به گزارش ایرنا، این کشاورزان با حضور در مقابل ساختمان سازمان بازرسی استان اصفهان و سخنرانی در این مکان اعلام کردند که لازم است این سازمان هرچه زودتر مصوبه ساماندهی و لایروبی بستر رودخانه زاینده رود را به دستگاههای اجرایی مربوطه از جمله شرکت آب منطقه ای ابلاغ کند تا این کار قبل از بازگشایی مجدد رودخانه انجام شود.
آنها همچنین با تاکید بر حقابههای خود از رودخانه زاینده رود، خواهان تسریع در اجرای طرح های آبرسانی به اصفهان از جمله تونل بهشت آباد و سد و تونل سوم کوهرنگ شدند.
دبیر اجرایی صنف کشاورزی استان اصفهان روز دوشنبه درباره این خواسته کشاورزان به ایرنا گفت: حدود ۲ هفته گذشته مصوبه ای در شورای هماهنگی زاینده رود برای شروع کار ساماندهی بستر رودخانه توسط کشاورزان تصویب شد اما تاکنون این مصوبه ارسال نشده است.
اسفندیار امینی با بیان اینکه کشاورزان شرق اصفهان در روزهای اخیر پیگیر این موضوع از طریق سازمان بازرسی بودند، افزود: آنها نسبت به لایروبی و ساماندهی بستر رودخانه دغدغه دارند زیرا این کار تا قبل از بازگشایی مجدد زاینده رود ضروری است.
وی با اشاره به اینکه مسوولیت ساماندهی بستر زاینده رود با شرکت آب منطقه ای است، توضیح داد: در سالهای گذشته این کار از طریق قراردادهای مختلف اجرا می شد اما از سال ۹۳ با تصویب شوراهای تامین و سازگاری با کم آبی استان و هماهنگی زاینده رود قرار شد که این کار با محوریت صنف کشاورزی و اتحادیه تعاونی تولید روستایی انجام شود.
امینی با بیان اینکه این کار در سالهای اخیر در شرق و غرب استان اصفهان به خوبی پیش میرفت، اظهار داشت: اما مدتی پیش سازمان بازرسی عنوان کرد که بهدلیل اینکه صنف کشاورزی و اتحادیه تعاونی تولید روستاییان، مرتبه مهندسی ندارند نمی توانند این کار را انجام دهند.
وی ادامه داد: این در حالی است که این مسائل پیش از این در مجاری قانونی تصویب شد و دادسرای دیوان محاسبات به آن رسیدگی کرده است.
امینی تصریح کرد: با توجه به اینکه پیش بینی میشود رودخانه زاینده رود تا قبل از سال جدید بازگشایی شود، کشاورزان درخواست دارند که هرچه زودتر صورتجلسه و مصوبه مربوط به ساماندهی این رودخانه توسط سازمان بازرسی ابلاغ و عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی درباره حقابههای کشاورزان اصفهان نیز اضافه کرد: بخشی از آب زاینده رود به صنایع و استان یزد تخصیص یافته است و در قبال آن مقرر بود که طرحهای انتقال آب تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد اجرا شود اما هنوز این وعده ها بطور کامل تحقق نیافته است.
آب مورد نیاز کشت بهاره و تابستانه کشاورزان اصفهان در فصل تابستان امسال توزیع شد و پس از آن خروجی سد زاینده رود از اواخر شهریور کاهش یافت و توزیع آب برای مصارف کشاورزی قطع شد؛ بستر رودخانه زاینده رود در اصفهان در زمان حاضر خشک است.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بهعنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه میگیرد و در نهایت به تالاب بینالمللی گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، کرارج، براآن شمالی و براآن جنوبی و خوراسگان با جمعیت حدود ۳۰۰ هزار نفر و شهرستانهای غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه پیش تر در چند سال اخیر و پارسال در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه خود از زاینده رود، حل مشکلات معیشتی و ساماندهی و جاری سازی این رودخانه را خواهان شدند.
به اذعان کارشناسان امور آب نگاهی به خشکیهای دورهای زایندهرود، کاهش تخصیص آب کشاورزی، فرونشست زمین، ریزگردها، مشکلات عدیده زیست محیطی بخصوص برای تالاب بین المللی گاوخونی و آمار و ارقام مربوط به بارندگیها در حوضه آبریز زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین منابع آب مرکزی ایران از یک سو و کاهش حدود ۵۰ درصدی بارشها و کم شدن میزان ذخیره سد زایندهرود از سوی دیگر لزوم اجرای هرچه سریعتر طرح های انتقال آب در این خطه را گوشزد میکند.
نظر شما