به گزارش ایرنا، رادیو بین المللی چین روز جمعه گزارش کرد سال ۲۰۲۰، سالی غیر عادی است؛ اپیدمی ویروس کرونا در کل جهان در حال گسترش است و کشورهای سراسر دنیا تاریک ترین لحظه ها را تجربه کرده اند اما چین و ایران در مواجهه با تاثیرات بی سابقه ناشی از اپیدمی کرونا، با یکدیگر همکاری و به یکدیگر کمک کردند در جریان مبارزه این دو کشور در کنار یکدیگر علیه اپیدمی کرونا، داستان های تاثیرگذار زیادی رقم خورده و لحظه های فراموش نشدنی بسیاری بر جای مانده است که گرمایی از خورشید را به این زمستان سرد هدیه می دهند.
گزارش می افزاید: صرف نظر از لحظات خوب و بد، ایران همواره در کنار مردم چین ایستاده است. اوایل سال جاری میلادی بود که «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران با انتشار پستی در شبکه اجتماعی توئیتر، مردم چین را به مقابله با اپیدمی کرونا در چین تشویق کرد، اولین وزیر امور خارجه ای در جهان بود که صراحتا و علنا از چین اعلام حمایت و بر دوستی مردم ایران با مردم چین تاکید کرد.
در ادامه این گزارش می افزاید: تحریم های آمریکا مشکلاتی جدی برای اقتصاد ایران و معیشت مردم این کشور به وجود آورده است. ایرانی ها در شروع سال جاری میلادی شاهد ترور «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران به دست نیروهای آمریکایی بودند؛ با این وجود، وقتی مردم چین با اپیدمی ناگهانی و شدید کرونا مواجه شدند، ایران اولین کشوری بود که پیشقدم شد و تجهیزات ضد اپیدمی به چین ارسال کرد؛ در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ حدود ۴۹۲ جعبه حاوی ماسک های محافظتی از سوی جمعیت هلال احمر ایران به جمعیت صلیب سرخ چین در پکن اهدا شد.
گزارش با یاداوری اینکه جملات «قوی باش چین؛ قوی باش ووهان»، اغلب در فهرست جست و جوهای صورت گرفته توسط ایرانی ها در شبکه های اجتماعی دیده می شد نوشت: بسیاری از ایرانی ها به صورت خودجوش در راستای حمایت از چین و تشویق مردم این کشور برای پیروزی علیه اپیدمی کرونا، اقدام به ضبط و انتشار ویدئوهای کوتاهی در رسانه های اجتماعی کردند؛ بسیاری از ایرانی ها در این ویدئوها، از زبان چینی که به تازگی یاد گرفته بودند برای انتقال احساسات ساده و صمیمانه اشان به مردم چین استفاده کردند.
رادیو بین المللی چین آورده است: در ۱۷ بهمن سال ۱۳۹۸ بود که روزنامه «تهران تایمز» با انتشار تفسیری نوشت «در مواجه با اپیدمی کرونا، همه ما چینی هستیم» بعد از ظهر روز ۱۸ فوریه بود که شهرداری تهران در راستای اعلام حمایت از مردم چین، اقدام به نورپردازی در برج آزادی تهران کرد این نورپردازی با هدف تشویق مردم ووهان و چین در تاریکی شب، بسیار خیره کننده بود.
گزارش می افزاید: یک ایرانی در شهر «ووهان» چین به نام «سینا کریمی»، در راستای تلاش های ضد اپیدمی خود به محبوبیت و شهرت رسید؛ سینا در جریان اپیدمی کرونا در چین، تصمیم گرفت کنار همکاران چینی اش بماند و هر روز قهوه رایگان به پرسنل پزشکی حاضر در خط مقدم چین علیه کرونا بدهد؛ داستان سینا تعداد بی شماری از مردم چین را تحت تاثیر قرار داد.
در ادامه این گزارش آمده است: اوایل اسفند سال ۱۳۹۸ بود که کرونا در ایران نیز شیوع پیدا کرد اگرچه وضعیت کنترل و مهار اپیدمی کرونا داخل چین همچنان به شدت ادامه داشت اما دولت و مردم چین در عین حال که در تلاش برای مقابله با اپیدمی در کشور خودشان بودند، اقداماتی فعال برای گسترش کمک رسانی های خود به کشورهایی از جمله ایران که درگیر اپیدمی شدید کرونا بودند، اتخاذ کردند.
گزارش با یاداوری اینکه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ تیمی از کارشناسان داوطلب از جمعیت صلیب سرخ چین وارد تهران شد نوشت: «کریم همتی» رئیس جمعیت هلال احمر ایران اعلام کرده است که در جریان مقابله این کشور با اپیدمی کرونا، ایران کمک هایی را از سوی جامعه بین المللی دریافت کرده اما بزرگ ترین و بیشترین کمک ها از سوی چین به ایران اهدا شده است.
رادیو بین المللی چین با یاداوری کمک های این کشور به ایران نوشته است: چین تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری میلادی، بیش از ۳۰ گروه لوازم پزشکی به ایران هدیه کرد گروه جمع آوری کمک های مالی ضد اپیدمی کرونا که توسط سفارت ایران در چین تشکیل شده بود با استقبال گرم مردم چین روبرو شد و ارزش کل اهدایی های صورت گرفته از سوی مردم چین به این گروه کمتر از ۲۴ ساعت، به بیش از ۴ میلیون یوان رسید.
گزارش می افزاید: صدها نفر از مردم انسان دوست ایرانی و چینی از جمله سفرای سابق دو کشور، معلمان، دانشجویان، کارمندان و بازرگانان ایرانی و چینی، به صورت مشترک یک تیم ترجمه تشکیل دادند و اقدام به ترجمه و تولید تعداد زیادی از دستور العمل ها و بروشورها در زمینه جلوگیری و درمان کرونا به زبان فارسی کردند و این مطالب را در رسانه های اجتماعی و از طریق ویدئو، تلگرام و غیره انتشار دادند این اقدامات اولیه گرانبها و با ارزش در یک دوره خاص و رقم زدن لحظاتی تاثیرگذار، جریانی جدید و رنگارنگ در روابط ایران و چین ایجاد کرد.
رادیو بین المللی چین گزارش کرده است: همانطور که «شی جین پینگ» رهبر چین در جریان مکالمه تلفنی خود با رییس جمهوری ایران تاکید کرد، چین و ایران در مقابله با اپیدمی کرونا داخل یک قایق بوده و به یکدیگر کمک کرده اند و این روند، به طور کامل دوستی عمیق بین چین و ایران و مردم این دو کشور را به تصویر کشیده است. «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که ایران و چین در مواجه با اپیدمی کرونا، از یکدیگر حمایت کرده اند و دوستی بین مردم این دو کشور عمیق شده و گسترش یافته است.
گزارش آورده است: چین در مسیر اتکا به اجرای سختگیرانه ترین اقدامات جلوگیری و کنترل کرونا، متحد رفتار کرد و اساسا توانست گسترش کرونا را از فروردین ماه تحت کنترل بگیرد؛ چین در زمینه از سرگیری رشد اقتصادی در میان سایر اقتصادهای بزرگ جهان در مقامی پیشرو قرار دارد و این در حالی است که جهان همچنان درگیر موج دوم اپیدمی کرونا است و شرایط در ایران همچنان وخیم است.
در ادامه این گزارش با یاداوری اینکه اپیدمی کرونا هیچ مرزی نمی شناسند و هیچ کشوری در این بین استثناء نیست نوشته است جهان در وضعیت خوبی به سر نمی برد و چین نمی تواند در این مسیر تنها بماند در سال گذشته میلادی، اتحاد و همکاری در مقابله با اپیدمی کرونا به رویکرد اصلی دیپلماسی چین تبدیل شد؛ چین در عین حال که مشغول انجام عملیات خود در مسیر جلوگیری از گسترش اپیدمی کرونا بوده، همواره به مفهوم جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت نیز پایبند بوده و فعالانه با سایر کشورها و سازمان های بین المللی در مسیر به اشتراک گذاری تجارب خود و کمک رسانی همکاری داشته است.
در پایان این گزارش آمده است: چین و ایران از جمله کشورهایی هستند که تمدنی دیرینه دارند همانطور که هیچ گونه سختی و دشواری نمی تواند ملت چین را شکست دهد، هیچ مشکلی هم قابلیت شکست مردم ایران را ندارد؛ ایران سختی ها و موانع زیادی را پشت سر گذاشته است و ما بر این باوریم که ایران بدون شک بر چالش های پیش آمده ناشی از اپیدمی کرونا در این برهه از زمان غلبه خواهد کرد.
نظر شما