به گزارش ایرنا، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی ۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای ارتش این کشور، به شهادت رسیدند.
در پیامد این اقدام تروریستی کاخ سفید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه چندین فروند موشک بالستیک را به سمت پایگاه آمریکایی «عینالاسد» در استان «الانبار» عراق شلیک کرد.
در پی این موشک باران، پنتاگون در چندین مرحله و به صورت تدریجی اعلام کرد که تعداد ۱۱۰ نفر از نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین الاسد دچار آسیب مغزی شده و تحت درمان قرار گرفتهاند.
این جنایت پلید آمریکا علیه فرماندهان شهید سلیمانی و المهندس باعث شد که نمایندگان منتخب مردم عراق در پارلمان این کشور مصوبه اخراج نیروهای بیگانه از کشورشان را با وجود تلاشهای آمریکا جهت جلوگیری از آن، تصویب کنند تا مرحله دیگری از مبارزه مردم عراق علیه اشغالگری آمریکا آغاز شود.
برخی تحلیلگران عراقی اقدام آمریکا در ترور سردار سپهبد سلیمانی و المهندس فرماندهان عملیات پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» را به خاطر خشم آمریکا از نقش بارز آنها در خنثیسازی توطئه واشنگتن و همدستان منطقهای آن در عراق دانستند که تلاش میکردند با ایجاد و حمایت از این گروه تروریستی، منطقه را وارد گستردهای از ناامنی و بیثباتی کنند.
این درحالی است که خود مقامات آمریکایی نیز اذعان کردهاند که واشنگتن داعش را ایجاد کرده است.
در سایه مصوبه پارلمان عراق، فشار گروهی از نمایندگان، سیاستمداران، کارشناسان، گروههای مقاومت و مردم برای اخراج هرچه سریعتر نظامیان آمریکایی از عراق آغاز شد و آنها در مصاحبهها، سخنرانیها و مناسبتهای مختلف از دولت عراق خواستند تا این مصوبه را اجرا کند.
همین فشارها باعث شد که آمریکا مجبور به عقبنشینی گام به گام درخصوص حضور اشغالگرانه خود در عراق شود که بارزترین آنها در 28 مرداد 99 بود که ترامپ اعلام کرد که نیروهای آمریکایی را تا سه سال آینده از خاک عراق خارج میکند و به دنبال آن، ستاد عملیات مشترک نظامی عراق در اول آذرماه 99 اعلام کرد که اولین گروه 500 نفری نظامیان آمریکایی کار خروج خود از کشورشان را آغاز کردند.
فشارها همچنین باعث شد که نظامیان آمریکایی پایگاههای خود در عراق را تخلیه کرده و به نیروهای مسلح این کشور تحویل دهند و فقط در دو پایگاه «عین الاسد» در استان الانبار در غرب عراق و «الحریر» در منطقه اربیل در شمال این کشور محدود شوند.
در سایه این موفقیتهای تدریجی عراقیها در بیرون راندن اشغالگران آمریکایی از کشورشان و نزدیک شدن به اولین سالگرد ترور سردار سپهبد سلیمانی و المهندس فرماندهان عملیات پیروزی بر داعش، تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق ضمن ستایش از رشادتهای این فرماندهان شهید در نبرد با داعش و سختیها و دشواریهایی که در این راه متحمل شدند، بر تداوم گامها به منظور بیرون راندن کامل نظامیان آمریکایی تاکید میکنند، زیرا این حضور را خطری برای حاکمیت کشورشان میدانند.
این نمایندگان همچنین معتقدند که بیرون راندن نظامیان آمریکایی پاسخ به ترور فرماندهان شهید میباشد که در راه مبارزه با تروریسم در سایه فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی دینی جانشفانی کردند.
در همین پیوند، «سناء الموسوی» نماینده «ائتلاف الفتح» به ریاست «هادی العامری» در پارلمان عراق، حضور نظامی آمریکا را خطری برای حاکمیت ملی کشورش میداند و گفت: خروج نیروهای آمریکایی از عراق خواستهای روشن و واضح است که حتی اشغالگران نمیتوانند آن را انکار کنند.
وی افزود: مصوبه پارلمان بیانگر رای اکثریت ملت عراق است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
این نماینده عراقی تاکید کرد: حضور نظامی آمریکا خطری برای حاکمیت عراق به شمار میرود و تنها منافع واشنگتن را تامین میکند.
«فالخ الخزعلی» رئیس فراکسیون «السند الوطنی» در پارلمان عراق نیز تاکید کرد که خون شهیدان فرمانده عملیات پیروزی بر گروه تروریستی داعش هرگز هدر نخواهد رفت و رمز پیروزی بر تروریسم و نقشههای خارجی به شمار میروند.
وی افزود: پاسخ ما به ریخته شدن خون این شهیدان همان اخراج کردن اشغالگر آمریکایی از عراق است.
الخزعلی اضافه کرد: پارلمان از نزدیک موضوع جدول بندی خروج نیروهای بیگانه و در صدر آنها آمریکاییها را پیگیری میکند و برای بازخواست هر طرفی که تلاش کند مصوبه پارلمان را نادیده بگیرد، اقدام خواهیم کرد.
«عالیه نصیف» نماینده پارلمان عراق نیز به نوبه خود تاکید کرد که وظیفه شرعی و اخلاقی ایجاب میکند که ما اشغالگران را از خاک کشورمان اخراج کنیم.
وی افزود که حادثه شهادت المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق و همقطارانش با اخراج اشغالگران آمریکایی از کشور پاسخ داده خواهد شد.
به گفته این نماینده ائتلاف دولت قانون که ریاست آن را «نوری المالکی» نخستوزیر سابق عراق برعهده دارد، پارلمان این کشور برای قدردانی از فرماندهان شهید و همقطاران آنها، مصوبهای را صادر کرد که دولت گذشته و کنونی را ملزم به جدول بندی خروج نیروهای بیگانه از عراق بدون هرگونه تعللی کرد.
این نماینده عراقی تاکید کرد که قوه مقننه از نزدیک کار قوه مجریه را درخصوص اجرای مصوبه پارلمان درخصوص لزوم پایان دادن به حضور آمریکا در خاک عراق دنبال خواهد کرد.
«فاضل جابر الفتلاوی» نماینده «ائتلاف الفتح» در پارلمان عراق نیز تاکید کرد که مراسم گرامیداشتی که پارلمان اخیرا برگزار کرد، بیانگر واقعی خشم عراقیها از جنایت آمریکا در به شهادت رساندن فرماندهان شهید بود که زیر نظر «ترامپ کُودن» انجام شد.
وی افزود: شرکت کنندگان در این مراسم بار دیگر بر پایبندی خود به اجرای مصوبه پارلمان عراق که دولت را ملزم به اخراج همه نیروهای بیگانه از عراق از جمله تخلیه همه پایگاههای نظامی آمریکایی موجود در کشور میکند، تاکید کردند.
«احمد الاسدی» رئیس فراکسیون «السند» عراق نیز به نوبه خود هرگونه تاخیر در جدول بندی خروج نظامیان بیگانه و در صدر آنها نظامیان آمریکایی از خاک عراق را باعث نگرانی میداند و گفت: اکثریت پارلمان عراق به اخراج نیروهای بیگانه رای داده و جریانهای سیاسی پیوسته تدوین جدول زمانی خروج همه نیروهای بیگانه را با دولت و مراجع ذیربط پیگیری میکنند.
«محمد البلدوای» نماینده فراکسیون «الصادقون» عراق نیز تاکید کرد که جانفشانیهای فرماندهان شهید المهندس و همقطارانش و حاج قاسم سلیمانی میهمان عراق تحقق حاکمیت ملی را به همراه خواهد داشت.
البلدوای افزود که فراکسیون الصادقون هیچ گونه تعلل و تاخیر درخصوص نهایی شدن نتایج تحقیقات درباره این ترور را تحمل نخواهد کرد.
البلداوی اضافه کرد: خروج اشغالگر آمریکایی از عراق یکی از خواستههای ثابت ما برای قدردانی از فرماندهان شهید است که در نزدیک فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
تاکید این نمایندگان بر لزوم اخراج نظامیان آمریکایی درحالی است که آیینهای رسمی و مردمی نخستین سالروز بزرگداشت فرماندهان شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نیز حول تاکید بر اخراج فوری نیروهای اشغالگر از خاک عراق قرار گرفته است و مسئول دفاتر الحشد الشعبی در استانهای این کشور به خبرنگار ایرنا در بغداد گفته که یکی از مهمترین برنامهها در سالروز این واقعه، راهپیمایی میلیونی مردمی در بغداد برای مطالبه خروج نظامیان آمریکایی از خاک کشور است.
نظر شما