افراسیاب گرواند روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سلماس فاقد موزه اشیای تاریخی است، افزود: این اشیای بعد از راه اندازی موزه مردم شناسی در معرض دید عموم گذاشته میشود تا به این وسیله مردم برای اهدای آثار تاریخی تشویق و راغب شوند.
وی ادامه داد: یک سری اشیای سنگی نیز از روستاهای تاریخی اطراف شهرستان سلماس جمع آوری و قرار است بعد از راه اندازی یک موزه مردم شناسی در معرض دیدعموم قرار گرفته و خبر کاملی از این اشیای منتشر شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلماس گفت: ۲۰ قطعه اشیای سنگی نیز در کلیسای هفتوان این شهرستان بود که درصددیم یک نمایشگاه اشیای سنگی در کلیسای یاد شده برگزار کنیم.
گراوند اضافه کرد: تعدادی اشیای مردم شناسی نیز جمع آوری شده و در صورت تملک حمام شیخ سلماس و تبدیل این حمام به موزه مردم شناسی، موضوع راه اندازی موزه و نمایش اشیای تاریخی در این شهرستان نیز حل میشود.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سلماس ادامه داد: شهروندان میتوانند اشیای باستانشناسی و مردمشناسی خود را به اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این شهرستان تحویل دهند تا این اشیای تاریخی به نام شخص یا خانواده آنها نگهداری و در معرض نمایش عموم قرار بگیرد.
بعد از زلزله سال ۱۳۰۹ آثار تاریخی شهرستان سلماس در شمال آذربایجانغربی دچار آسیب شده و یا از بین رفته اند و این شهرستان آثار اندکی در مقایسه با شهرستان ارومیه و خوی دارد.
حمام شیخ، مسجد آقا، نقش برجسته خان تختی، آبشارها و تپه های مختلف تاریخی از جمله تپه اهرنجان جزو آثار تاریخی و دیدنی سلماس است.
شهرستان سلماس با ۱۴۳ روستای بالای ۲۰ خانوار در ۲ بخش مرکزی و کوهسار در شمال آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما