دانشگاه‌های کوثر بجنورد و جامی افغانستان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

بجنورد- ایرنا- رییس دانشگاه کوثر بجنورد گفت: این مرکز آموزش عالی، برای نخستین بار در استان خراسان شمالی با دانشگاه جامی هرات افغانستان، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

دکتر علیرضا حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و به منظور تسهیل تبادل علمی- بین المللی و توسعه روابط علمی و حمایت از فعالیت‌های تحقیقی مشترک، این تفاهم‌نامه برای همکاری مشترک بین دو دانشگاه منعقد شده است.

وی تبادل اعضای هیات علمی، پژوهشگر و دانشجو، برگزاری دوره‌های فرصت مطالعاتی کوتاه مدت و ایجاد کرسی زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی و برگزاری نمایشگاه‌های مشترک علمی، تحقیقاتی و فناوری و انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک را از جمله موارد ذکر شده در این تفاهم نامه بیان کرد.
حسینی گفت: این تفاهم نامه به مدت چهار سال اعتبار دارد و در ۱۳ بند به امضای روسای دانشگاه های کوثر بجنورد و جامی افغانستان رسیده است.

وی افزود: دانشگاه جامی شهر هرات افغانستان بیش از سه هزار دانشجوی دختر و پسر دارد که در دانشکده های طب، آبخیزداری، اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی، زراعت و معارف تحصیل می کنند.

رییس دانشگاه کوثر بجنورد خاطرنشان کرد: این دانشگاه جزو مراکز آموزش عالی ممتاز این کشور همسایه است و دانشجویان اقبال زیادی به تحصیل در آن دارند.

حسینی با بیان اینکه بیشتر دانشگاه های افغانستان در مقاطع کارشناسی و کاردانی فعالیت دارند، افزود: استادان دانشگاه های افغان نیز بیشتر دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند که تبادل استاد و فعالیت در زمینه طرح های پژوهشی از مهم ترین اهداف تفاهم نامه دانشگاه کوثر با جامی هرات است.

رییس دانشگاه کوثر بجنورد گفت: امسال ۶۵۰ دانشجوی دختر در ۲۱ رشته جذب این دانشگاه، به عنوان تنها مرکز آموزش عالی تک‌جنسیتی شرق کشور شده اند که نسبت به سال تحصیلی گذشته ۵۰ نفر افزایش نشان می دهد.

حسینی اظهار داشت: اگر این دانشگاه فضای مناسب آموزشی داشته باشد توان جذب دانشجویان بیشتری خواهد داشت و حتی امکان جذب دانشجو از سایر کشورها، به خصوص کشورهای فارسی زیان و عرب را دارد.

دانشگاه دخترانه کوثر بجنورد، در آخرین رتبه‌بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، رتبه نخست را در بین دانشگاه‌های خراسان شمالی به دست آورد و این در حالی است که جایگاه خود را نیز نسبت به سال گذشته، ۱۱ پله ارتقا بخشیده است.

این دانشگاه ویژه دختران در سال ۹۱ تاسیس شد و در مهرماه همین سال با مصوبه شورای آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفت رشته ۲۵۰ دانشجو پذیرفت.

هم اکنون حدود سه هزار دانشجوی دختر در تنها دانشگاه تک جنسیتی شرق کشور در ۲۱ رشته کارشناسی ارشد و کارشناسی در حال تحصیل هستند و این مرکز آموزش عالی پس از الزهرای تهران، رتبه دوم را از نظر شمار دانشجویان در بین دانشگاه‌های تک جنسیتی کشور دارد.

در استان خراسان شمالی ۲۹ هزار دانشجو در دانشگاه‌های دولتی، پیام نور، آزاد و سایر مراکز آموزش عالی تحصیل می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha