۷ دی ۱۳۹۹، ۱۷:۰۵
کد خبرنگار: 1333
کد خبر: 84163683
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تجاری‌سازی نانوپوششی که ویروس‌ها را از بین می‌برد

تهران- ایرنا -یک شرکت نیوزلندی اقدام به توسعه و تجاری‌سازی نانوپوششی کرده که قادر است عوامل بیماری‌زا نظیر ویروس و باکتری‌ را از بین ببرد. مزیت آن نسبت به پوشش‌های آنتی‌باکتریال بازار، دوام و ماندگاری بالای آن است.

به نظر می‌رسد که نیوزلند برای مقابله با ویروس کرونا به سراغ استفاده از نانوذرات رفته است. الدون تیت مدیرعامل شرکت اینهیبیت کوتینگز (Inhibit Coatings) کاملاً مطمئن است که فناوری نانوذرات نقره این شرکت روشی ایمن و موثر برای مقابله با ویروس کرونا و آلودگی سطوح است.

اینهیبیت کوتینگز در اکتبر امسال به‌عنوان بخشی از برنامه شتاب‌دهنده نوآوری کووید ۱۹ وزارت نوآوری و اشتغال توانست اثبات کند که پوشش پلی‌اورتان مبتنی بر آب که حاوی نانوذرات نقره است می‌تواند ویروس کووید ۱۹ را ۹۹٫۹ درصد کاهش دهد.

این پوشش برای آزمایش مستقل به آمریکا ارسال و مشخص شد که می‌توان ویروس کرونا با این پوشش از بین برد.

اینهیبیت کوتینگز یک شرکت انشعاب یافته از تحقیقات دوره دکترا است. تیت می‌گوید: «ما در تلاش هستیم تا با کاهش خطر ابتلا به بیماری از طریق هر نوع انتقال روی سطوح به افزایش سطح ایمنی افراد جامعه کمک کنیم. در حال حاضر، نگرانی‌های زیادی درباره انتقال کرونا از طریق سطح، آلودگی به باکتری‌های عفونی‌کننده و باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک وجود دارد. من فکر می‌کنم این اپیدمی نشان داده است که این موارد به راحتی قابل انتقال هستند.»

الدون تیت اطمینان دارد که فناوری شرکت اینهیبیت کوتینگز باعث کاهش عفونت در بیمارستان‌ها خواهد شد.

تیت معتقد است در حالی که پوشش‌های ضدمیکروبی مدت‌هاست در بازار وجود دارند، اما این پوشش‌های بازدارنده تفاوت‌هایی در قواعد بازی در این حوزه ایجاد خواهند کرد.

پوشش‌های رایج به مواد افزودنی متکی هستند که از بازار خریداری شده و با رنگ مخلوط شوند. این در حالی است که در بیمارستان‌ها و تاسیسات فرآوری مواد غذایی که به‌طور منظم شسته و تمیز می‌شوند، این پوشش‌های حاوی افزودنی به سرعت خاصیت خود را از دست داده و دوام بالایی نخواهند داشت.

تیت می‌گوید: «ما توانستیم به روشی برسیم که بتوانیم نقره را به‌طور مستقیم به رنگ یا پلاستیک اضافه کنیم و این بدان معنی است که این ماده از بین نمی‌رود؛ بنابراین، پوشش‌های ما در تمام طول عمر خود موثر باقی می‌مانند. به‌عنوان مثال، ما می‌توانیم ۹۹٫۹۵ درصد MRSA را در عرض دو ساعت در محیط بیمارستان از بین ببریم.»

سطوح لمسی مانند کف زمین، دیوارها، درها و دستگیره درها به شدت در انتقال عوامل بیماری‌زا نقش دارند. این پوشش‌ جدید می‌تواند باکتری‌ها، ویروس‌ها، کپک‌ها و مخمرهای موجود در این سطوح را از بین ببرند و از انتشار آلودگی‌ها جلوگیری کنند.

الدون تیت می‌گوید که اینهیبیت کوتینگز در مسیر تجاری‌سازی فناوری نانوذرات نقره خود قرار دارد. این شرکت، اکنون چهار ساله است و در آزمایشگاهی در دانشگاه ویکتوریا مستقر بوده و طیف وسیعی از سیستم‌های مختلف پوشش را توسعه داده است.

طبق گزارش ستاد توسعه فناوری نانو، این شرکت در حال کار روی یک پوشش ضدویروسی دیواری برای استفاده در بیمارستان‌ها و مراکز مراقبتی بهداشتی بوده و در زمینه پوشش داخلی وسایل نقلیه، منسوجات، PPE و روکش مبلمان نیز کارهایی انجام داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha