بهره‌وری آب در مزارع پرورشی آبزیان افزایشی شد

تهران- ایرنا- رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، اجرای پروژه‌های بهره‌وری آب در مزارع پرورش آبزیان کشور را موفقیت‌آمیز اعلام کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «محمود بهمنی» با اشاره به استفاده از مکانیزاسیون در مزارع پرورشی آبزیان، افزود: پیش‌بینی شده با بهره گیری از مکانیزاسیون در یک مزرعه ۵۰ تنی پرورش ماهی قزل‌آلا با اعتبار یک میلیارد تومان، بتوان تا ۷۰ درصد از آب آن را مجدد استفاده کرد بدون آن که در کیفیت محصول خللی وارد شود.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، به بهره‌گیری از فناوری بیوفلاک در صنعت آبزی‌پروری آبزیانی که از آب نسبتا ساکن در محیط کشت خود استفاده می‌کنند نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این فناوری در بهره‌وری آب بسیار موثر بوده به طوری که درخصوص میگو، کپور ماهیان و ماهی تیلاپیا توانسته ۳۰ تا ۵۰ درصد تعویض آب را در این مزارع  کاهش دهد.

بهمنی، بهره‌گیری از جاذب‌های طبیعی در پساب مزارع  پرورش میگو، ماهی سردآبی و آکواریوم‌های ماهیان زینتی را از دیگر پروژه‌ها عنوان کرد و گفت: این جاذب‌های طبیعی موجب کاهش ۴۰ تا ۹۰ درصدی نیترات و فسفات پساب شده و نقش فیلتر زیستی این جاذب‌ها به اثبات رسیده است.

وی، بسته‌بندی این محصولات فناورانه (جاذب‌های طبیعی) را مهم برشمرد و خاطرنشان‌کرد: این جاذب‌های طبیعی در اشکال مختلف قابل تجاری‌سازی هستند و می‌توان از آنها به عنوان کود زیستی در افزایش میزان محصولات کشاورزی نیز استفاده کرد.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به استفاده از پروبیوتیک در مزارع پرورش میگو به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های تحقیقاتی این موسسه که به‌طور غیرمستقیم موجب افزایش بهره‌وری آب می‌شود نیز اشاره کرد و گفت: پروبیوتیک ضمن کمک به جلوگیری از بروز بیماری، در بهبود کیفت آب مزارع میگو موثر بوده و نیاز به تعویض آب را کاهش می‌دهد.

بهمنی افزود: پروژه استفاده از پروبیوتیک‌ها در صنعت پرورش میگو موجب افزایش تولید از طریق کاهش میزان تلفات نرمال مزارع میگو شده و به‌طور همزمان به کیفیت آب محیط کشت میگو کمک زیادی  می‌کند.

به گزارش ایرنا، به تازگی «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان اینکه بخش پژوهش وزارت جهاد کشاورزی در حوزه اجرایی ضعیف عمل می‌کند، گفت: عملیات اجرایی پژوهش بخش کشاورزی باید برای تجاری‌سازی به شرکت‌های دانش‌بنیان محول شود که این امر نیازمند سرمایه‌گذاری و فرهنگ‌سازی جدی است.

به گفته وی، ارتقای بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد پارک‌های فناوری ممکن می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha