محمد انور هاشمزهی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: جریمه شکار هر قطعه پرنده هوبره به منظور حفاظت از این گونه در حال انقراض ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.
وی بیان کرد: با توجه به فصل مهاجرت پرنده هوبره به منطقه، با کسانی که اقدام به شکار این پرنده درحال انقراض کنند طبق قانون برخورد میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست ایرانشهر گفت: مهاجرت پرنده هوبره که به زبان محلی«چرز» نام دارد از آبانماه از سرزمینهای شمالی به این شهرستان آغاز شده و تا پایان اسفند در این منطقه زیست میکنند.
وی بیان کرد: زیستگاه این پرنده مهاجر دشتهای باز و وسیع منطقه است که متاسفانه توسط افراد سودجو شکار میشوند.
هاشمزهی اظهارداشت: هوبره مشتریهای زیادی در بین عربهای ساکن کشورهای حوزه خلیج فارس دارد و اکثر شکارچیان این پرندگان را به این کشورها قاچاق میکنند.
وی با هشدار به شکارچیان متخلف و تاکید بر پرهیز از شکار این پرنده حمایت شده و کمیاب افزود: هرگونه شکار و صید حیوانات و پرندگان تحت حمایت محیط زیست پیگرد قانونی دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست ایرانشهر بیان کرد: هوبره از تیره درناسانان و یکی از گونههای حمایت شده سازمان حفاظت محیط زیست است که از لحاظ ظاهری تا حدودی به بوقلمون ماده شباهت دارد.
وی بیان کرد: پرنده رو به انقراض هوبره در زیستگاه های بیابانی و مناطق خشک دشتی زادوولد میکند و این پرنده ارزشمند دارای گردن و دم خرمایی رنگ دراز و از حشرات، بیمهرگان، دانه و بذر گیاهان تغذیه میکند.
هاشمزهی افزود: هوبره تمایل کمی به پرواز کردن دارد و اغلب راه میرود و از این رو شکارچیان غیرمجاز با ساخت دیواره و پرچینهایی کم ارتفاع از بوتهها و شاخ و برگ درختان در مسیر حرکت این پرنده و ایجاد سد معبر در مسیر آن اقدام به زنده گیری میکنند.
نظر شما