به گزارش ایرنا، «ذبیحالله اعظمی ساردویی» امروز دوشنبه در حاشیه مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایرنا درخصوص اعتبار بخش سازمان تحقیقات کشاورزی افزود: بودجه امسال بخش پژوهش و تحقیقات کشاورزی وضعیت خوبی ندارد و قرار است هفته آینده در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت اظهار داشت: درتلاشیم بودجه بخش پژوهش کشاورزی افزایش یابد یا دستکم آنچه که در بودجه دیده شده بهطور کامل اختصاص یابد.
اعظمی گفت: دولت باید پژوهش را اولویت قرار دهد و نباید بودجه بخش پژوهش کشاورزی کاهش یابد.
وی اضافهکرد: طبق روال نیم تا سه درصد بودجه وزارتخانهها باید صرف فعالیتهای پژوهشی شود، اما همیشه انجام نشده یا حداقل ممکن آن اجرا شده است و مدیران کل پاسخگوی این موضوع نیستند که چرا این بودجه در اختیار بخش پژوهش قرار نگرفته است؟
اکثر پایاننامههای دانشگاهی کشاورزی خاک میخورد
عضو کمیسیون کشاورزی آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: بخش عمده پایاننامههای دانشکدههای کشاورزی خاک میخورد و طرحهای تحقیقاتی در وزارت جهاد کشاورزی وارد مزرعه نمیشود.
وی افزود: این درحالی است که هرکجا طرحها و پژوهشهای کشاورزی وارد مزرعه شده، اثرات مثبت آن در سفرههای مردم دیده شده است.
اعظمی ساردویی از مسوولان دانشگاهی خواست پروژهها و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی را به سمتی هدایت کنند که نتایج آنها مشکلات کشاورزان و ذینفعان را حل کند و برای تربیت دانشجویان مهارتمحور کشاورزی تلاش کنند.
رییس کمیته تحقیقات آموزش و ترویج کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشانکرد: در تلاشیم تعدادی از روسای دانشکدههای کشاورزی و پژوهشگران را برای حل و فصل مشکلات بخش کشاورزی و ارائه راهکارهای مناسب دعوت کنیم و اگر نیاز به قانونی باشد در دستور کار قرار خواهیم داد.
وی، یکی از وظایف اصلی مجلس را در کنار قانونگذاری، نظارت برشمرد و افزود: در برنامه داریم تا با نظارت مجلس شورای اسلامی پایاننامههای دانشکدههای کشاورزی به جای خاک خوردن در قفسه های دانشگاه ها، به مزرعه وارد شوند.
اعظمی ساردویی گفت: با وجود داشتن بخش تحقیق و پژوهش، اما در بخش آموزش دانشگاهها، تربیت مهندسان کشاورزی، ترویج و کارشناسان مهارتمحور ضعیف عمل شده است.
وی ادامهداد: با وجود همه تلاشها در بخش پژوهش کشاورزی، تاکنون آنچه دلخواه جامعه کشاورزی است محقق نشده است.
اعظمی بیانداشت: کشاورزی ما به دلیل شرایط آب و هوایی و تنشهای آبی و محیطی، نیازمند بومیسازی علوم کشاورزی است تا بتوانیم با حداقل امکانات و منابع تولید داشته باشیم.
وی اضافهکرد: اگر پژوهشگر ما به رقم ذرتی دست پیدا کند که به جای مصرف ۱۵۰ لیتر آب برای تولید هر کیلوگرم ۳۰ لیتر آب مصرف کند و در مقابل تنشهای محیطی مقاومت داشته باشد، بخشی از مشکلات خوراک دام کشور کاهش مییابد.
به گزارش ایرنا، در این آیین از ۲۹ پژوهشگر برتر بخش کشاورزی و دو سامانه اعلان مخاطرات و توصیههای کشاورزی و استعلام محصولات و نهادههای کشاورزی رونمایی شد.
نظر شما