بهزاد شاهمردی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: گونههایی نظیر داغ داغان، راناس، انار وحشی، زالزالک، سنجد و سماق در حال کاشت است.
وی با بیان اینکه علاوه بر این، واکاری و کاشت نهال در بخش آجین در حال اجرا است یادآوری کرد: سال گذشته طرح ۵۰ هکتاری توسعه جنگل با کاشت نهال در شهر آجین از توابع اسدآباد پایان یافت اما به واسطه شرایط جوی و نامناسب بودن زمین بخشی از این نهال ها از بین رفته اند.
رییس اداره منابع طبیعی اسدآباد خاطرنشان کرد: امسال با همکاری شهرداری آجین واکاری در این مناطق از سر گرفته شد و اداره منابع طبیعی اقدام به تهیه نهال بلوط، زالزالک و انار وحشی و شهرداری نسبت به کاشت بذر و نهال در چاله درختان خشک شده اقدام کرد.
شاهمردی ادامه داد: انتقال نهال از کرج به اسدآباد و متفاوت بودن خاک این محل با اقلیم منطقه، نوع کار، نحوه حمل نهال، میزان آبیاری، نوع خاک و محل کاشت در خشک شدن بسیار موثر بوده بنابراین طرح واکاری برای احیای دوباره صورت می گیرد.
وی گفت: وسعت اراضی منابع طبیعی اسدآباد ۵۹ هزار هکتار بوده و تاکنون در ۲۶۰ هکتار از این اراضی نسبت به کاشت نهال اقدام شده است و این شهرستان دارای جنگل طبیعی نبوده بلکه جنگل های موجود دست کاشت هستند.
رییس اداره منابع طبیعی اسدآباد اضافه کرد: در عرصه های خارج از منابع طبیعی درختکاری نیز در اراضی کشاورزی در حال انجام است و سال گذشته در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی کشت صنوبر صورت گرفت و سهمیه امسال ۸۳ هکتار است.
شاهمردی ادامه داد: کشاورزان اقدام به کشت صنوبر به فاصله دو متری از یکدیگر در حاشیه اراضی کشاورزی با عنوان «بادشکن» کرده تا وزش باد باعث شکستگی محصول جو و گندم و زنگ زدگی و بروز خسارت به آنها نشود.
هر ساله در یکهزار هکتار از عرصههای مرتعی این استان عملیات احیا، اصلاحی و بذرکاری و در یکهزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی نیز عملیات احیا و بازسازی اجرا میشود.
نزدیک به ۶۴ هزار هکتار جنگل، اراضی جنگلی و ذخیره گاه جنگلی در استان همدان وجود دارد.
نظر شما