ایلام، استان پیشرو در اجرای طرح سلامت شهید سلیمانی است

ایلام - ایرنا - فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام گفت: ایلام در زمینه برگزاری آیین های شهادت شهید سلیمانی در سال گذشته و نیز طرح در حال اجرای سلامت محله محور شهید سلیمانی استان برتر و پیشرو کشور است.

به گزارش ایرنا، سردار جمال شاکرمی روز یکشنبه در چهارمین نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام اظهار داشت: سال گذشته برنامه سوگواری محلی چمر به مناست شهادت سردار سلیمانی و همراهانش که در شهرستان ملکشاهی برگزار شد، به عنوان شاخص ترین برنامه عزاداری کشور معرفی و بارها در شبکه های مختلف سیما بازپخش شد.

وی افزود: طرح سلامت محله محور شهید سلیمانی نیز که طراحی و شکل گیری آن در این ایلام کلید خورد و به سایر استان های کشور بست و گسترش یافت، باز هم ایلام استان پیشرو و موفق در این زمینه بود و میزان ابتلا، فوت و بستری شهروندان به علت اجرای درست و دقیق این طرح کاهش محسوس یافته است.

فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام در مورد مراسم های سالگرد شهادت شهید سلیمانی و همراهانش یادآور شد: این مراسم ها با حضور یکی از چهره های شاخص کشوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی و با استفاده از بسترهای فضای مجازی برگزار خواهد شد.

سردار شاکرمی با بیان اینکه انسجام مسوولان و دستگاه های فرهنگی و نظامی استان در خصوص موضوعات مرتبط با دفاع مقدس مطلوب و موثر است، تاکید کرد: اما بعضی از یادمان های استان برای تکمیل و بهره برداری نیازمند تزریق اعتبارات بیشتر هستند که در این زمینه شرکت های وابسته به وزارت نفت می توانند حضوری موثر داشته باشند.

وی اضافه کرد: حسینیه یادمان شهدای قلاویزان با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دل زمین و با استحکامات و تجهیزات نوین و خاص در حال احداث است که در صورت تخصیص اعتبار تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام گفت: باید زیرساخت های یادمان شهدای شرهانی به علت اهمیت این یادمان در سطح ملی تا سال ۱۴۰۰ تکمیل شود، همچنین اِلمان شهری شهید گمنام واقع در محوطه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تا سوم خرداد سال آینده به اتمام برسد، تفاهم نامه منعقد شده با شرکت های وابسته به وزارت نفت در مورد یادمان میمک نیز مورد بازنگری و تغییر قرار بگیرد.

شاکرمی تاکید کرد: باغ موزه و یادمان های دفاع مقدس در صورت تکمیل زیرساخت ها می توانند به قطب های گردشگری جنگ و محلی برای زیارت کاروان های راهیان نور از نقاط مختلف کشور تبدیل شوند.

وی در مورد انتشار کتب مربوط به دفاع مقدس گفت: تاکنون ۳۰۰ عنوان کتاب در این زمینه چاپ و منتشر شده و تا پایان سال جاری نیز ۴۰ عنوان کتاب دیگر نیز در دست چاپ است.

عدم تالیف دانشنامه دفاع مقدس در ایلام یک خلاء است

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان ایلام نیز گفت: یکی از مهمترین مطالبات در حوزه دفاع مقدس تدوین دانشنامه و دایره المعارف زمان جنگ تحمیلی است که خلاء این دانشنامه در استان جنگ زده ایلام به خوبی احساس می شود و با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستگاه های فرهنگی باید این موضوع در مدت زمان پنج ساله انجام شود.

سرهنگ محمدحسین فولادی افزود: همچنین همه شهرستان های استان با همکاری شهرداری های خود زندگی نامه یک شهید شاخص یا یک حادثه مهم مربوط به زمان جنگ تحمیلی را معرفی کنند تا به عنوان یک اثر مکتوب منتشر و در دسترس عموم قرار بگیرد.

وی تکمیل یادمان شهید گمنام واقع در محوطه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس را از شهرداری خواستار شد و تاکید کرد: این یادمان با گذشت ۲۰ ماه از تدفین این شهید گرانقدر همچنان انجام نشده و واگذاری زمین واقع در ضلع شمالی اداره کل برای الحاق به باغ موزه به علت موانع اداری از سوی بیناد مسکن انقلاب اسلامی و راه و شهرسازی هنوز محقق نشده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ایلام ضمن تقدیر از همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در تصویب ۲ میلیارد ریال اعتبار برای یادمان شهدای قلاویزان، خواستار تخصیص ۵۰۰ میلیون ریال برای یادمان شهدای کوشک ایوان شد و از فرمانداران خواست در بودجه ریزی های خود اعتباراتی را برای موضوعات مرتبط با دفاع مقدس تخصیص دهند.

فولادی همچنین از دستگاه های مختلفی چون بنیاد شهید و امور ایثارگران، ارگان های نظامی و سایر دستگاه های مختلف مرتبط با موضوع دفاع مقدس خواست آرشیوهای ادارات خود در این زمینه را برای ایجاد غرفه های نمایشگاهی در باغ موزه دفاع مقدس استان تحویل دهند.

اعتبارات مربوط به تدوین دانشنامه دافع مقدس ملی است

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام نیز گفت: تخصیص اعتبار برای تدوین و تالیف دانشنامه های جنگ موضوعی ملی و خارج از استان است که طبق دستورالعمل های ابلاغی باید وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شهرداری ها و بنیاد شهید و امور ایثارگران از اعتبارات خود مبلغی را برای این موضوع اختصاص دهند.

رحمت الله قیصوری افزود: اعتبار این دانشنامه ها از محل بودجه برنامه ششم توسعه گنجانده شده که هر سازمان با وزارتخانه بخشی از اعتبارات خود را برای تهیه دانشنامه و دایره المعارف دفاع مقدس در نظر بگیرد.

تندیس شهدای شاخص ایلام در مبادی ورودی و خروجی شهر نصب می شود

شهردار ایلام نیز اظهار داشت: برای احداث اِلمان های شهری مربوط به دفاع مقدس از جمله یادمان شهید گمنام در متمم بودجه سال جاری از سوی شهرداری اعتباراتی برای آن اختصاص یافت و شهرداری طرح و اعتبار مورد نیاز آن را تصویب و برای تایید نهایی به هیات تلفیق فرمانداری ارسال کرد که هنوز جواب مشخصی از سوی هیات تلفیق فرمانداری به شهرداری ابلاغ نشده است.

طالب صادقیان یادآور شد: در صورت تصویب نهایی از سوی هیات تلفیق فرمانداری، شهرداری پیمان سپاری این یادمان را آغاز و همچنین پیمان سپاری برای محوطه سازی باغ موزه دفاع مقدس نیز انجام شده است.

وی در مورد اِلمان های شهری دفاع مقدس هم توضیح داد: شهرداری ۹۰ درصد طرح های مربوط به شهدای شاخص شهر ایلام را انجام داده و منتظر معرفی تعدادی از شهدای شاخص استان از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و ارگان های نظامی هستیم تا تندیس این شهدا در نقاط پرتردد و مبادی ورودی و خروجی شهر ایلام نصب شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha