حمایت از خانواده زندانیان فرایند اصلاح و تربیت را اثربخش‌تر می‌کند

تهران - ایرنا - رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: خانواده زندانی مجرم نیست و حمایت از خانواده زندانیان، مجازات را مؤثرتر و فرایند اصلاح و تربیت را اثربخش‌تر می‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، محمد مهدی حاج محمدی در آیین امضای تفاهم‌نامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در خصوص حمایت‌های اجتماعی و معیشتی از خانواده زندانیان سراسر کشور افزود: مأموریت مشترک ما در سازمان زندان‌ها و در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) دستگیری از مستضعفان و مجرمان است؛ اما مأموریت ستاد اجرایی دستگیری از مستضعفانی است که مراقب زمین خوردنشان هستیم.

وی با بیان اینکه دستگیری از محرومان و مستضعفان همواره دغدغه امام راحل بوده، ادامه داد: فقر اعتقادی، عاطفی و فکری می‌تواند زمینه‌ساز بزهکاری برخی از مجرمان باشد.

رئیس سازمان زندان‌ها اظهارداشت: اگر پیشگیری از بیماری و بزهکاری مهم است درمان بیماری و اصلاح بزهکاری هم امر مهمی به شمار می‌رود؛ گاهی به واسطه کوتاهی در درمان یک بیمار خانواده گرفتار می‌شود و بیماری به خانواده و جامعه سرایت می‌کند در رابطه با مجرم هم همین موضوع حاکم است و به واسطه بزهکاری جامعه آلوده می‌شود، بنابراین هم اصلاح و تربیت مجرم مهم است و هم حمایت از خانواده او.

حاج محمدی تأکید کرد: حتما کسی که دست اندازی به اموال مردم داشته و به آرامش مردم خدشه وارد و امنیت اجتماعی را مختل کرده باید تنبیه شود و در زندان بماند تا اصلاح شود؛ اما نگهبانی از ارزش‌ها، اصالت‌ها و شرافت‌ها برای خانواده زندانیان نیز امر مهمی است.

وی ادامه داد: خانواده زندانی مجرم نیست و می‌تواند در زمینه اصلاح و تربیت ایفای نقش کند، بنابراین دستگاه‌های مردمی دلسوز از جمله ستاد اجرایی حضرت امام (ره) می‌تواند ما را کمک کند و  حمایت از خانواده زندانیان، مجازات را مؤثرتر و فرایند اصلاح و تربیت را اثربخش‌تر می‌کند.

حاج محمدی خاطرنشان کرد: زندانی اگر از لحاظ امنیت خانواده خیالش راحت باشد به خودسازی می‌پردازد.

وی افزود: امروز به موجب این تفاهم‌نامه قرار است با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام تلاش بیشتر و مؤثرتری برای باز اجتماعی شدن زندانیان و بازگشت شرافت‌مندانه آنها به زندگی صورت گیرد. علاوه بر این به پیشگیری از جرم در مورد زندانیان آزاد شده و کاهش آمار بازگشت زندانیان کمک می‌کند، همچنین تمایل به استقلال زندانیان نیز تقویت می شود و آثار سوء محبوس شدن زندانی در خانواده کمتر شده و کمک به توانمندسازی زندانیان و خانواده آنها برای داشتن یک زندگی سالم از جمله اهداف این تفاهم‌نامه است.

در ادامه اسدالله جولایی رئیس ستاد دیه درباره این تفاهم‌نامه، گفت: امیدواریم این همکاری سرفصل تازه و جدیدی برای اقدامات بیشتر باشد تا تعداد زندانیان آزاد شده در جرایم غیرعمد افزایش یابد و بار سنگین سازمان زندان‌ها نیز کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: تا امروز بیش از ۱۴۰ هزار نفر از افرادی که جایشان در زندان نبوده از زندان رهایی یافتند و امید است این جلسات تداوم یابد تا حمایت‌های بیشتری از این گروه صورت گیرد.

عسگری معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، گفت: در نظام اسلامی هیچ شهروندی نباید گمان کند که پشتوانه‌ای ندارد، تفاهم‌نامه امروز امتداد تفاهم‌نامه‌های قبلی است که در زمینه آزادی زندانیان غیرعمد داشتیم.

وی ادامه داد: امید است بتوانیم این دایره را گسترش دهیم و تعهد خود را به سازمان زندان‌ها اجرایی کنیم.

عسگری خاطرنشان کرد: مأموریت اصلی ستاد، محرومیت زدایی و کمک به رفع معضلات و مشکلات است، ما این کار را جزو وظایف خود می‌دانیم.

وی خطاب به رئیس سازمان زندان‌ها، گفت: همه مجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام اعم از هلدینگ‌های تجاری در خدمت سازمان  زندان ها هستند و این را یک تعهد برای خود می‌دانند که به این  سازمان کمک کنند.

جعفریان مدیرکل اجتماعی و توانمندسازی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز گفت: این آغاز همکاری در جهت پوشش و کمک به زندانیان و خانوار سرپرست زندانی است و در این تفاهم‌نامه تلاش شده به بخش‌هایی از این موضوع پرداخته شود.

وی ادامه داد: بخش‌های متفاوتی از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این تفاهم‌نامه دخیل خواهند بود و هرکدام وظایفی را انجام می دهند.

بنا بر این گزارش، با اجرایی شدن تفاهم نامه اول افراد واجد شرایط ذیل، تحت پوشش‌های حمایتی قرار می‌گیرند:
۱ - مددجویان نوجوان کمتر از ۱۸ سال

۲ - زنان زندانی سرپرست خانواده یا بالای ۵۵ سال سن با اولویت زنان دارای سه فرزند و بیشتر، زنانی که همزمان همسران آن‌ها نیز در زندان هستند، افرادی که دارای فرزند معلول، صعب العلاج و یا ناتوان ذهنی هستند. همچنین مردان بالای ۶۰ سال، جانبازان و ایثارگران فاقد سوء پیشینه.

۳ - زندانیانی که محل زندگی آنان در شهرهای کم برخوردار است.

۴ - زندانیانی که صرفا محکومیت مالی دارند و به جهت عدم امکان تودیع وثیقه، از زمان ورود به زندان به مدت بیش از شش ماه از مرخصی بهره‌مند نشده اند با اولویت بخشی به مددجویان دارای سه فرزند یا بیشتر.

۵. زندانیان دارای معلولیت جسمی و حرکتی که نگهداری ایشان در زندان همراه با سختی است.

همچنین، با امضای تفاهم نامه دوم که امروز صورت گرفت زمینه توسعه همکاری‌ها و به اشتراک گذاری توان، ظرفیت و امکانات طرفین در راستای ارائه خدمات تخصصی، حمایتی و کمک‌های ضروری هدفمند به جامعه مددجویان نیازمند حمایت اجتماعی سازمان زندان‌ها و خانواده‌های ایشان فراهم می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha