به گزارش ایرنا، بحران همه گیری ویروس کرونا علاوه بر تلفات جانی گسترده و هزینه های هنگفتی که برای حفاظت از جامعه بر دوش دولت آلمان گذاشته، اقتصاد این کشور را نیز فلج کرده است.
شبکه ان تی وی آلمان امروز (یکشنبه) گزارش داد: اقتصاد آلمان در حال حاضر صدها میلیارد یورو در نتیجه همه گیری کرونا ضرر کرده است. انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW) محاسبه کرده که این رقم تا ماه مارس (فروردین ۱۴۰۰) تقریباً دو برابر خواهد بود. بر این اساس اگر محدودیت های شدید کنونی برداشته نشود، عواقب فاجعه باری اقتصاد آلمان را تهدید می کند که ممکن است سالها ادامه داشته باشد.
اقتصاد آلمان تاکنون بیش از ۲۱۲ میلیارد یورو در نتیجه بیماری همه گیر کووید-۱۹ ضرر کرده است. همانطور که موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW) به نشریه دی ولت خبر داده، در پایان بحران کنونی میزان خسارت ها بیش از ۳۹۱ میلیارد یورو خواهد بود. این موسسه پیش بینی می کند که تعداد آلودگی ها در بهار دوباره کاهش یابد.
اقتصاددانان رشد واقعی و پیش بینی شده را با رشد به اصطلاح بالقوه برای سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ مقایسه کرده اند که بیان می کند توان اقتصاد بدون همه گیری چقدر است. «مارسل فراتسشر» رئیس موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان در این رابطه گفت: اگر تا ماه مارس نتوانیم تعداد آلودگی ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم، یک فاجعه رخ می دهد. پس از آن سالها طول می کشد تا اروپا و به ویژه آلمان که وابستگی زیادی به صادرات منطقه یورو دارد، بهبود یابد. به گفته وی در این صورت باید منتظر سونامی ورشکستگی صنایع بود که در پی آن یافتن شغل جدید برای بیکاران نیز دشوار می شود.
به دلیل بحران کرونا اقتصاددانان انتظار دارند که رکود تاریخی ۵.۱ درصدی در سال آتی رخ دهد. «تیمو ولمرهاوسر» مدیر اقتصادی Ifo معتقد است: به دلیل تعطیلی های اخیر در آلمان و در سایر کشورها، بهبود وضعیت به تعویق افتاده است. از این رو تولید کالاها و خدمات تا پایان سال ۲۰۲۱ به سطح قبل از بحران نخواهد رسید.
پیش بینی می شود که بازگشت اقتصاد به شرایط عادی زمانی آغاز می شود که واکسیناسیون کرونا و هوای مطبوع احتمالاً همه گیری را دوباره مهار کند و محدودیت ها پایان یابد. با این حال شهروندان نیز باید در این امر سهیم باشند، زیرا تخمین زده می شود که به دلیل توقف سفرهای غیرضروری یا چشم پوشی اجباری از مراجعه به رستوران ها، مردم باید حدود ۱۰۰ میلیارد یورو پس انداز داشته باشند. در این صورت حداقل بخشی از این 'قدرت خرید انباشته' می تواند در سال ۲۰۲۱ به مصرف برسد و به بهبودی وضعیت کمک کند.
اقتصاددانان توافق دارند که زمستان جاری برای اقتصاد سخت خواهد بود. به دلیل محدودیت های جزئی که از ماه نوامبر در حال انجام است و اقدامات شدید محافظت در برابر آلودگی که حداقل تا ۱۰ ژانویه اعمال می شود، احتمالاً رشد اقتصادی دوباره کاهش می یابد.
نظر شما