وحید جعفریان روز سهشنبه در حاشیه بازدید از اولین طرح پژوهشی بادشکن غیرزنده(مالچ پوشالی) در شهرستان گرمسار استان سمنان در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: ۲۹ میلیون هکتار از ۱۶۴ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی کشور به صورت مستقیم تحت تاثیر فرسایش بادی است.
وی ادامه داد: وسعت کانون بحرانی فرسایش بادی طبق آخرین مطالعات ۱۳.۷ میلیون هکتار است و ۲۲ استان کشور درگیر کانون بحرانی فرسایش بادی است.
وی اضافه کرد: کانونهای فرسایش بادی تولید کننده گرد و غبار هستند و یا به دلیل حرکت ماسههای روان به زیرساختها مانند جادهها، ریل راهآهن، خانهها و مزارع کشاورزی خسارت میزنند.
جعفریان اظهار داشت: فرسایش بادی بر اساس آخرین مطالعات در سال ۹۴، سالانه ۳۰ هزار میلیارد ریال خسارت اقتصادی و زیست محیطی به بار می آورد که اکنون با تغییر شراط بدون شک میزان خسارت نیز متفاوت است.
وی بیان کرد: فعالیت اجرایی مرتبط با بیابانزدایی و مقابله با کانونهای فرسایش بادی تعهد برنامههای توسعهای برای کنترل و کاهش خسارت ناشی از فرساش بادی است.
وی یادآور شد: نهالکاری، بذرپاشی، آبیاری و مراقبت، مدیریت روان آب، بذرپاشی، ایجاد بادشکن، روشهای بیوشیمیایی و مدیریت قرق و چرا، از جمله اقدام های بیابانزدایی محسوب میشود.
اجرای بادشکن غیرزنده در ۶ استان کشور
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: اجرای روشهای کمهزینه، موثر و سازگار با طبیعت و ملاحظات زیست محیطی و تقویت مشارکت جوامع محلی از راهبردهای مهم این سازمان در مقابله با بیابانزایی است.
وی خاطرنشان کرد: احداث انواع باد شکن با مصالح محلی سازگار با طبیعت و پسماندهای کشاورزی به صورت پژوهشی با همکاری دانشگاهها و با استفاده از ظرفیت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و شرکتهای دانش بنیان سیاست اصلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای مقابله با بیابانزدایی است.
وی اضافه کرد: اکنون در ۶ استان کشور و از جمله استان سمنان طرحهای پژوهشی مقابله با بیابانزایی با همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان در حال اجرا است که در صورت رسیدن به نتیجه مطلوب اجرای طرح به دیگر مناطق بیابانی کشور تعمیم داده میشود.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱.۳ میلیون هکتار جنگلکاری موفق در کشور تا کنون انجام شده است که به عنوان یک کمربند سبز نقشی مهم در مقابله با بیابانزایی دارد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری به منظور بازدید از طرح پژوهشی مالچ پوشالی(بادشکن غیر زنده) برای اولین بار در کشور به منظور مقابله با بیابانزایی به استان سمنان سفر کرد.
مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگلها:
۲.۱ هزار میلیارد ریال به طرحهای بیابانزدایی کشور اختصاص یافت
سمنان- ایرنا- مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امسال ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای بیابانزدایی و کنترل فرسایش بادی در مناطق بحرانی اختصاص یافت.
اخبار مرتبط
-
بیابانزدایی ۶۷ هزار هکتار از عرصههای کشور نیازمند عملیات تثبیت است
سمنان- ایرنا- مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: ۶۷ هزار هکتار…
-
مدیرکل منابع طبیعی:
۵۴۰ هزار هکتار استان سمنان تحت تاثیر فرسایش بادی است
سمنان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۵۴۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی…
-
بیابانزایی زخمی بر پیکر طبیعت استان سمنان
سمنان- ایرنا- بیابانزایی پدیدهای که فرسایش خاک، فرونشست زمین و تولید ریزگردها را به همراه…
-
طرحهای آبخیزداری ۱۱ هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی اعتبار گرفت
سمنان- ایرنا- معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امسال ۱۱ هزار و…
-
فرسایش بادی سالانه بیش از ۳۶ میلیارد ریال به سمنان خسارت میزند
سمنان- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: فرسایش بادی سالانه رقمی…
-
۶ هزار هکتار عملیات بیابانزدایی در استان سمنان انجام شد
سمنان - ایرنا - رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۶…
-
سمنان موفق در مهار ریزگردها با روشهای دوستدار طبیعت
سمنان- ایرنا- استان سمنان با اجرای طرح عملیات زیستی و مکانیکی مانند اجرای مالچ ریگی و تقویت…
نظر شما