کاهش بیماری کرونا در کشور؛ دستاورد بزرگ طرح شهید سلیمانی

تهران - ایرنا - دبیر علمی طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: اجرای این طرح با وجود گذشت تنها چند هفته، فراتر از حد انتظار در کاهش روند بیماری کرونا نقش داشته است.

طرح شهید قاسم سلیمانی با همکاری بسیج و وزارت یهداشت از اول آذر ماه در کشور به اجرا درآمد که شناسایی به موقع بیماران کرونایی و افراد در تماس با آنان و قرنطینه سازی مناسب از مهم ترین اهداف این طرح است.  

دکتر حمید سوری دبیر علمی این طرح روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: انتظار داشتیم که پس از یک ماه از اجرای طرح شهید سلیمانی ۱۰ درصد در مرگ و میرها و حدود ۳۰ درصد در میزان بستری ها کاهش یابد که هم اکنون به موفقیت های بهتری در این زمینه دست یافتیم.
وی تصریح کرد: هنوز زود است تا تاثیر هر یک از مداخلات اخیر به دقت مشخص شود اما می توان گفت که این طرح در کنترل بیماری کرونا نقش موثری داشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این طرح به استناد مطالعات بومی مناسب، استفاده از تجربیات کشورهای موفق و بهره گیری از مقالات علمی بین المللی به اجرا درآمد به عبارتی پشتوانه این طرح هم علم دنیا بود و هم  مطالعات بومی و دانش اپیدمیولوژی است.
سوری با یادآوری این که طرح شهید سلیمانی برپایه پیشگیری است و به عبارتی پیشگیری اولویت اصلی آن است،  خاطرنشان کرد: مراقبت از بیماری، تشخیص زودرس، شناسایی به موقع افراد در تماس با بیمار از دیگر اولویت های اجرای این طرح است.
وی تاکید کرد: این طرح با مشارکت مردمی درحال اجراست و توان بسیج، خانه ها و شبکه های بهداشت به خدمت گرفته شده است. شاید یکی از کم هزینه ترین طرح هایی که انتظار خوبی از آن داریم، طرح شهید قاسم سلیمانی است.

روند بیماری کرونا شکننده است
این اپیدمیولوژیست ادامه داد: هرچند روند بیماری در حال کاهش است و مرگ و میر به کمتر از یک سوم رسیده اما روند ابتلا به کرونا همچنان شکننده است و با ساده انگاری مردم به راحتی همه موفقیت ها در این زمینه به باد می رود.
سوری افزود: رعایت نکردن توصیه های بهداشتی فقط یک کار شخصی نیست بلکه می توانند سبب ایجاد مشکلات جدی و حتی از دست دادن جان افراد دیگری شود.
وی رعایت پروتکل های بهداشتی را یک مسوولیت اجتماعی دانست و گفت: اپیدمی کرونا یک مساله صنفی، گروهی و حزبی نیست و همه مردم باید دست به دست هم دهند تا این بیماری مهار شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هیچ وزارت بهداشتی در اقصی نقاط جهان به تنهایی، توانایی کنترل و مهار اپیدمی کرونا را ندارد و این کار بار مضاعفی را بر دوش مردم دنیا تحمیل میکند ...
سوری، مغز متفکر و قوت محرک اصلی مقابله با این اپیدمی را وزارت بهداشت اعلام کرد و گفت: با  همراهی، همفکری و همدلی به موفقیت های خوبی دست خواهیم یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha