به گزارش ایرنا، «محمد سالاری» روز سهشنبه در جریان دویست و پنجاه و ششمین جلسه شورا از تصمیم مهم و درست شهردار تهران در برونسپاری بخشی از اختیارات ستاد به مناطق با هدف تسریع و تسهیل در اجرای پروژههای شهری و همراهی معاونین شهردار، بهخصوص پیگیری های مستمر و مسئولانه «مصطفی سلیمی» معاون امور مناطق و مدیر کل دفتر شهردار در این خصوص تقدیر کرد.
وی گفت: متاسفانه فرایند تصمیم گیری در مدیریت شهری تهران از دوره های گذشته به شدت تمرکز گرا بوده و مناطق، سازمانها و شرکتهای شهرداری اختیارات کافی برای اجرایی کردن برنامه ها را ندارند و این امر باعث شده فرایند انعقاد قراردادهای پیمانکاری؛ فرایند تهاتر و فروش و اجاره املاک؛ فرایند کفایت اسناد برای برگزاری و اجرای پروژه های شهری مناقصات در شهرداری به شدت دچار مشکل باشند.
وی ادامه داد: بروکراسی پیچیده و تمرکزگرا یکی از بیماریهای مزمن مدیریت شهری تهران است که موجب کندی در تصمیمگیری و عقبماندگی مدیریت شهر از تحولات سریع شهر، افزایش هزینههای اداره شهر، کاهش مشارکتپذیری و فاصلهگیری بیش از پیش مدیریت شهری از دغدغههای اصلی مردم شده است لذا شناسایی گرهگاههایی که براثر عدم تفویض اختیار در مناطق شهرداری ایجاد شدهاند امری ضروری به نظر می رسید.
سالاری عنوان کرد: در بازدیدها و جلسات متعددی که در مناطق ۲۲ گانه داشتم، معضل نداشتن اختیارات کافی برای اجرای برنامه ها از سوی مدیران مناطق مطرح می شد، لذا طی برگزاری جلسات متعدد با شهردار تهران و معاونین ایشان، شهرداران مناطق و همچنین انجام بررسی کارشناسی، توانستیم ستاد را برای واگذاری بخشی از اختیارات به صف اقناع کنیم.
عضو شورای شهر تهران با اعلام اینکه اکنون و پس از برگزاری جلسات متعدد، بخشنامه تفویض اختیار به شهرداران مناطق ۲۲ گانه تهیه و نهایی شده است، در خصوص جزئیات این بخشنامه گفت: با توجه به لزوم تسریع و تسهیل اجرای طرح های عمرانی و برنامه های اولویت محور و به منظور تمرکز زدایی و افزایش اختیارات مناطق ۲۲ گانه و بهبود فرآیند های اجرایی محوله، طی صورتجلسه ای که به امضاء معاونین شهردار و نهایتا در بخشنامه ای که به تایید شهردار تهران رسید، اختیار انجام برخی از وظایف در ۱۵ بند به مناطق ۲۲ گانه تفویض شد.
سالاری اظهار داشت: این اختیارات شامل تائید کفایت اسناد مناقصه جهت اجرای پروژه های توسعه محله ای و ناحیه ای به نحوی که مجوزهای تائید کفایت اسناد مناقصه منطقه ای باید ظرف مدت ۷ روز کاری پس از تکمیل و ارسال مدارک مربوطه از طرف منطقه، توسط حوزه تخصصی ذیربط صادر شود، مناطق ۲۲ گانه مجاز به طراحی پروژه های توسعه محله ای و ناحیه ای می باشند و حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز توسط حوزه تخصصی ذیربط تصویب می شود.
وی ادامه داد: مناطق مجاز به طراحی پروژه های منطقه ای از طریق خرید خدمات مشاوره نیز هستند و تصویب طرح های مربوطه باید توسط سازمان مشاور فنی و مهندسی در حوزه فنی و عمرانی و درسایر معاونت های تخصصی در مرجع تصویب طراحی مربوطه، حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز انجام گردد. در برگزاری مناقصات پروژه ها، مدیر حقوقی منطقه به عنوان نماینده اداره کل حقوقی شهرداری تهران در کمیسیون مناقصات منطقه شرکت می کند.
سالاری با بیان اینکه بخشی از اختیارت نیز در گذشته طی بخشنامه ای در تیرماه سال جاری تفویض شده بود که در بخشنامه جدید، میزان اختیارات مناطق شهرداری در تهاتر املاک افزایش یافت، سایر اختیارات واگذار شده را به این شرح اعلام کرد: ارزیابی و فروش املاک متروکه موجود در مناطق، املاکی که مستقلاً قابلیت بارگذاری ندارند بدون محدودیت مساحت به مناطق واگذار می گردد، تملک املاک واقع در طرح های مصوب اولویت دار مناطق با هماهنگی و تائید مناطق۲۲ گانه صورت گیرد.
به گفته وی، شهرداری مناطق ۲۲ گانه می توانند جهت تسریع در اجرای پروژه های توسعه محله ای و کوچک مقیاس از طریق شرکت های وابسته شهرداری تهران تا سقف اختیارات شهرداران مناطق اقدام کند.
وی افزود: اجرای پروژه های توسعه محله ای و کوچک مقیاس، با استفاده از ظرفیت حداکثری انجام معاملات متوسط برابر ضوابط و مقررات انجام شود، در این خصوص پروژه های مشابه در محلات آن ناحیه به دلیل تفاوت موقعیت جغرافیایی به عنوان تجزیه معاملات تلقی نمی شود.
نظر شما