به گزارش دریافتی چهارشنبه ایرنا، این تفاهمنامه به امضای حسین پژمان رییس سازمان جهاد کشاورزی، عبدالحسن صمدنژاد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری و اسماعیل قزل سفلی مسوول سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر فارس رسیده است.
این تفاهمنامه با موضوع همکاری مشترک در فعالیتهای مربوط به آب و خاک این استان شامل سامانههای نوین آبیاری، انتقال آب، توسعه منابع کوچک تامین آب، توسعه و بهسازی شبکههای آبیاری و زهکشی، احداث جاده بین مزارع و مرمت و بازسازی قناتهاست که با هدف ایجاد امنیت پایدار، بهرهبرداری از منابع آبی و خاکی کشور، همافزایی و بهکارگیری ظرفیتهای موجود برای رسیدگی به امور مستضعفان و محرومان به عنوان ولی نعمتان انقلاب اسلامی صورت میگیرد.
وحدت رویه در محرومیت زدایی بین سه دستگاه جهاد کشاورزی، بسیج سازندگی و منابع طبیعی و آبخیزداری در مناطق محروم روستایی برای ماندگاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان با ایجاد توسعه زیر ساختهای کشاورزی، اشتغال و تقویت منابع خُرد آبی در این مناطق با بهرهگیری از ظرفیت هر دستگاه از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.
همچنین تفاهمنامه سه جانبه دیگری با موضوع قناتها و با عنوان طرح آکام برگرفته از "آبخیز، کاریز، انتقال و مزرعه" به امضای سه مسوول نام برده رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در آیین امضای این تفاهم نامهها با اشاره به اینکه آب، خاک و هوا به عنوان عوامل اصلی هستند که با حیات و تمدن بشر ارتباط دارند، گفت: بشر از جنبههای مختلف کشاورزی، صنعتی، پزشکی، دارویی و کاربردهایی که در تعامل با محیط بیرونی دارد، در ارتباط دائم با خاک است.
حسین پژمان، با بیان اینکه بخش کشاورزی در ارتباط دائم با خاک است، اظهار داشت: استفاده مطلوب و بهینه از این منبع برای تولید غذای نسل حاضر و حفظ این میراث گرانبها برای نسلهای آینده از وظایف ماست.
وی افزود: با وجود پیشرفتهای بسیار خوب بشر در زمینه تولید خارج از خاک، بیش از ۹۵ درصد از تولید جهانی در خاک صورت میگیرد از این رو بدون حفظ خاک دچار مشکل خواهیم شد به ویژه در شرایطی که شمار جمعیت تا پایان قرن حاضر به ۱۱.۲ میلیارد نفر خواهد رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، همچنین به اهمیت خاک در چرخه مواد غذایی اشاره و بیان کرد: خاک به عنوان یک پالایشگاه و تصفیهخانه باعث برگرداندن ضایعات و پسماندها به چرخه طبیعت میشود و محیط زیست را مناسب ادامه حیات برای این نسل و نسلهای آینده میسازد.
پژمان، همچنین به موضوع پیامدها و اثرات کشاورزی سنتی و مدرن بر خاک پرداخت و گفت: اگر دخل و تصرف در چرخه طبیعی خاک و بهره وری از آن به شکل صحیح مدیریت نشود بدون تردید روز به روز مسائل و مشکلات زیادتر خواهد شد.
به گفته وی، بیش از ۷۰ درصد خاکهای استان فارس، مواد آلی کمتر از یک درصد دارند و این امر به نوعی فاجعه در بخش کشاورزی است.
پژمان، جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی و توسعه کشاورزی حفاظتی را از توفیقات بسیار خوب در زمینه صیانت از خاک برشمرد.
رییس سازمان بسیج سازندگی سپاه فجر استان فارس نیز در این آیین گفت: بسیج سازندگی در چارچوب طرح جامع محرومیت زدایی در حوزه آب، راه و مسکن محرومان در کنار مردم روستاهای این استان است.
اسماعیل قزل سفلی افزود: همکاری با دستگاههای اجرایی استان برای رفع محرومیت و کمک به اقتصاد روستا ها با توجه به ظرفیتهای بی بدیل کشاورزی در استان فارس از جمله اولویتهای بسیج سازندگی است.
در ادامه این آیین، از عبدالحسین ضیاییان محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، علی ابطحی مدرس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز به عنوان پیشکسوتان حوزه خاک و روحالله خدارحمی کارشناس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان و اسماعیل ستوده رییس مرکز جهاد کشاورزی بخش ارد شهرستان گراش به عنوان خادمان خاک تجلیل شد.
نظر شما