رهاسازی پساب فاضلاب بیرجند برای تغذیه سفره‌های زیرزمینی است

بیرجند - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اولویت نخست این شرکت را تغذیه‌ سفره‌های آب زیرزمینی اعلام کرد و گفت: پساب فاضلاب را رهاسازی می‌کنیم تا دشت تشنه بیرجند به حالت اولیه برگردد.

احمد قندهاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پساب خروجی فاضلاب بیرجند استاندارد است و هیچ‌گونه آلودگی از این بابت محیط زیست را تهدید نمی‌کند.

وی گفت: شرکت آب منطقه‌ای استان به طور مرتب نمونه‌گیری از پساب فاضلاب خروجی از تصفیه خانه بیرجند را انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار داشت: از نظر وزارت نیرو پساب فاضلاب، آب جدیدی نیست که مصرف جدیدی برای آن ایجاد کنیم مگر در شرایط خاص، بلکه باید پساب مستقیم به منابع آب زیرزمینی تغذیه شود.

وی با بیان اینکه رودخانه شاهرود یکی از بهترین رودخانه‌ها برای تغذیه سفره‌های زیرزمینی است تصریح کرد: تمامی پساب فاضلاب تصفیه‌خانه بیرجند در کمتر از ۱۰  کیلومتر در حوالی روستای سیوجان به منابع آب زیرزمینی نفوذ می‌کند.

قندهاری به کیفیت پساب فاضلاب بیرجند و رصد مستمر آن اشاره کرد و گفت: برخی مردم نگران این بودند که پساب سبب انتشار بوی نامطبوع شده است در حالیکه هیچگونه بویی وجود ندارد بلکه بو در اطراف تصفیه‌خانه است.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب بدون شک بوزا است عنوان کرد: تصصفیه خانه کنونی فاضلاب بیرجند برکه بی هوازی دارد که گاز متان ایجاد می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی یادآور شد: مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب بیرجند که از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است تا بهار ۱۴۰۰ وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

وی با اشاره به نگرانی مردم از پمپ‌های اطراف مسیر پساب فاضلاب گفت: در حال حاضر هیچ پمپی وجود ندارد و از مردم تقاضا داریم در صورت مشاهده پمپ مراتب را با ما در میان بگذارند تا جلوگیری شود.

قندهاری افزود: از هفته گذشته که رهاسازی پساب فاضلاب آغاز شده است بطور مکرر بازدید داشته‌ایم و نمونه گیری از پساب انجام می‌شود اکنون به اطمینان می‌گوییم این آب نه تنها مضر نیست که برای سفره‌های آب زیرزمینی مفید است.

وی بیان کرد: اگر کشاورزان یا افرادی بخواهند از این آب برای کشاورزی استفاده کنند بعد از تایید جهاد کشاورزی است، گرچه معتقدیم آب در دامنه استاندارد سازمان استاندارد ایران و سازمان محیط زیست است و هیچ مشکلی برای کشاورزی‌ ندارد، اما با احتیاطی که داریم باید مورد تایید جهاد کشاورزی قرار بگیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار داشت: هفته آینده نشستی با مسوولان سازمان جهاد کشاورزی برگزار خواهیم کرد تا محصولاتی که با این آب قابلیت کشت دارند را تایید نهایی کنیم.

وی ادامه داد: بعد از تایید الگوی کشت توسط جهاد کشاورزی بخشی از این آب در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت به این شرط که چاه‌های کشاورزی را خاموش کنند.

قندهاری عنوان کرد: طرح بلندمدتی داشتیم که پساب فاضلاب بیرجند جایگزین چاه‌های کشاورزی شود که همکاری در این زمینه مقداری ضعیف بوده است.

وی افزود: برای چند چاه کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوسف لوله‌کشی انجام شده و در حال مذاکره هستیم تا پساب جایگزین چاه‌ها شود که امید است در این زمینه همکاری بیشتری لحاظ شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: هیچ نگرانی بابت رهاسازی پساب در مسیر رودخانه وجود ندارد از طرفی ای سی پساب اکنون حدود چهار هزار و ۵۰۰ است در حالیکه در روستای فدشک خوسف ای سی آب طبیعی ۲۶ هزار است یعنی فوق شور، این آب کمک می‌کند شوری آب تا حدودی گرفته شود.

وی تاکید کرد: اتفاقا مردم این منطقه مشابه شرکت آب منطقه‌ای و وزارت نیرو باید مطالبه‌گر رهاسازی پساب تصفیه شده فاضلاب باشند تا آب شرب و کیفیت منابع آب زیرزمینی این مناطق بهتر و شیرین‌تر شود.

قندهاری ظرفیت تصفیه‌خانه کنونی فاضلاب بیرجند را روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است عنوان کرد و گفت: همچنین ظرفیت مدول دوم روزانه ۲۱ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز و ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است که ۱۴۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.

رهاسازی پساب فاضلاب بیرجند چند روزی است که سبب نگرانی برخی از روستاییان حاشیه رودخانه شاهرود بیرجند از جمله اهالی سیوجان، تقاب و معصوم‌آباد خوسف شده و در این خصوص مکاتباتی توسط مردم به فرمانداری، اداره محیط زیست، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خوسف برای پیگیری موضوع انجام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha