستاورد، مرهون تلاش مسؤولان اجرایی کادر بهداشت و درمان و مشارکت و همراهی مردم فارس است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بر مشارکت هر چه بیشتر مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی برای حرکت در مسیر کاهشی موارد ابتلاء به ویروس کرونا تاکید و بیان کرد: یکی از نقاط قوت و مؤثر در کاهش موارد ابتلاء به ویروس کرونا و پیشگیری از این ویروس منحوس، مشارکت، همراهی و همدلی مردم با مجموعه سلامت است.
لطفی با اشاره به دستورالعمل بالینی جامع برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ افزود: لازم است برای یکسان سازی و درمان مناسب بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این استان، دستورالعمل بالینی جامع دانشگاه، به روز رسانی و بر اجرای صحیح آن نظارت شود.
وی، با تاکید بر نظارت ویژه بر اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، طرح مدیریت و کنترل همه گیری بیماری کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور را راهکار مؤثر در شناسایی بیماران مبتلا به ویروس کرونا و پیشگیری از آن عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به درصد بالای موارد مثبت ابتلاء به ویروس کرونا در تعدادی از شهرستانهای استان، اظهار داشت: باید یک تیم بهداشتی درمانی از این دانشگاه برای بررسی وضعیت و دادن مشاوره به شهرستانهای دارای موارد بالای ابتلاء اعزام شوند.
لطفی، همچنین در این نشست وضعیت آمار مبتلایان به ویروس کرونا و جانباختگان این بیماری در شیراز و استان فارس، روند انجام آزمایشهای تشخیص کرونا در مراکز ۱۶ ساعته، فعالیت آزمایشگاههای تشخیصی کووید ۱۹و همچنین اقدامات کارگروههای مختلف ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید ۱۹ را ارزیابی کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست گفت: در استان فارس از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون، ۵۲۵ هزار و ۴۶۶ نمونه آزمایشگاهی از افراد بیمار و علامتدار تهیه شده است که از این تعداد، ۱۵۶ هزار و ۱۹۰ مورد مثبت شناسایی شده است.
دکتر علی اکبری همچنین آمار بهبودیافتگان بیمارستانی و ایزوله خانگی در استان فارس را ۱۴۹ هزار و ۵۳۴ نفر عنوان کرد و افزود: هم اکنون یک هزار و ۴۱ بیمار مشکوک و علامتدار در بیمارستانهای این استان بستری هستند که از این تعداد، ۲۹۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای فارس بستری هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به روند نزولی موارد ابتلاء به کووید ۱۹ و کاهش مراجعه به بیمارستانها، ابراز امیدواری کرد تا با رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی در برابر کروناویروس، بتوانیم با همراهی و همکاری مردم استان در مقابله با این ویروس منحوس، روزهای بهتری را رقم بزنیم.
بنا به اظهار سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۲۴ ساعت گذشته و تا ظهر امروز (بیست و سوم آذرماه ۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۴۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۸۳۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۰۸ هزار و ۲۶۹ نفر رسید.
دکتر سیماسادات لاری بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۲۴۷ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در کشور فوت کردند و شمار جانباختگان این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۱۹۶ نفر رسید.