اسماعیل محمدیانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گسترش و شیوع ویروس کرونا، بسته شدن تالارهای عروسی و افزایش قیمت مرغ در ماههای گذشته باعث کاهش مصرف و به تبع آن تولید مرغ در این شهرستان شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این بیش از ۶ هزار راس دام نیز در کشتارگاه این شهرستان ذبح شده است که از این تعداد چهار هزار و ۷۰ راس گاو و گوساله و ۲ هزار و ۱۹۰ راس گوسفند و بز بود.
مدیر شبکه دامپزشکی بوکان افزود: در این مدت میزان نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتارگاه بوکان و میزان ذبح گاو و گوساله نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد و کشتار گوسفند و بز از ۹۳ درصد افزایش برخودار بوده است.
محمدیانی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون نیز ۱۰ هزار و ۱۳۷ مورد بازرسی از مراکز عرضه شهرستان انجام گرفته که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش یافته است.
وی در خصوص معدوم سازی گوشت قرمز و آلایشهای غیرقابل مصرف اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰.۵ تُن گوشت و آلایشهای غیرقابل مصرف از سطح کشتارگاه دام، مراکز عرضه سطح شهر و محورهای مواصلاتی بوکان ضبط و معدوم سازی شده که این آمار نسبت به سال قبل ۴۷ درصد کاهش داشته است.
مدیر شبکه دامپزشکی بوکان اظهار داشت: این میزان فرآورده خام دامی با نظارت و بازدید کارشناسان و بازرسان این شبکه و پس از نمونهگیری و آزمایشهای لازم، غیرقابل مصرف تشخیص داده شده و با حکم قضایی نسبت به معدومسازی آن اقدام شده است.
طرح نظارت بر عرضه فرآوردههای خام دامی در بوکان به صورت مستمر در راستای حفظ سلامت عمومی توسط شبکه دامپزشکی اجرا میشود.
بوکان دارای ۳۶ واحد عرضه گوشت قرمز، ۹ واحد فروش ماهی و ۴۰ واحد مرغ فروشی است.
آذربایجان غربی دارای ۲۹ کشتارگاه اعم از سنتی و صنعتی بوده و از این تعداد ۲۶ کشتارگاه فعال است.
نظر شما