دولت افزایش بودجه بخش پژوهش کشاورزی را در اولویت قرار دهد

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون کشاورزی آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: به‌دلیل اهمیت پژوهش کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور، لازم است دولت افزایش بودجه این بخش را در اولویت قرار دهد.

به گزارش ایرنا، «ذبیح‌الله اعظمی ساردویی» امروز دوشنبه در حاشیه مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایرنا درخصوص اعتبار بخش سازمان تحقیقات کشاورزی افزود: بودجه امسال بخش پژوهش و تحقیقات کشاورزی وضعیت خوبی ندارد و قرار است هفته آینده در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت اظهار داشت: درتلاشیم بودجه بخش پژوهش کشاورزی افزایش یابد یا دست‌کم آنچه که در بودجه دیده شده به‌طور کامل اختصاص یابد.

اعظمی گفت: دولت باید پژوهش را اولویت قرار دهد و نباید بودجه بخش پژوهش کشاورزی کاهش یابد.

 وی اضافه‌کرد: طبق روال نیم تا سه درصد بودجه وزارتخانه‌ها باید صرف فعالیت‌های پژوهشی شود، اما همیشه انجام نشده یا حداقل ممکن آن اجرا شده است و مدیران کل پاسخگوی این موضوع نیستند که چرا  این بودجه در اختیار بخش پژوهش قرار نگرفته است؟

اکثر پایان‌نامه‌های دانشگاهی کشاورزی خاک می‌خورد

عضو کمیسیون کشاورزی آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: بخش عمده پایان‌نامه‌های دانشکده‌های کشاورزی خاک می‌خورد و طرح‌های تحقیقاتی در وزارت جهاد کشاورزی وارد مزرعه نمی‌شود.

وی افزود: این درحالی است که هرکجا طرح‌ها و پژوهش‌های کشاورزی وارد مزرعه شده، اثرات مثبت آن در سفره‌های مردم دیده شده است.

اعظمی ساردویی از مسوولان دانشگاهی خواست پروژه‌ها و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی را به سمتی هدایت کنند که نتایج آنها مشکلات کشاورزان و ذی‌نفعان را حل کند و برای تربیت دانشجویان مهارت‌محور کشاورزی تلاش کنند. 

رییس کمیته تحقیقات آموزش و ترویج کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان‌کرد: در تلاشیم تعدادی از روسای دانشکده‌های کشاورزی و پژوهشگران را برای حل و فصل مشکلات بخش کشاورزی و ارائه راهکارهای مناسب دعوت کنیم و اگر نیاز به قانونی باشد در دستور کار قرار خواهیم داد.

وی، یکی از  وظایف اصلی مجلس را در کنار قانون‌گذاری، نظارت برشمرد و افزود: در برنامه داریم تا با نظارت مجلس شورای اسلامی پایان‌نامه‌های دانشکده‌های کشاورزی به جای خاک خوردن در قفسه های دانشگاه ها، به مزرعه وارد شوند.

اعظمی ساردویی گفت: با وجود داشتن بخش تحقیق و پژوهش، اما در بخش آموزش دانشگاه‌ها، تربیت مهندسان کشاورزی، ترویج و کارشناسان مهارت‌محور ضعیف عمل شده است.

وی ادامه‌داد: با وجود همه تلاش‌ها در بخش پژوهش کشاورزی، تاکنون آنچه دلخواه جامعه کشاورزی است محقق نشده است.

اعظمی بیان‌داشت: کشاورزی ما به دلیل شرایط آب و هوایی و تنش‌های آبی و محیطی، نیازمند بومی‌سازی علوم کشاورزی است تا بتوانیم با حداقل امکانات و منابع تولید داشته باشیم.

وی اضافه‌کرد: اگر پژوهشگر ما به رقم ذرتی دست پیدا کند که به جای مصرف ۱۵۰ لیتر آب برای تولید هر کیلوگرم ۳۰ لیتر آب مصرف کند و در مقابل تنش‌های محیطی مقاومت داشته باشد، بخشی از مشکلات خوراک دام کشور کاهش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، در این آیین از ۲۹ پژوهشگر برتر بخش کشاورزی و دو سامانه اعلان مخاطرات و توصیه‌های کشاورزی و استعلام محصولات و نهاده‌های کشاورزی رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha