دکتر افشین دلشاد روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در قالب طرح سردار شهید سلیمانی که از ابتدای آذرماه آغاز شده است، تمرکز بر پیشگیری از شیوع ویروس کرونا است و به همین دلیل و به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا و چگونگی اجرای پروتکل های بهداشتی، بازار و اصناف به طور کامل مورد بازرسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه گروه های دانشگاه علوم پزشکی با مشارکت بسیج و هلال احمر، اجرای این طرح محله محور را بر عهده دارند، گفت: گروه هایی برای مراجعه به در منازل افراد در محلات مختلف تشکیل شده است که با رهگیری بیماران کرونایی و در صورت نیاز آنان به مراقبت پزشکی، آنها را به مراقبان و کادر درمانی ارجاع می دهند تا اقدام لازم در این خصوص انجام شود.
دکتر دلشاد با بیان اینکه پس از رهگیری افراد کرونامثبت، این موارد به تیم های بسیج ابلاغ می شود، اظهار داشت: با شناسایی بیماران کووید ۱۹ این تیم ها برای کمک به افراد بیمار به محلات می روند و پس از شناسایی بیماران کووید ۱۹ برای اطمینان از رعایت قرنطینه نیز این تیم ها اقدامات لازم را انجام می دهند.
وی به برنامه های آموزشی در قالب این طرح اشاره کرد و گفت: تیم های آموزشی این طرح نیز در پایگاه های بسیج کار آموزش را برعهده دارند و علاوه بر آن آموزش های پیشگیرانه و توصیه های مراقبتی و بهداشتی نیز خانه به خانه ارائه می شود.
دکتر دلشاد افزود: در صورتی که بیمارانی شناسایی شوند که در خانه ماندن آنها برای دیگر اعضا خطرناک بوده و یا عضوی از خانواده بیمار، دارای بیماری زمینه ای باشند، تیم هایی وجود دارند که نسبت به انتقال آنان به نقاهتگاه اقدام می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: در واقع این طرح شامل سه مرحله اصلی مراقبت، حمایت و نظارت است که در مرحله مراقبت، پایگاههای سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب در سطح استان در اختیار این طرح قرار میگیرند.
دلشاد با خودداری از ارائه آماری از نتایج اجرای این طرح تاکنون، خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت و بسیج محلات را مراکز اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: طرح شهید سلیمانی در راستای کنترل همه گیری کرونا در سراسر خراسان شمالی، در بخش های شناسایی، مراقبتی و حمایتی در حال اجرا است که به موجب آن شرایط قرنطینه برای افراد مبتلا به کرونا در منزل و نقاهتگاه فراهم و در صورت نیاز آنان به بسته های معیشتی، این بسته ها در اختیار خانواده های درگیر با کرونا قرار داده می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: در گام نخست نیروی انسانی شامل مراقبان سلامت، پرستاران و پزشکان به منازل مراجعه و بسته بهداشتی ارائه میکنند و اگر در خانوادهای فردی مبتلا به کرونا بود اسامی افراد این خانوادهها ثبت می شود تا در مرحله حمایتی اقدامات لازم به منظور قرنطینه این افراد انجام شود.
دلشاد خاطرنشان کرد: پایگاههای نواحی مقاومت بسیج بهصورت محله محور تقبل کرده اند که اگر خانوادهای نیاز به کمک هایی مانند خرید داشت و همچنین برای کمک به سالمندان اقدام کنند.
وی افزود: تیمهای بسیجی در نواحی مقاومت بسیج نیز اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از بیماری کرونا را با چک لیستهایی شامل سووالات مختلف در مورد چگونگی اطلاع رسانی، مراقبت و حمایت رصد می کنند.
دلشاد اظهار داشت: این طرح محله محور است و در طول اجرای آن میتوان ضمن آموزش مستقیم از افراد مشکوک و علامت دار هم نمونه کرونا گرفت.
خراسان شمالی دارای ۸۶۳ هزار نفر جمعیت است.
این استان به لحاظ وضعیت کرونایی نارنجی است.
نظر شما