کیانوش امیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۵۴ کانتینر ای تی یو (ای تی یو واحد شمارش هر کانتینر ۲۰ فوتی) حاوی میوه، تره بار و خشکبار از اول آبان ماه تا امروز با ۶ فروند کشتی صادر شده و مقصد این محصولات و تولیدات داخلی، کشورهای قزاقستان و روسیه بوده است.
وی افزود: آستارا از اول آبان ماه به شبکه حمل و نقل کانتینرهای یخچالی حوزه دریای خزر ملحق شده و محصولات کشاورزی تولیدداخل با کامیون ها حمل و در بندر آستارا تخلیه می شود و از طریق کشتی و شبکه حمل و نقل کانتینرهای یخجالی به کشورهای سی آی اس (کشورهای همسود مستقل) نظیر روسیه و قزاقستان منتقل می شود.
رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا عنوان کرد : از اول سال جاری تاکنون ۱۵۵ هزار و ۳۰۰ تن کالا در این بندرگاه تخلیه و بارگیری شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۲ درصد رشد دارد.
امیری بیان کرد: از این میزان تخلیه و بارگیری کالا ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن مربوط به صادرات و ۴۳ هزار و ۲۰۰ تن مربوط به واردات کالا بوده که کالاهای وارداتی اغلب شامل چوب، غلات و کود کشاورزی و کالاهای صادراتی شامل کربنات و مصالح ساختمانی است.
مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر در دوم آبان ماه امسال در بازدید از بندر آستارا خبر الحاق این بندرگاه به شبکه حمل و نقل کانتینری دریای خزر را اعلام کرده و گفته بود برای حمل محصولات کانتینری یخچالی، یک خط دریایی به مقصد آکتائوی قزاقستان ایجاد شده و هر دو هفته یک بار حمل و نقل صورت می گیرد.
به گفته داوود تفتی، با فعال شدن این شبکه حمل و نقل کانتینری در بندر آستارا برای ۷۵ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود و محصولات کشاورزی شمال غرب کشور از استان های اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و گیلان از بندر آستارا صادر خواهد شد.
بندر چند منظوره آستارا با ۶۰ هکتار وسعت، نخستین بندر بخش خصوصی کشور و نزدیک ترین و مقرون به صرفه ترین مسیر تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپا برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تن طراحی شده است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و از مبادی مهم واردات و صادرات است.
نظر شما