عباسعلی نوبخت روز چهارشنبه در مراسم آغاز مانور مقابله با قاچاق چوب در گلستان که به صورت نمادین در شهرستان رامیان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اهمیت حفاظت از منابع آب و خاک و نیز توقف طرح بهرهبرداری از جنگلها، سازمان جنگلها به منظور همافزایی بین دستگاهها و با هدف جلوگیری و مقابله با هرگونه تهدید و خطر منابع طبیعی بهخصوص در استانهای شمالی کشور، این مانور را برگزار میکند.
وی بیان کرد: در کنار مراقبتهای فیزیکی از منابع طبیعی، صیانت و حفاظت بیولوژیکی از این منابع نیز در دستور کار سازمان جنگلها قرار دارد که در این خصوص امسال عملیات توسعه، احیا و غنی سازی در بیش از ۲۳۲ هزار هکتار از اراضی مرتعی، بیابانی و جنگلی کشور در حال انجام است.
نوبخت با بیان اینکه جنگلهای شمال کشور بویژه استان گلستان ذخیرهگاه نادرترین گونههای گیاهی هستند، اضافه کرد: اهمیت عرصهها به حدی بالا است که برخی کشورهای اروپایی در مکاتبه با سازمان جنگلها خواستار دریافت بذر گونههای جنگلی شمال ایران هستند.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها تصریح کرد: مهمترین نکتهای که در خصوص جنگلهای شمال کشور مغفول مانده، ذخیره آب در این عرصهها است که با ذخیره بیش از سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال، کمک بزرگی به تامین آب نیمی از جمعیت ایران میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز در این مراسم گفت: پس از اعلام طرح تنفس جنگلهای شمال کشور و جلوگیری از بهرهبرداری این منابع ملی، اکنون مبارزه با قاچاق چوب در عرصههای جنگلی، مهمترین دغدغه مدیران این اداره کل است.
ابوطالب قزل سفلو به تشکیل ۳۶۸ فقره پرونده قاچاق چوب در گلستان طی هشت ماه گذشته اشاره کرد و افزود: ماموران منابع طبیعی با همکاری دیگر دستگاههای نظارتی و بازرسی استان در این مدت ۹۸ متر مکعب چوب صنعتی، ۷۳۳ استر هیزم و چهار هزار و ۳۱۸ کیلو زغال کشف و ضبط کردند.
وی اضافه کرد: مطابق آمار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، کمترین میزان قاچاق چوب در استانهای شمالی مربوط به استان گلستان است.
به گزارش ایرنا، مانور مقابله با قاچاق چوب با همکاری فرمانداری، دادگستری، بسیج سپاه، محیط زیست، صنعت معدن و تجارت، راهداری و حمل و نقل، انتظامی، پلیس راه، شهرداری و تعزیرات شهرستان رامیان و همراهی ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری برخی شهرستانهای همجوار برگزار شد که در آن گذرگاههای مورد استفاده قاچاقچیان چوب در عرصههای جنگلی و کارگاههای چوب بری مورد بازرسی قرار گرفت.
بخش زیادی از جنگل های هیرکانی که ثبت جهانی است؛ در استان گلستان قرار دارد.
نظر شما