طرح تولید سوآپ‌های نمونه‌برداری ویروس کرونا در شهرکرد رونمایی شد

شهرکرد- ایرنا- طرح دانش‌بنیان تولید سوآپ‌های نمونه‌برداری ویروس کرونا در شهرکرد همزمان با ۹ طرح پژوهشی حوزه سلامت کشور روز سه‌شنبه از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهره‌برداری شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دوازدهمین آیین پویش ره‌سلامت  که روز سه‌شنبه از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد از تلاش‌های پژهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان چهارمحال و بختیاری در مهار و مقابله با ویروس کرونا قدردانی کرد و گفت: شرکت زیست‌رویش این استان با تولید سوآپ‌های داکرون کار بزرگی در این حوزه انجام داده است.

سعید نمکی همچنین از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی این استان در مهار پیک اخیر ویروس کرونا در این استان نیز قدردانی کرد و افزود: این استان با مدیریت مطلوب خود در دوران شیوع کرونا و به ویژه در مهار پیک اخیر خوش درخشیده است.

وی تصریح کرد: با تولید انبوه سوآپ‌های نمونه‌برداری ویروس کرونا از سوی شرکت زیست‌رویش بار سنگینی از دوش حوزه بهداشت و سلامت برداشته شد که اقدام بسیار ارزشمندی به شمار می‌رود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین در خصوص این دستاورد علمی پژوهشی در استان اظهار داشت: سوآپ‌های نمونه‌برداری که پیش از این با دستگاه‌های خارجی تولید می‌شد علاوه ‌بر اینکه شکننده بود بلکه به سبب جذب بالای پنبه هیدروفیلی، نمونه سریع جذب می‌شد و بدین ترتیب بسیاری از آزمایش‌های تشخیص کرونا منفی کاذب اعلام می‌شد.

مجید شیرانی ادامه داد: اما سوآپ‌های داکرون تولید شده از سوی شرکت زیست‌رویش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، هم قابل انعطاف است که از شکستگی دستگاه جلوگیری می‌کند و هم با پنبه مصنوعی پلی‌استر تولید شده و قدرت جذب نمونه را کاهش می‌دهد.

شیرانی تصریح کرد: این شرکت تاکنون ۲ میلیون قطعه از این سوآپ‌ها را در کشور به فروش رسانده و می‌تواند تمامی نیاز کشور به این کالا را جوابگو باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری افزود: تمامی مراحل ساخت این محصول از نظر سخت‌افزار و نرم‌افزار بومی است و مجوز تولید انبوه آن از طریق اداره تجهیزات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده است.

رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز در خصوص حمایت‌های این پارک از شرکت زیست‌رویش گفت: این شرکت در پارک علم و فناوری استان مستقر است و ۴۵ روز تحقیق، توسعه و تجهیز این شرکت در فضای کارگاهی پارک علم و فناوری استان بوده است.

اسماعیل پیرعلی خاطرنشان کرد: همچنین ۴۰۰ میلیون تومان از محل صندوق پژوهش و فناوری پارک به شرکت کمک شده است.

وی افزود: محصول شرکت زیست‌رویش تجاری‌سازی شده و امکان فروش انبوه آن در بازار وجود دارد.

به گزارش ایرنا، سوآپ یک وسیله شبیه گوش‌پاکن‌های معمولی است که دارای ۲ قسمت سر و یک قسمت بدنه است و جهت نمونه‌برداری کاربرد دارد.

ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha