۶ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۰۳
کد خبرنگار: 2537
کد خبر: 84160701
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تحلیلگران عرب: عربستان و همپیمانان آن در یمن جای پایی نخواهند داشت

تهران- ایرنا- تحلیلگران اندیشکده های عربی معتقدند: هدف قرار دادن عمق، تاسیسات نفتی و نفتکش‌ها در سواحل عربستان نشان دهنده تغییر معادلات نبرد به سود یمنی‌ها و بی‌ثمر بودن قراردادهای تسلیحاتی میلیاردها دلاری عربستان با کشورهای غربی است و تنها دستاورد عربستان در این جنگ به خاک و خون کشیدن مردم یمن است.

به گزارش ایرنا، به نوشته ۴ دی‌ماه شبکه «المنار» لبنان، «طه المتوکل» وزیر بهداشت نجات ملی یمن گفته است ائتلاف حمله به یمن تاکنون بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ کودک یمنی را به قتل رسانده است. جنایت‌های این ائتلاف همه مرکز بهداشتی را هدف قرار داده است. کودکان در مقایسه با دیگر افراد جامعه در جنگ یمن درد و رنج بیشتری متحمل شدند؛ به طوری که اکنون بیش از نیمی از کودکان یمن از سوء تغذیه رنج می‌برند و بیش از ۴۰۰ هزار تن از آنان با سوء تغذیه وخیمی روبرو هستند.

تنها دستاورد عربستان در جنگ یمن به خاک و خون کشیدن زنان، کودکان و مردم بی‌دفاع یمن بود. این در حالی است که امنیت داخلی عربستان هم در نتیجه این جنگ افروزی با تهدید روبرو شده است.

آمارهای تکان‌دهنده از جنایت‌های ائتلاف حمله به یمن

اکنون سال ۲۰۲۰ در حالی به پایان می‌رسد که هیچ راه حلی برای حل بحران یمن اندیشیده نشده است و هنوز هم جنگ ادامه دارد. عربستان هنوز هم بر روی غرور و خودبزرگ بینی خود پافشاری می‌کند و به شکست خود در این جنگ اعتراف نمی‌کند. تنها موفقیت عربستان در این جنگ به خاک و خون کشیدن مردم، زنان، کودکان بی‌دفاع یمن بود. مرکز حقوق بشر و توسعه «عین الانسانیه» یمن که مسائل مربوط به جنایت‌های ائتلاف حمله به یمن را بررسی می‌کند به تازگی در گزارشی نوشت: از آغاز حمله به یمن تاکنون ۴۳ هزار و ۳۹۷ تن از غیرنظامیان یمن طی ۲ هراز و ۱۰۰ روز به شهادت رسیده یا زخمی شده‌اند. در این میان ۱۷ هزار و ۴۲ تن از غیرنظامیان یمن به شهادت رسیده‌اند که از این رقم ۳ هزار و ۸۰۴ تن را کودکان و ۲ هزار و ۳۸۹ تن را زنان تشکیل می‌دهند. شمار زخمی‌های این جنگ به ۲۶ هزار و ۳۵۵ تن رسیده است که از این میان ۴ هزار و ۱۲۸ تن کودکان و ۲ هزار و ۸۰۱ تن را زنان تشکیل می‌دهند.

برپایه گزارش این مرکز، در نتیجه این جنگ ۹ هزار ۵۲۶ مورد از تاسیسات یمن ویران شده است. سعودی‌ها از روی عمد ۲ هزار و ۱۸۱ انبار و شبکه آب، یک هزار ۹۷۴ مرکز دولتی، ۴۴۹۰ پل ارتباطی، ۲۲ هزار و ۹۱۳ مرکز اقتصادی ۱۱ هزار و ۳۶۵ مرکز تجاری و ۴۱۱ مرغداری و دامداری را ویران ساخته‌اند. همچنین عربستان در این جنگ ۷ هزار و ۲۲۹ وسیله نقلیه، ۴۶۳ قایق ماهیگیری، ۸۹۹ انبار مواد غذایی، ۳۹۲ مرکز سوخت را ویران ساخته‌ است.

حمله‌های عربستان سبب ویرانی ۱۷۷ مرکز دانشگاهی، ۱۳۹۳ مسجد، ۳۶۶ مرکز گردشگری، ۳۸۹ بیمارستان و مرکز بهداشتی، یک هزار و ۹۹ مدرسه و مرکز آموزشی، ۱۳۳ مرکز ورزشی، ۲۴۵ مرکز باستانی و ۴۷ مرکز رسانه‌ای شده است. برپایه این گزارش، همانگونه که دبیر کل سازمان ملل گفته است یمن اندک اندک در مسیری پیش می‌رود که بدترین قحطی و گرسنگی جهان در آن رخ خواهد داد. ویروس کرونا هم پای خود را بر روی سینه مردم این کشور گذاشته و نفس‌های آنان را در سینه‌هایشان حبس کرده است.

مراکز حیاتی عربستان در تیررس انصارالله یمن

این جنایت‌های عربستان در یمن در حالی است که ریاض به خوبی می‌داند که نتوانسته است در میدان‌های نبرد یمن هیچ موفقیتی کسب کند و غرور سعودی‌ها به دست یمنی‌ها لگد کوب شده و آنها در نتیجه این جنگ در بحران‌های داخلی و خارجی گرفتار شده‌اند. یمنی‌ها در واکنش به جنایت‌های یمن در عربستان بارها با موشک‌ها و پهپادهای خود عمق عربستان را هدف قرار داده‌اند. به طوری که حدود ۲ هفته پیش (۲۴ آذرماه) یکی از نفتکش‌های وابسته به شرکت بارگیری سنگاپوری «هاونیا» در ساحل بندر جده که مرکز توزیع شرکت نفت آرامکو عربستان در آن قرار دارد از سوی گروهی ناشناس هدف قرار گرفت و حدود ۶۰ هزار تن بنزینی که از عربستان بارگیری کرده بود، به هدر رفت. این حمله پس از ضربه‌های مشابهی صورت می‌گیرد که اخیرا متوجه بخش انرژی عربستان شده است. طی بیش از یک ماه گذشته، یک نفتکش یونانی در بندر شقیق عربستان و همچنین ایستگاه توزیع فراوردهای‌های نفتی وابسته به شرکت نفت آرامکو در شهر جده مورد هدف قرار گرفت.

 بسیاری از تحلیلگران بر باورند که این حمله‌ها بار دیگر امنیت شکننده عربستان و ثمربخش نبودن قراردادهای تسلیحاتی این کشور با کشورهای غربی را نشان داده است. حمله به تاسیسات نفتی عربستان و نفتکش‌ها نشان داد که عربستان از تامین امنیت تاسیسات حیاتی خود ناتوان است و ائتلاف‌سازی‌ها و قراردادهای تسلیحاتی آن با کشورهای غربی نتوانسته است امنیت را برای این کشور به ارمغان آورد. عربستان طی بیش از یک ماه گذشته بیش از سه بار هدف حمله قرار گرفت که در آن زیر ساخت‌ها، مراکز نفتی و بندرهای ساحلی دریای سرخ که شاهرگ اقتصادی این کشور را تشکیل می‌دهند، هدف قرار گرفت.

«محمود البازی» تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گزارشی در «رای الیوم» نوشت: حمله‌های یک ماه گذشته به مراکز نفتی عربستان، معادله برتری قدرت انصارالله بر «موشک‌های پاتریوت» و پدافند دفاعی عربستان را تقویت کرده است. سلاح‌های عربستان که میلیاردها دلار برای خرید آنها هزینه شده است در برابر موشک‌ها و پهپادهای بومی یمن ناتوان هستند. پس از ناتوانی نیروهای آمریکا در حمایت از تاسیسات عربستان، این کشور از نیروهای انگلیسی کمک خواسته است. این در حالی است که آن هنگام که نفتکش‌ها در سواحل جده هدف قرار داشتند اما نیروهای انگلیسی خواب بودند. اکنون پس از سه حمله در یک ماه اخیر برای همگان مشخص شده است هیچ قدرتی نمی‌تواند حمله‌های انصارالله را سد کند و باید راه حل دیگری را در پیش گرفت که در آن نقش انصارالله در آینده یمن به رسمیت شناخته شود. نیروهای انصارالله با این حمله‌های خود این پیام را به عربستان می‌رسانند که در امتداد مرزهای عربستان دست برتر را دارند و هرگاه بخواهند می‌توانند عمق و زیر ساخت‌های آن را هدف قرار دهند و حل بحران یمن از طریق حمله‌های عربستان به کودکان و زنان صورت نخواهد گرفت.

پژوهشگر «القدس العربی» چاپ لندن هم در این خصوص نوشت: بار دیگر حمله دیگری نه تنها بخش انرژی و نفت بلکه امنیت ملی عربستان را هدف قرار داد. این حمله در شرایطی صورت گرفت که پیش از این هم بخش انرژی عربستان و تاسیسات وابسته به شرکت آرامکو هدف حمله موشکی قرار گرفته است. اگر چه گروه مردمی انصارالله مسوولیت حمله اخیر را بر عهده نگرفته است، اما منطق سلیم به طور آشکار می‌گوید که جنگی که عربستان از سال ۲۰۱۵ میلادی علیه یمن آغاز کرده عامل اصلی این حمله و دیگر تنش‌ها و حمله‌های موشکی است که بارها اهداف راهبردی از جمله فرودگاه‌ها، تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار داده‌ است.

عربستان و «عبدربه منصور» در یمن جای پایی ندارند.

هنگامی که عربستان حدود ۶ سال پیش با تشکیل ائتلافی به یمن حمله کرد برای رسیدن زودهنگام به اهداف خود بر روی نیروهای ائتلاف و نیروهای داخلی خود و حمایت بین‌المللی شرط‌بندی کرده بود. اما آشفته بودن راهبرد عربستان و شکننده بودن ائتلاف جنگ یمن سبب شد که امنیت عربستان با خطر روبرو شود.

«الحواس تقیة» پژوهشگر مرکز پژوهش‌های «الجزیره» چندی پیش در گزارشی در این اندیشکده قطری نوشت: هنگامی که عربستان حمله به یمن را آغاز کرد هرگز فکر نمی‌کرد که نتایج به گونه‌ای رقم خورد که امنیت عربستان به مخاطره افتد. نیروهای انصارالله موفق شده‌اند دامنه عملیات خود را به داخل عربستان افزایش دهند و پایتخت این کشور و تاسیستات نفتی راهبردی را هدف قرار دهند. اکنون شرایط به گونه‌ای رقم خورده است که دیگر عربستان در یمن جای پایی ندارد. انصارالله از نظر سیاسی و نظامی مناطق شمالی را در کنترل خود دارد. در جنوب هم نیروهایی حضور دارند که با نیروهای عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری فراری یمن مقابله می‌کنند. این نیروها در نابودسازی نیروهای عربستان اتفاق‌نظر دارند. گزینه دیپلماسی هم سودی برای عربستان ندارد. دیگر، سازمان ملل و قدرت‌های بین‌المللی اولویت را به بازگرداندن عبدربه منصور هادی به قدرت نخواهند داد. زیرا اکنون پایان دادن به بحران انسانی در یمن که سعودی‌ها مسوول آن هستند در اولویت قرار دارد. این موضوع به سود انصارالله است و آنها با طرح این موضوع خواهند توانستند توجه بین‌المللی را به خود جلب کنند و سعودی‌ها را مجبور به پذیریش وضع موجود کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha