سعید زحمت کشان دوشنبه در گفت وگو با ایرنا عنوان کرد: آثار مجموعه جهانی تختجمشید در عرصه و حتی تا شعاعی شایان توجه از آن که مجموعه برزن، پردیس و بخشی از محور ورودی را شامل میشود، توسط میراثبانان یگان حفاظت، نگهداری و حفاظت میشود و قوانین سختگیرانهای در این باره وجود دارد.
وی با قدردانی از ارسال گزارشهای مردمی و جوامع محلی باهدف حفاظت بهتر از آثار میراث فرهنگی، ابراز کرد: در فیلم منتشرشده در فضای مجازی کاملا مشخص است که تردد دامهای عشایر و روستاییان خارج از عرصه و حریم مجموعهجهانی تختجمشید و در دامنه کوه مهر یا رحمت صورت پذیرفته است.
مسئول روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تختجمشید افزود: در دهه های گذشته تا به امروز این مسیر چراگاه و همچنین محل تردد دام عشایر و روستاهای اطراف بوده است.
زحمت کشان با اشاره به اینکه تعامل با جوامع روستایی و جوامع محلی و استفاده از ظرفیتهای آنان از سیاستهای مشخص و لازم مجموعه میراثفرهنگی و میراث جهانی محسوب میشود، اظهار کرد: این تدبیر در دستورالعمل صریح سازمان جهانی یونسکو نیز اشاره و تاکید شده است.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از آثار ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد حکومت کردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۵۵ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
نظر شما