«کاظم خاوازی» در پیامی در ششمین نشست وزرای کشاورزی و کارشناسان ارشد سازمان دی ۸ که به صورت آنلاین برگزار شد، افزود: ساختار نظام سرمایهداری نوین، توضیح روشن و معینی برای توسعه نیافتگی بخشهای عمده دنیای امروز ندارد. این ساختار با تحلیل غیرواقعی شیوههای تولید منجر به جلوگیری از تکامل سیر سرمایه گذاری میشود و تکامل روند توسعه نیازمند از بین بردن این نگرش است.
وی اظهارداشت: تکامل فرآیند توسعه در کشورها به خودی خود به از بین بردن نفوذ نظام سرمایه داری کمک میکند و گروه کشورهای اسلامی در حال توسعه با توجه به این نکات به منظور استحکام کشورهای عضو و تقویت نفوذ خود در بازارهای جهانی و برقراری گفتمان سازنده با ۸ کشور صنعتی پا به عرصه نهادهای بین المللی گذاشته است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه رقابت، تجارت آزاد و جهانی شدن سه مقولهای است که همواره حضور کشورها را در بازارهای جهانی با اما و اگرهایی رو به رو کرده است، گفت: طی چند دهه گذشته رویکردهایی برای دستیابی به این محورها شکل گرفته و اجرایی شده است.
خاوازی تصریح کرد: زنجیره ارزش جهانی یکی از رویکردهایی است که به کشورها کمک میکند تا تنها یک محصول و خدمت نهایی توسط یک کشور صادر نشود بلکه یک محصول ناتمام با حرکت در طول زنجیره ارزش در کشورهای مختلف به صورت نهایی خود درآید، به طوری که به دستاوردهایی چون رقابت پذیری و تجارت بینجامد.
وزیر جهاد کشاورزی، زنجیره ارزش جهانی را یک بازی برد- برد برای تمامی کشورهای حاضر در زنجیره عنوان کرد.
خاوازی با اشاره به اینکه رویکرد زنجیره ارزش جهانی دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت به حساب میآید گفت: سیاستگذاری بهینه بینالمللی این مساله را تایید میکند و برای ۸ کشور اسلامی در حال توسعه یعنی گروه دی ۸ این الزام و ضرورت برجستهتر است.
وی تصریح کرد: ایران به عنوان یکی از اعضای گروه دی ۸ برای مشارکت و همکاری فعال در پیاده سازی و عملیاتی کردن زنجیره ارزش جهانی در میان کشورهای عضو و سایر کشورها آمادگی کامل دارد.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در برنامههای توسعه ۵ ساله به توسعه و ارتقای زنجیره ارزش کالا و خدمت توجه خاصی کرده و در بخش کشاورزی اقداماتی را جهت ساماندهی زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و غذایی به سرانجام رسانده است.
خاوازی گفت: از این رو پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای شکل گیری زنجیره ارزش جهانی بین کشورهای منطقه بر مبنای شناخت مزیتها و قابلیتهای بالقوه و بالفعل هر کشور، مطالعه و امکان سنجی زمینههای زنجیره ارزش، طراحی ساختار قاعده مند، عدالت محور و دوستار طبیعت با مشارکت اعضا تعهد و مسئولیت پذیری در قبال تصمیمات دی ۸ و ایجاد کارگروهی به همین نام در سازمان مذکور است که با عضویت نمایندگان کشورهای عضو به منظور پیگیری و ساماندهی و ارائه گزارش عملکرد انجام وظیفه کند.
ششمین نشست وزرای کشاورزی و کارشناسان ارشد کشورهای گروه دی ۸ شامل پاکستان، ایران، مالزی، ترکیه، بنگلادش، مصر، اندونزی و نیجریه امروز به میزبانی پاکستان و به صورت آنلاین همزمان در تهران برگزار شد.
نظر شما