هرچند کشورهایی همچون امارات، بحرین، سودان و مغرب در حال پایکوبی بر روی خون فلسطنیان در سازش با رژیم صهیونیستی هستند و به خاطر خیانت به فلسطینیان و مسلمانان در پوست خود نمیگنجند، اما برخی کشورهایی که تا روزهای اخیر نامشان در لیست رسانهها در سازش با رژیم صهیونیستی بود، از دیروز (سه شنبه) رسما اعلام کردهاند که برنامهای برای برقراری رابطه با این رژیم ندارند.
در روزهای اخیر رسانههای غربی - عربی – صهیونیستی پروپاگاندای (تبلیغات سیاسی) فراوانی در مساله سازش ایجاد کردند، به حدی که یک مسئول عالیرتبه صهیونیستی به رادیو عبری زبان این رژیم گفته بود که تماسهایی با شماری از کشورهای اسلامی از جمله پاکستان و اندونزی در حال انجام است و کشورهای نیجر، مالی، جیبوتی، موریتانی، جزایر کومور، برونئی، بنگلادش و جمهوری مالدیو نیز در این لیست (سازش با رژیم صهیونیستی) قرار گرفتهاند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز با اشاره به سازش مغرب با رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که پس از مغرب به زودی شاهد ورود عمانیها به مسیر سازش خواهیم بود.
ادعای این روزنامه عبری زبان حکایت از آن داشت که شیخنشینهای خلیج فارس گام در راه امارات متحده عربی و بحرین گذاردهاند و بهزودی همه آنها توافقنامه سازش با اسرائیل را امضا خواهند کرد. اما پس از انتشار این اخبار، کشورهای قطر و عمان تاکید کردند که همچنان از فلسطین حمایت میکنند و برنامهای برای سازش با رژیم صهیونیستی ندارند.
مقامات عالیرتبه صهیونیست حتی به این روزنامه گفته بودند که عربستان سعودی هم به زودی به جرگه سازش خواهد پیوست و احتمالا این حادثه پیش از تغییر و تحول دولت در ایالات متحده به انجام خواهد رسید.
اما، با مشخص شدن نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی «جو بایدن» بر «دونالد ترامپ» به یک باره کشورهایی که از آنها در لیست سازش با رژیم صهیونیستی نام برده میشد، اعلام کردهاند که هیچگونه برنامه برای سازش با این رژیم ندارند، حتی دو کشور عربی قطر و عمان با دست رد بر سینه میانجی گر آمریکایی با درخواست مشاور ترامپ در خصوص عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالفت کردند.
روزنامه «رأیالیوم» در این باره به نقل از منبعی آگاه گزارش داد که «جرد کوشنر» داماد، مشاور و فرستاده ویژه رئیس جمهور فعلی آمریکا در سفر خود به قطر حامل درخواستی برای پیوستن دوحه به کشورهای سازشکننده با رژیم صهیونیستی در مدت باقی مانده از دوره ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» بوده است، اقدامی که با پاسخ منفی دوحه مواجه شده است.
این منبع در پاسخ به سوال رأیالیوم مبنی بر اینکه آیا عُمان هم پس از مراکش روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادیسازی خواهد کرد یا خیر، گفت: اخیرا با مقامات عمانی دیدار داشته و آنها چنین تصمیمی ندارند، همانطور که کویت قصد چنین کاری ندارد.
در روزهای اخیر حتی روزنامه صهیونیستی جروزالم پست مدعی شده بود که کشور اندونزی نیز احتمالا طی هفتههای آتی اقدام به عادی سازی روابط خود با اسراییل خواهد کرد.
در مقابل این ادعای مقامات صهیونیست، دیروز دولت اندونزی ادعای رسانه های صهیونیستی مبنی بر انجام مذاکرات پیشرفته برای برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد.
روزنامه "الشرق الاوسط" به نقل از تیوکو فایزشاه، سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی نوشت که در حال حاضر، برنامه ای برای برقراری روابط با اسرائیل وجود ندارد و ما طبق قانون اساسی ملزم به حمایت از فلسطینی ها و رهایی آنها از اشغال هستیم.
وی تاکید کرده که میتوانم با اطمینان به شما بگویم، اولا وزارت خارجه ابدا با اسرائیل در تماس نبوده و دوم اینکه این وزارتخانه در مسیر انجام وظایف خود طبق قانون اساسی، از فلسطین حمایت خواهد کرد.
پاکستان نیز در پاسخی قاطع به ادعای رسانه های صهیونیستی – عربی در خصوص سازش با تل آویو این موضوع را رد کرده و بر احقاق حقوق فلسطنیان تاکید کرده است.
در این بین، کشورهای عربی تونس و الجزایر نیز پاسخی قاطعانه ای به اقدام سازشکارانه برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و رد این مساله داده اند.
«عمار بلحیمر» سخنگوی دولت الجزائر در این باره گفته است که، الجزائر برای تمام احتمالات آماده است و مغرب اگر این طمع را دارد که از طریق عادیسازی روابط (با رژیم صهیونیستی) اهدافی سیاسی به دست آورد یا موضع الجزائر در قبال مسائل عادلانه را تغییر دهد، در توهم است.
وی در گفت وگو با شبکه الیمادین تاکید کرده که، «عبدالمجید تبون» رئیسجمهور الجزائر از وضعیت کنونی بخوبی آگاه است و الجزائر از اقدام مغرب در عادیسازی روابط با رژیم اسراییل متعجب نشده، زیرا روابط سلطنتی مغرب با رژیم اسرائیل مربوط به امروز نیست، بلکه به بیش از شصت سال پیش بازمیگردد.
بلحمیر تصریح کرده که الجزایر برخلاف مغرب و برخی دیگر از کشورهای عربی به سمت عادیسازی روابط با رژیم اسراییل نخواهد شتافت.
چندی پیش نیز «عبدالعزیز جراد» نخستوزیر الجزائر در واکنش به اقدام سازشکارانه مغرب گفته بود که رژیم صهیونیستی در مرزهای ماست و برای مقابله با این تهدید باید متحد شویم.
هشام المشیشی، نخست وزیر تونس نیز با توجه به سازش برخی کشورهای عربی به ویژه مغرب با رژیم صهیونیستی اعلام کرده که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در دستور کار دولت تونس قرار ندارد.
بررسی اجمالی پرونده سازش نشان می دهد که رسانه های کشورهای سازشگر عربی و همچنین رسانه های صهیونیستی با دروغ پردازی های پی در پی در روزهای اخیر سعی در پروپاگاندا سازی موضوع سازش در بین کشورهای عربی و اسلامی داشته اند، ولی تیر آنها به هدف نخورده و قطار سازش در بین راه متوقف شده است، البته باید این مساله را نیز در نظر داشته باشیم که آیا "جو بایدن" رییس جمهور آینده آمریکا نیز قدم در مسیر ترامپ خواهد گذاشت و کشورهای عربی را مجبور به سازش با رژیم صهیونیستی خواهد کرد و این که آیا بازهم در این مسیر برخی کشورهای عربی – اسلامی تسلیم فشارهای واشنگتن خواهند شد؟؛ مساله ای که اثبات آن به گذشت زمان نیاز دارد، ولی آنچه که امروز روشن شده این است قطار سازش در بین راه متوقف شده است.
نظر شما