به گزارش روز سه شنبه از ستاد توسعه فناوری نانو، زیرکونیم در حالت طبیعی یک ساختار منشوری مونوکیلینک بلوری دارد و به عنوان فولاد سرامیکی مشهور است. این فلز درخشان، خاکستری-سفید و نرم است و قابلیت شکلپذیری و مفتول شدن نیز دارد. زیرکونیم بهعنوان یک جامد بلوری میتواند بهصورت سنگ قیمتی یا در تجهیزات صنایع پزشکی و دندانپزشکی استفاده شود.
یکی از کاربردهای زیرکونیوم، استفاده از آن به عنوان ماده مقاوم و ضدخوردگی در صنایع مختلف شیمیایی، بهداشتی و پزشکی است. زیرکونیوم خواص مقاومتی در برابر حملات خوردگی در برابر انواع ترکیبات از جمله محلولهای نمکی، اسید و بازهای آلی و معدنی و حتی نمکهای مذاب از خود نشان میدهد.
برخی این خواص منحصرا از ویژگیهای زیرکونیوم و آلیاژهای آن محسوب میشود. این ویژگی سبب میشود هزینههای تعمیر و نگهداری بهشدت کاهش پیدا کند. در کنار این ویژگیها، زیرکونیوم و آلیاژهای آن نیز در صورت طراحی دقیق میتوانند خواص زیستسازگاری از خود نشان دهند.
زیرکونیم در دماهای بالا، تغییراتی را در حجم در انتقالات فازی متحمل میشود. در نتیجه بهدست آوردن ترکیبات پایدار در طول حرارتدهی دشوار خواهد بود. بنابراین لازم است پایداری زیرکونیم را در دستور کار قرار داد. زیرکونیم نسبتا پایدار شده خواص مکانیکی منحصر به فرد و پایداری در شرایط شیمیایی مختلف را از خود نشان میدهد.
در صورت اصلاح پوشش روی زیرکونیم، این ترکیب در محصولات در معرض سایش، تجهیزات دندانپزشکی و افزودنیهای رنگ و پوششهای زیستسازگار در تجهیزات پزشکی استفاده میشود.
اکنون چالشی با این موضوع و با حمایت «شبکه تبادل فناوری» برای توسعه این نوع پوششهای زیستسازگار و معرفی محصول تولیدی به متقاضیان این بخش، مطرح شده است. از تمام افراد و شرکتهای فناور که توانایی تولید و ساخت محصول مطرح شده را دارند دعوت شده است در این چالش ثبتنام کنند.
به دو تیم برگزیده چالش ۱۰ میلیون تومان جایزه اهدا میشود و این تیمها در پایان میتواند از حمایتهای شبکه تبادل فناوری جهت توسعه محصول خود بهرهمند شوند. در این فراخوان از علاقهمندان دعوت شده طرحهای خود را تا ۱۰ دی ماه به این شبکه ارسال کنند.
نظر شما