به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی که سالهای طولانی یکی از استانهای غیربرخوردار در حوزه زیرساختی بوده؛ هم اینک با سرمایه گذاری دولت های یازدهم و دوازدهم درحال برخورداری از تمامی امکانات و زیرساختهاست.
آذربایجان غربی در دولت تدبیر و امید علاوه بر ورود راه آهن به مرکز استان (ارومیه) با جمعیت بیش از یک میلیون نفری، ساخت فرودگاه سوم استان در منطقه آزاد ماکو، احیای دریاچه ارومیه و هزینه کرد ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی برای عملیات اجرایی آن و همچنین صدها طرح کوچک و بزرگ دیگر، توجه به توسعه صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی در این استان با اهتمام دولت تدبیر و امید رنگ و بوی دیگری گرفته است.
در این استان که تا پیش از دولت یازدهم، بویی از صنایع مرتبط با حوزه نفت و طلای سیاه نبود، از ابتدای دولت تدبیر و امید طرح های پتروشیمی به ویژه با تکیه بر خط انتقال غرب کشور راه اندازی شد و این استان را به استانی در زمره تولیدکنندگان حوزه پتروشیمی قرار داد.
بعد از افتتاح کارخانه پتروشیمی میاندوآب در اوایل تابستان امسال، یکی از طرح های مهمی که در حوزه پتروشیمی طی سال های اخیر در آذربایجان غربی اجرایی شده و امروز به بهره برداری می رسد، طرح تولید سولفات پتاسیم در مجتمع پتروشیمی ارومیه بوده که برای اجرای آن صدها میلیارد ریال هزینه شده است.
بعد از ماهها تلاش متخصصان بومی در حوزه پتروشیمی، این طرح آماده بهره برداری شده و امروز به دستور ریاست جمهوری به بهره برداری می رسد تا علاوه بر کاهش تکیه بر واردات محصول مهم سولفات پتاسیم، درآمدزایی خوبی نیز حاصل شده و زمینه برای محصولات با تکیه بر سولفات پتاسیم هم فراهم شود.
۹۵ درصد نیروهای شاغل در طرح تولید سولفات پتاسیم در ارومیه بومی هستند
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه طرح سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه امروز، پنجشنبه با دستور رییس جمهوری افتتاح میشود، گفت: بیش از ۹۵ درصد از نیروهای شاغل در این طرح، بومی هستند و زمینه اشتغال خوبی با اجرای آن فراهم شده است.
محمد مهدی شهریاری تاکید کرد: علاوه بر آن، طرح تولید سولفات پتاسیم با توجه به شرایط تحریم ظالمانه و عدم حضور کارشناسان خارجی با همت متخصصان ایرانی ساخته شده و همه فناوری ساخت در این حوزه، محصول تکنسین های داخل کشور است.
وی اظهار کرد: این طرح ملی که برای اجرای آن چهارمیلیون و ۱۰۰ هزار یورو هزینه ارزی و ۳۷۹ میلیارد ریال هزینه ریالی صورت گرفته، همزمان با سی و هشتمین هفته اجرای پویش ملی به بهره برداری میرسد.
وی بیان کرد: این طرح در راستای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی، بسیار ارزشمند بوده و در مدت کمتر از ۲۴ ماه تکمیل شده است.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: با توجه به اینکه اصلی ترین محصول تولیدی در پتروشیمی ارومیه اسید سولفوریک است، برای تبدیل آن به یک محصول با ارزش دیگر، این طرح را در سال ۱۳۹۷ آغاز کردیم که محصول آن ۴۰ هزار تن سولفات پتاسیم و ۵۰ هزار تن اسید کلریدریک است.
وی اظهار کرد: شرکت پتروشیمی ارومیه از شرکت های تابعه گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان "پترول" و هلدینگ خلیج فارس است.
تامین بخشی از نیاز وارداتی کشور در واحد سولفات پتاسیم ارومیه
مدیرعامل شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان (پترول) هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه هم اینک بخشی از نیاز کشور به سولفات پتاسیم وارد میشود، گفت: با راهاندازی واحد سولفات پتاسیم ارومیه، میزان قابل توجهی از واردات این محصول مهم کاسته و از خروج ارز جلوگیری میشود.
رسول اشرف زاده افزود: میزان تولید این واحد جدید که فردا، با دستور رییس جمهوری به بهره برداری میرسد، ۴۰ هزار تن سولفات پتاسیم و ۵۰ هزار تن اسید کلریدریک است که ارزش بسیار زیادی در تکمیل زنجیره ارزش بخش پتروشیمی در کشور دارد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری ۵۸۰ میلیارد ریالی برای اجرای این طرح، اضافه کرد: میزان درآمدزایی آن، حدود چهار هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال است که درآمدزایی بسیار مناسبی برای این بخش محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) با بیان اینکه پتروشیمی ارومیه یکی از شرکت های قدیمی این گروه بوده و از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را با تولید چهار هزار تن ملامین آغاز کرده، ادامه داد: هم اینک ۱۸۴ هزار تن، ظرفیت تولید این مجتمع است و محصولات متنوعی نظیر ملامین، اسید سولفوریک و اسید کلریدریک تولید می کند.
اشرف زاده اظهار کرد: در کنار تکمیل زنجیره ارزش، توسعه این واحد نیز در دستور کار شرکت است که در این راستا، ۲ طرح توسعه شامل تولید پلی آلومینیوم کلراید و راه اندازی نخستین پارک صنعتی ملامین کشور در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: ظرفیت در نظر گرفته شده "پلی آلومینیوم کلراید" ۲۰ هزار تن بوده و می تواند بخش زیادی از نیاز کشور را به این محصول تامین کند.
وی افزود: همچنین در صدد هستیم نخستین پارک صنعتی ملامین کشور را در پتروشیمی ارومیه راه اندازی کنیم که عملیات اجرایی آن از دهه فجر امسال آغاز می شود.
جلوگیری از خام فروشی هداف راه اندازی طرح سولفات پتاسیم
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه نیز گفت: واحد سولفات پتاسیم این مجتمع با هدف تکمیل زنجیره ارزش، جلوگیری از خام فروشی و توسعه محصولات متنوع و استراتژیک در مدار تولید قرار گرفته است.
کریم دلجوان اظهار کرد: خط تولید سولفات پتاسیم با ظرفیت سالانه ۴۰ هزار تن با موفقیت راه اندازی شد و باتوجه به بهرهبرداری این خط تولید؛ سبد محصولات شرکت تکمیل تر شده است.
وی اضافه کرد: واحد تولید پتاسیم این شرکت با هدف تولید محصول جانبی اسید کلریدریک با ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال به سبد محصولات شرکت اضافه شد که یکی از مواد اولیه مورد استفاده در پروژه جدید "پلی آلومینیم کلراید" است.
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، افزود: پتروشیمی ارومیه برنامه های مبسوطی جهت تولید محصولات متنوع در دست دارد که بهره برداری از طرح سولفات پتاسیم از جمله مهمترین آنها بوده است.
دلجوان بهره برداری از این واحد را مرهون تلاش های مهندسان و متخصصان جوان و عملیاتی خود دانسته که بدون حضور کارشناسان خارجی موفق شدند بهره برداری از طرح سولفات پتاسیم را به نام خود ثبت کنند.
وی تاکید کرد: راه اندازی واحدهای تولیدی در شرایطی که کشور علاوه بر فشار تحریمهای یک جانبه آمریکا و متحدانش با بحران کرونا نیز دست و پنجه نرم میکند، میتواند یکی از راه های برونرفت از فشارهای مبتلابه اقتصادی باشد.
دلجوان با تاکید براینکه محدودیت ها و تحریم ها، مدیریت را به سمت نگاه به داخل و بومی سازی سوق داده است، تصریح کرد: بخش عمده ای از تجهیزات و قطعات واحد تولیدی سولفات پتاسیم توسط سازندگان داخلی ساخته شده است.
با راه اندازی این طرح، انتظارها برای توسعه حوزه پتروشیمی در شهر ارومیه و شمال غرب کشور افزایش یافته که یکی دیگر از گام ها در این بخش، راه اندازی نخستین پارک ملامین کشور در این شهر است که طبق گفته ها، قرار شده امسال آغاز شود و در سریع ترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.
امری که می تواند علاوه بر تبدیل ارومیه به یکی از قطب های مهم پتروشیمی کشور، اشتغال قابل توجهی نیز برای جوانان منطقه فراهم کند.
واحد تولید سولفات پتاسیم مجتمع پتروشیمی ارومیه، تا ساعتی دیگر با دستور رییس جمهوری به بهره برداری میرسد.
نظر شما